Breaking News

Kylie Scott: Lick – Taktus {Nyereményjáték}

Sokat nevettem

Kylie Scott: Lick – Taktus

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően bővül azon new adult könyvek listája is, melyekben rocksztárok hódítanak. December 03. és 19. között a Blogturné Klub 9 bloggere vár mindenkit David és Ev történetének turnéjára!




Eredeti cím: Lick
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 384
Fordító: Császár László
ISBN: 9789632454603
Sorozat: Stage Dive 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,18)
Megrendelési link
Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

Az első mondat:


"A fürdőszoba padlóján ébredtem."

Véleményem


Meglepett a kezdés, de igazából pozitív értelemben. Arra fel voltam készülve, hogy valamiképpen a zenéé lesz a főszerep, de a kezdőjelenet meglepett. Á, áldott "fülszöveget nem olvasok" állapot. 

Mindenesetre egy kellemes kis másnapossággal indulunk, és az átbulizott éjszaka következményeivel. Ami nem is kicsi: egy gyűrű az ujjra, egy tetkó a fenékre. És hiába van ott ez a bomba pasi, aki szexi és hihetetlenül gondoskodó, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak. Azért őszintén! Legyen akármilyen jó pasi, egy ilyen kaland mindenkit kikészítene. 

Szóval főszereplőnk Ev, és a jó pasi, David kapcsolata nem indul zökkenőmentesen. A lány érthető módon sokkos, a srácnak meg érthető módon rosszul esik, hogy újdonsült felesége semmire nem emlékszik. De ez pont így volt jó. Mármint... ha David könnyebben feldolgozza az emlékezetvesztés tényét, akkor nem lett volna elég bonyodalom, Ev részéről pedig kifejezetten tetszett a reakció. Ugyanis ez értelmes reakció volt, valószínűleg senki sem borulna egyből az idegen nyakába, gyűrű ide vagy oda.


Innentől kezdve pedig persze azért nem túlságosan egyedi a sztori, ám ettől nem kevésbé szórakoztató. David, az újdonsült férj híres zenész. Így a válás, a paparazzik, a titoktartási és vagyonelosztási záradékok tükrében még sokkal nagyobb szívás. Ezt még spékeljük meg mindkét oldalról zűrös korábbi kapcsolatokkal és családi drámával, rázzuk jól össze, és meg is van egy kicsit romantikus, kicsit vicces, kicsit túldrámázos love story. 

Miután letettem a könyvet, próbáltam megfogni, hogy vajon miért szórakoztam rajta ennyire jól. Hiszen az előbbiek alapján egyértelmű, hogy a sztori részeivel külön-külön nagy eséllyel már találkoztunk máshol. A vegasi esküvőről nekem a Míg a jackpot el nem választ című film ugrott be, a sztáros könyvekből tucatjával találni, a romantikus sztorikban pedig a zenészek, különösen a rockzenészek divatos elemet képeznek. (Ja, a női hormonokra a rosszfiús rockzenészek jól hatnak, na.) Valami mégis megfogott. 

Először egyszerűen csak azt gondoltam, hogy a két főszereplő. Külön-külön mindkettejükkel volt ugyan problémám, bizonyos helyzetekben jól megmondtam volna nekik a magamét, de azt el kell ismernem, hogy együtt nagyon jól működtek. David nagyon lobbanékony és érzékeny, Ev pedig rettentően reális, és pont ebből fakadnak nagyrészt a nekem nem tetsző cselekedeteik is. De legalább egyikük sem tökéletes. 

Viszont tökéletesen passzol rájuk az ellentétek vonzzák egymást tételt, és egyre inkább megértettem a történet előrehaladásával, hogy mi is fűzte őket össze, és mi történhetett, amiért annyira egy hullámhosszon érezték magukat, hogy ismeretségük első éjszakáján házasságot kötöttek. (Már az alkoholon kívül.) Szóval ha külön-külön vannak is hibáik, valahogy mégis összepasszolnak. Nem varázslatosan, vannak köztük félreértések és viták, ahogy az egy ilyen helyzetben normális, de jók együtt. Megvan a kémia, és hihetetlen aranyos jeleneteik vannak. Sokszor kínosak is, de megmosolyogtatóak. 

De nem is ez volt az, ami ennyire megfogott, hiszen jó páros, jó kémiával szintén sok könyvben találni. És aztán hirtelen megvilágosodtam: az életszag tetszett. Félre ne értsetek, nagyvonalakban szemlélve a sztorit, távolról nézve ez egy klisés és abszolút álomszerű, a való élettől elrugaszkodott történet. Hányunkkal történhet meg, hogy egy részeg éjszakán hozzámegy egy milliomos rocksztárhoz? Hát, ja, nem sokunkkal. 

Viszont amilyen álomszerű az alapsztori, a részletek sokszor annyira életszagúak. Bizonyos párbeszédek, emberi reakciók, szituációk nagyon is jól megragadták, milyen egy friss kapcsolat. És ez tetszett annyira. Álomszerű a sztori? Igen. De mégis valahogy részleteiben elhittem. Nem mondom, hogy szuperrealisztikus, de az egyes jelenetek, távol a vegasi esküvő és milliomos rocksztár sallangtól, nagyon is hétköznapiak. 

A végén persze volt egy rész, ami nekem már kissé sok volt, de megbocsátom. Mert összességében egy kellemes, megmosolyogtató, a műfajhoz képest könnyed NA történet ez. Ó, és még egy gondolat: köszönöm, köszönöm, hogy a sorozat minden része más főszereplőről szól, nem pedig ugyanazt a szálat nyújtjuk, mint a rétestésztát. Már csak azért is, mert Malt, David legjobb barátját és zenésztársát imádtam! Kíváncsi vagyok, ki fogja majd megzabolázni a jópofa nőcsábászt. A többiek meg majd jönnek szépen sorban...

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - A szerzőről



Kylie Scott New York Times és USA Today best-seller író, akit megszavazták 2013-ban a legjobb ausztrál romantikus írónak, és az Ausztrál Romantikus Írók Szövetsége hat különböző nyelvre fordíttatta le a könyveit - a hazai kiadás már bőven a ráadás!

Hosszú ideje rajongója a B-osztályú horror filmeknek, a romantikának és a rock zenének. Utóbbi kettőt tökéletesen hasznosítja a Stage Dive sorozatában, amiből külföldön már négy sikeres kötet megjelent, mindegyikben más főszereplőpárossal.

Az írónő Queenslandben, Ausztráliában él a férjével és két gyermekükkel. Rengeteget olvas, ír, és szörföl az interneten.


Nyereményjáték


A helyes megfejtést beküldők között a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően 3 példányt sorsolunk ki a kötetből.
9 állomás, 9 szó, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a könyvhöz és a végén csak EGY helyes megfejtést várunk majd tőletek, egy kilenc betűből álló megfejtést. Minden állomáson kaptok segítséget a soron következő szóhoz, hogy a végén kirakhassátok azt az egyet, amit majd be kell írni a rafflecopter megfelelő helyére. Azokból a betűkből kell kirakni a helyes megfejtést, amit a rózsaszín mezők helyén találtok majd. Minden kitalált szóval közelebb kerültök a megfejtéshez. Jó játékot!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

4. A MUSIC szó jelentése magyarul.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12. 03. Kristina blogja
12. 05. Angelika blogja
12. 07. Media Addict
12. 09. Deszy könyvajánlója
12. 11. MFKata gondolatai
12. 13. Zakkant olvas
12. 15. Insane Life
12. 17. Dreamworld
12. 19. CBooks

Nincsenek megjegyzések