Az új Harry Potter borítóktól eldobod az agyad!

Sokadszorra nehezíti meg a grafikus életét a Harry Potter sorozat, hiszen nyilván a hivatalos borítókkal szemben óriási az elvárás a rengeteg rajongó miatt, eközben pedig a kihívás is nagy. Annyi borítóval jelent már meg a könyv, annyi rajongói alkotás készült az évek során, ráadásul még a film is határozott képet festett a fejekbe az egyes szereplőkről, hogy jó nagy adag kreativitásra van szüksége a művésznek ahhoz, hogy tényleg újat alkosson. 

Nos, Olly Mossban megvolt ez a jó nagy adag kreativitás, és olyan borítókat készített, amit a rajongók is értékelni fognak! 

A tervek a Harry Potter sorozat digitális kiadásához készültek, 2016-ban a Pottermore oldalról vásárolhatóak majd meg a könyvek ezekkel a borítókkal. 

Első ránézésre is tetszetősek, de Olly Moss játszik velünk! Ugyanis pont az a gyönyörű ezekben a borítókban, amit én a könyvekben is imádok: az elrejtett dolgok. A könyvekben az előre utalások, a színek szerepe, a nevek jelentése, a varázsigék és szimbolika - és még sorolhatnám. Ezt most végre az új borítók is tükrözik! 

Látunk valamit, aztán ha még jobban megvizsgáljuk, rájövünk, hogy a kedves művész játszik a szemünkkel. 
Tudjátok, vannak azok a képek, amiknél megkérdezik, hogy mit látsz? És az egyik ember két arcot, a másik meg egy vázát. 

Nos... Tessék csak jobban megvizsgálni ezeket a borítókat! 
Segítek:

Harry Potter és a bölcsek köve: bagoly ül egy ágon/Harry villám sebhelye
Harry Potter és a titkok kamrája:  kígyó/föld alatti alagút
Harry Potter és az azkabani fogoly: Azkaban a viharos tengerrel/Holdra üvöltő farkas/fekete kutya feje
Harry Potter és a Tűz Serlege: Tűz Serlege/versenyzők sátrai
Harry Potter és a Főnix Rendje: Főnix/Roxfort tornyai
Harry Potter és a Félvér Herceg: A Férvér Herceg könyve/Dumbledore varázsol
Harry Potter és a Halál ereklyéi: Harry arca/sebhely=Voldemort

Kis képen talán kevésbé látszik, úgyhogy íme az utolsó borító nagyobb méretben: 


A tervezőnek egyébként az utolsó a kedvence, mint mondja szerinte ez az egész sorozatot összefoglalja. Ez a kép - vagy legalábbis ennek egy változata - már régóta a fejében van, korábban például ilyen plakátot készített: Azt is elmesélte, hogy nem kis fejtörést okoztak neki a borítók - például a hatodik részre Pitont tette volna, de aztán rájött, hogy ez túl spoileres lenne. Utólag viszont örül, hogy Dumbledore megkapta a saját borítóját. 

Azt, hogy mennyire átgondolta a borítókat, nem csak a kétféleképpen is nézhető képek bizonyítják, hanem más részletek is. Érdemes megnézni a színválasztásokat is! 

Az első rész, ahol Harry Potter belecsöppen a nagy kalandba, és beosztják az életét is meghatározó Griffendélbe, a ház színeit kapta - vörös és arany. 
Ezzel szemben a második rész, amiben Mardekár Malazár és a kígyója kerülnek a középpontba, a Mardekár ház zöldjében pompázik. 

Most őszintén? Zseniálisak és vagy zseniálisak?
Az új Harry Potter borítóktól eldobod az agyad! Az új Harry Potter borítóktól eldobod az agyad! Reviewed by Deszy on 12/13/2015 Rating: 5

6 megjegyzés:

 1. az utolsó borítóról nagyon a legyek ura jutott eszembe :) nem tudom ismered-e ezt a borítót:
  http://moly.hu/system/covers/big/covers_145392.jpg?1395399291

  nekem a kedvenc borítóm ez a fajta:
  http://moly.hu/system/covers/big/covers_356824.jpg?1436092484
  olyan szép, olyan jó lenne, ha magyarul is kiadnák ilyennel, de a nyakam teszem rá, hogy egyszer megszerzem ezzel a borítóval a sorozatot, úgy éljek :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem borító bocsi, plakát :D

   Törlés
  2. Eddig nem ismertem, de tényleg nagyon hasonló! :)
   És ez a borító is szép (mondjuk majdnem minden HP borítóban szeretek valamit), de azért nekem nem ez a kedvencem - ez nekem kicsit túl fekete-fehér, és furcsállom ezt a rózsaszínt. De pont ezért jó, hogy ennyiféle van, mindenkinek másik a kedvenc. :D

   Törlés
 2. Még mindig nem jöttem rá hogyan van az utolsóban "elrejtva" Voldemort. :P Vagy szimplán Harry sebhelye szimbolizálja őt?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a sebhely az - olyan, mint Voldemort arca.

   Törlés
 3. Sehogy sem tudok rájönni, hogy a negyedikben hol vannak a versenyzők sátrai, vagy a háttérben van csak? :)

  VálaszTörlés

.

Üzemeltető: Blogger.