Breaking News

Tracy Brogan: Crazy Little Thing - Egy kis őrültség {Nyereményjáték}


Vicces-cuki limonádé

Tracy Brogan: Crazy Little Thing - Egy kis őrültség

A blogturnéról



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Tracy Brogan könnyed romantikus könyve, az Egy kis őrültség.
A hat állomásos turné keretein belül, némi extrával kísérve megismerkedhettek a könyvvel és játszhattok is a három nyereménykönyv egyikéért.




Eredeti cím: Crazy Little Thing
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ???
Fordító: Dobó Zsuzsanna
ISBN: 9789633990278
Sorozat: Bell Harbor 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,78)
Megrendelési link
Sadie Turner nem irányításmániás, csak… rendszerető. Amikor egy hűtlen házastárs romba dönti Sadie kifogástalanul tiszta világát, Sadie összecsomagolja a gyerekeit, hogy a nyári szünetet a nagynénje tóparti házában töltsék. Reméli, hogy a pihenés és feltöltődés mellet lehetősége lesz férfiaktól – minden férfitól – távol összeszedegetni élete széthullott darabjait. Azonban a hóbortos Dody nagynéninek más tervei vannak: elhatározta, hogy elintéz Sadie-nek egy kis kalandot Desmonddal, a szexi új szomszéddal.
Magas, napbarnított, izmos – és még a gyerekeivel is nagyszerűen bánik – Desmond Sadie legszörnyűbb rémálma. Biztos van valamilyen hibája – elvégre férfi – így Sadie megfogadja, hogy távol tartja magát tőle. Ám ahogy a nyári nap ragyogva halad az égen, úgy lobban lángra a vonzalom köztük és az élet, amit Sadie olyan nagyon próbál egyszerűbbé tenni, csak egyre bonyolultabb lesz… de talán pont egy kis káosz az, amire Sadie-nek szüksége van, hogy a jövőjét és a szerelemről szőtt álmait újra rendbe tegye.

Az első mondat:


"A férjemnek határozott tehetsége volt hozzá, hogy kiszámíthatatlan helyekre dugja a farkát, szóval nem lepődtem meg, amikor azon kaptam, hogy egy vihogó, ugrándozó kis vörös szoknyája alá nyúlkál egy irodai partin."

Véleményem


Amikor olvasni kezdtem a történetet, akkor még úgy tudtam, Rubin Pöttyös lesz, így első körben meglepődtem, hogy főszereplőnk egy frissen elvált, kétgyerekes anyuka. A meglepetésen viszont hamar túltettem magam, és belevetettem magam a történetbe. 

Sadie tehát egy válás után maradt egyedül, és hogy kicsit elszabaduljon mindentől, meglátogatja nem kicsit bolondos nagynénjét. Ez az egyetlen látogatás pedig az egész életét a feje tetejére állítja, de lehet, hogy ez nem is olyan nagy baj. Lehet, hogy szüksége volt arra a bizonyos váltásra...

Nyilvánvalóan nem voltam még elvált nő, így elképzelésem sincs róla, milyen érzés lehet egy válás, és milyen egy válás után egyedülálló szülőként ottmaradni két gyerekkel. De annyira át lehetett érezni Sadie helyzetét! 
De nem is annyira a kiindulópont tetszett, sokkal inkább az, ahogyan ezt a helyzetet Sadie feldolgozza és túllép rajta. 

Hallani olyat, hogy a válás felszabadító is tud lenni, és Sadie története pont ilyen: olyan, mintha ledobná az addig rajta lógó felesleges terheket, és szó szerint megszabadulna. Magától persze nem lenne akkora ereje, hogy változtatni merjen, hiszen talán észre sem venné, milyen problémák is rántják vissza. Viszont ott van neki Dody, a nagynéni, Fontaine a meleg unokatesó, és Jasper, a fülig szerelmes unokatesó. 

Ők hárman közösen vetnek be mindent, hogy kirángassák a megszokás posványából a nőt, és milyen jól teszik! Dody talán mindenki közül a legvehemensebb és a legeltökéltebb, hogy felrázza Sadie életét, és egy új pasiban látja a megoldást. Az ő karakterében azt szerettem a legjobban, hogy ennyire más. Az az igazi megöregedett őrült hippi típus, aki mindenféle kacatot felhalmaz, és ami a szívén, az a száján. Nem mondom, hogy nem volt őrült, de pont ezért nagyon szórakoztató is, rettentő jókat nevettem a beszólásain néha. Mindeközben érezhetően csupaszív nagynéni, és jót akar Sadie-nek. Meg még egy meglepetést is okoz, amire eleinte nem számítottam. 
Fontaine sok szempontból a tipikus meleg legjobb barát prototípusa: mindenbe belekotyog, divattanácsokat oszt, veled csorgatja a nyálát a jó pasik után (nevezetesen most épp Futó Férfi az alany). Rettenetesen vicces volt ő is, és nem csak a pasizásban, hanem a karrierépítésben is segít Sadie-nek, nagyon szerettem, és nagyon szurkoltam az ő kis mellékes szerelmi száláért is. (Amiről mellesleg szívesen olvastam volna még többet.)
Jasper két ilyen őrült családtag mellett a visszafogottabb vonalat képviseli. Ő nem kotyog bele ennyire Sadie életébe, sokkal inkább a maga életét próbálja egyenesben tartani és előrébb lendíteni, de pontosan ezzel segít be ő is kicsit abban, hogy főszereplőnk továbblépjen. 

És most már kiveséztem a főbb pozitív mellékszereplőket, muszáj szót ejteni Richardról, az exről is. Jelentem: tipikus exet képzeljetek el, egy csúnya válás után. Mindenbe beleköt, még mindig irányítani akar, de közben mindenből kihúzza magát, amikor tényleg szükség lenne rá. Szerencsére nincs túl nagy szerepe a sztoriban, csak időnként bukkan fel, de azok a jelenetek pont elégnek bizonyultak ahhoz, hogy ne akarjam többet látni. 

Szándékosan nem ejtettem még szót a sztori pasi főszereplőjéről. Ha el tudtok képzelni ideális pasit, aki közben nem kungfu harcos, nincs elátkozva stb, egyszóval nem egy YA fantasyből szabadult, akkor az Des. Des udvarias, jól szituált, művelt, kedves, gondoskodó - és hát ki nem álmodna egy jóképű orvosról, most komolyan? (Igen, azért Futó Férfiként jelenik meg a történetben, nyilván először nem az intellektusa miatt kezd el érdekelni minket, olvasókat sem, meg Sadie-éket sem.) Nagyon-nagyon szerettem Dest, bár hozzá kell tennem, hogy a történet egy pontján azért jól megmondtam volna neki a magamét. Összességében azonban nagyon szurkoltam nekik, nagyon szerettem volna, hogy a földrajz "csekély" problémáját sikerüljön megoldani. 

Szóval itt volt nekünk ez az édes-kedves románc, viszont ha megkérdeznétek, mit szerettem annyira ebben a történetben, valószínűleg nem ezt említeném először. Imádtam a mellékszereplőket is, és azt, ahogyan ez a furcsa család összetart, hiába annyira különbözőek. De mindezeknél is jobban imádtam azt, ahogy Sadie kezébe veszi az életét, és beleveti magát! Elég bátor, hogy változtasson, hogy továbblépjen - új embereket ismerjen meg, új kíhívásokat keressen, új helyre illeszkedjen be, új jövőt építsen magának és a gyerekeinek. Le a kalappal! 

AJÁNLOM



Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A könyv egy aranyos kis romantikus könyv, a mostani játék a témájához kapcsolodó.
Minden állomáson egy aranyos romantikus vígjátékból találtok képet, valamint utalásokat. Ezek alapján kell kitalálnotok melyik filből van a képkocka.
(Filmek angol illetve magyar neveit is elfogadjuk.)

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10/25 Deszy könyvajánlója
10/27 Kristina blogja
10/29 Insane Life
10/31 Media Addict
11/02 CBooks

Nincsenek megjegyzések