Breaking News

Rebootolják a Narniát is, bár nem pont úgy, ahogy elsőre gondolnánk...

A Narnia filmek útja már a kezdetektől nem volt túl egyszerű, az, hogy a harmadik rész is elkészülhetett, már szinte meglepetésnek számított. És ez csak részben volt amiatt, hogy a színészek sokkal gyorsabban nőttek, mint ahogy filmbéli karaktereik. 



Utoljára akkor érkezett hír a Narnia sorozatról, amikor David Magee egy tweetben jelentette be, hogy befejezte Az ezüsttrón forgatókönyvét, miután több, mint egy évig dolgozott rajta. Azóta azonban nem lehetett semmilyen új hírt hallani a film háza tájáról.

Tegnap viszont a filmek producere, Mark Gordon végre megszólalt, és megerősítette: érkezik a folytatás, de nem pont abban a formában, amiben a rajongók valószínűleg számítottak rá. (Bár igaz, ami igaz, a legtöbben már lemondtak a folytatásról.)

Mark Gordon reménykedik, hogy hamarosan elkezdhetik a film munkálatait, a készítők állítólag nagyon izgatottak. A meglepetés nem ez, hanem az, hogy a harmadik részről visszatérők száma igencsak megcsappant, ugyanis teljesen új szereplőgárdára számíthatunk. 

Ahogy ő megfogalmazta: 

"Ez egy teljesen új franchise lesz. Teljesen egyedi. Új, eredeti szereplők, más rendezők és egy teljesen új csapat." 

Az új, eredeti szereplők megfogalmazás persze rögtön felvetette a kérdést: teljesen új szereplők, vagy azért a könyvből már ismert karakterek, csak nem azok, akikkel az eddigi három részben már találkoztunk? A válasz megnyugtató, a producer szerint a Narnia világában már létező karakterekre kell gondolni.



Az ezüsttrónban alapvetően szerepelne Caspian - igaz, őt könnyű új színészre cserélni, hiszen már egy idősebb Caspiant láthatunk, szóval nem kizárt, hogy a karakter visszatér, csupán idősebb színészre cserélik Ben Barnest. Aki viszont így kérdést hagy maga után, az Eustace - ő ugyanis fontos szereplő Az ezüsttrónban, és már szerepelt a harmadik filmben, ám a nyilatkozat alapján a színész nem tér vissza. Kérdés: Eustace-t teljesen kiírják a történetből, vagy csupán a színészt cserélik le, ezzel is kifejezve, hogy ez már egy másik sorozat? 

További kérdéseket vet fel, hogy mi lesz Aslan sorsa. Aslan animációs karakter ugyan, ennek ellenére a hangját neki is színész kölcsönözte, nem is akárki: Liam Neeson. Aslan Narnia életében elképesztően fontos, ha nincs Aslan, nincs Narnia. Amellett, hogy minden egyes részben szerep jut neki, a nagy egész szempontjából sem lehet róla megfeledkezni - ezt főleg azok értik, akik olvasták az utolsó könyvet. 
Vajon mi lesz Aslan sorsa? Őt is teljesen újragondolják? 

Ezekre a kérdésekre egyelőre nincs válasz, hiszen a nyilatkozatnál többet nem tudunk, mindenesetre ha hamarosan már forgatni szeretnének, akkor lassan el kell kezdődnie a castingnak.

Nincsenek megjegyzések