Breaking News

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha – Ella és Micha titka {Nyereményjáték}

Most nagyon jól esett

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha – Ella és Micha titka

A blogturnéról




A több, mint harmincöt regényt jegyző Jessica Sorensen egyik legsikeresebb sorozata A titok kvartett, amelynek első részét immár magyarul is olvashatjuk a Könyvmolyképző Kiadónak hála.



Eredeti cím: The Secret of Ella and Micha
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 264
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633995310
Sorozat: A titok 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,03)
Megrendelési link
Ella fékezhetetlen, heves természetével tűnt ki, mindenki tudta róla, hogy ami a szívén, az a száján. De azután mindent maga mögött hagyott, egyetemre ment, és ott átváltozott valaki mássá, aki betartja a szabályokat, fegyelmezetten ügyel a rendre, és gondosan elrejti problémáit. Most azonban itt a nyári szünidő, és nem mehet máshová, mint haza. Márpedig fél, hogy otthon újból a felszínre bukkanhat mindaz, amit fáradságos munkával eltemetett, kivált, hogy Micha a szomszédban lakik.
Micha szexis, dörzsölt, magabiztos, és úgy olvas Ella lelkében, mint senki más. Mindent tud a lányról, még a legsötétebb titkait is. Ella tudja, hogy ha a fiú megpróbálja előcsalogatni régi énjét, nehezen bír ellenállni neki. Csak azt nem ismeri föl, hogy amikor távozott, magával vitte Micha szívének egy darabját. És a fiúnak most feltett szándéka, hogy újra megnyeri a lányt, akit elveszített.

Az első mondat:


"Vajon tudok repülni?"

Véleményem


Jaj, nagyon örültem most ennek a könyvnek. Valahogy az idei őszi-téli időszakom a depi jegyében telik: beteg, öngyilkos, gyászoló, szakító szereplők tömkelege megspékelve némi disztópiával. Úgyhogy ilyenkor különösen jól esik egy kis romantikus sztori, ami borogatja a lelkem. 

Bár persze komoly téma nélkül nem működhet az Ella és Micha titka sem, ahogy azt már megszokhattuk Jessica Sorensentől a másik sorozatában is. 

Az extra jó hír viszont azoknak, akik már kicsit besokalltak a témától: ebben a new adult könyvben nincs nemi erőszak. Csak gondoltam, megjegyzem. :)

Ella rossz környéken nőtt fel, és alkoholista apja és beteg édesanyja mellett megtanult gondoskodni magáról. Egész életében fiúkkal lógott, ha kellett, verekedett is, igazi vagány csaj volt, aki mindig megmondta a véleményét és kiállt magáért és azokért, akiknek védelemre volt szükségük. Édesanyja halála után azonban az élete megváltozik, és a sok érzelem miatt elmenekül. 

Van egy előtte Ella és egy utána Ella. A fülszöveg alapján azt gondolhatnánk, hogy nagyon élesen elválik a kettő, de valójában az utána Ellából - hála istennek - viszonylag keveset kapunk. Utána Ella kicsit uncsi, túlságosan jókislányos és mesterkélt. Előtte Ella viszont nem ismeri a határokat, túlságosan lobbanékony. Az volt az igazán jó, ahogy a főszereplőnk próbálja megtalálna önmagát. Mindkét Ella ő, de igazán egyikük sem. 
Bizonyos szempontból nagyon szerettem Ellát, és tényleg meg tudtam érteni a menekülését és a bezárkózását. Más szempontból nem mondhatom, hogy néha nem volt túl sok a húzódozása, és nem viselkedett szélsőségesen, hol az egyik, hol a másik Ella miatt. 

De szerencsére ott volt mellette Micha. Na, őt viszont tényleg nagyon imádtam, határozottan őt szerettem jobban. És tudjátok mit? Nem tökéletes, sőt... Tudjuk, hogy csajozott, bunyózott, ivott és rettentő lobbanékony, ha valami gyötri, mégis annyira megindító, mennyire szereti Ellát. Tudja, mit akar, vagyis kit, és mindent megtesz azért, hogy megszerezze. Annyira megérti, mint senki más nem, és pont jókor feszegeti a határokat, és azt is tudja, mikor kell egy kis teret adnia neki. Minden egyes ölelésétől olvadoztam, az egyik kedvenc jelenetem egy együttalvós volt - szerintem tudni fogjátok, melyikre gondolok.

Épp ezért nagyon szerettem Ella és Micha kapcsolatát. Az "újratalálkozásuk" közepén csöppenünk a sztoriba, amikor minden kicsit újszerű és más. Viszont nincs instant szerelem, nem szeretnek egymásba első látásra. Ella és Micha már szeretik egymást, és ha nem is vallják be egymásnak, ez mindenki számára nyilvánvaló. Nagyon mélyen kötődnek egymáshoz, ismerik egymást, megértik egymást. És a klasszikus értelemben vett szenvedés sincs: szeret, nem szeret? Nyilvánvaló mindkettőjük számára az is, hogy szereti őket a másik. A probléma gyökere ennél a szeret-nem szeret szenvedésnél mélyebb. És talán ezt a két dolgot élveztem a sztorijukban ennyire: egy mély kötődést kapunk, amit abszolút el lehet hinni, és a szenvedés tárgya nem az, hogy szeretik-e egymást, hanem az, hogy jót tesznek-e egymással és magukkal, ha valóban merik szeretni egymást.



Kapunk érdekes mellékszereplőket is, leginkább Ethant szerettem, Micha legjobb haverját. Nagyon kíváncsi vagyok az ő múltjára, és hála istennek meg is fogjuk kapni. És Lila, Ella újdonsült barátnője is jó pár kérdőjelet hagyott bennem, úgyhogy alig várom a folytatást. 
Aki még nagyon érdekel: Dean, Ella testvére. Remélem, a folytatásban kicsit az ő szálát is kibontja az írónő, mert vannak benne lehetőségek. 

És összességében is: maradtak még elvarratlan szálak, amikre építeni lehet a folytatást. Bár ha valaki brutális függővégtől fél, vagy attól, hogy önmagában nem állja meg a helyét a könyv, annak azt tudom mondani, hogy én ezzel a lezárással is elégedett lennék, szóval szerintem stand alone-ként is olvasható simán. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy




Nyereményjáték


A blogturné valamennyi állomáson találtok egy-egy idézetet valamely testékszert viselő szereplőről. Annak a könyvnek a címét várjuk megfejtésként, amelyikben ez a karakter szerepel.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Cody-t nem ismertem túl jól, de rendes srácnak tűnt. A haját feketére festette, és ékszer volt a nyelvében, emellett pedig tudtam róla, hogy fantasztikusan zongorázik, mivel láttam egyszer játszani egy sulikoncerten.”


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje

12.12. - Tekla könyvei
12.13. - Angelika blogja
12.14. - Deszy könyvajánlója
12.15. - Kristina blogja
12.16. - Insane Life
12.19. - MFKata gondolatai
12.20. - Kelly & Lupi olvas

12.21. - Media Addict
12.22. - CBooks
12.23. - Dreamworld
12.24. - Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések