Breaking News

Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz - A szerelmes levelek titka {Értékelés}

Újabb párizsi románc

Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz - A szerelmes levelek titka

A blogturnéról




A nő mosolya és az Álmaim asszonya könyvek kedvelői nagy örömére, a Park Könyviadó jóvoltából megérkezett hazánkba Nicolas Barreau harmadik könyve is, A világ végén megtalálsz! A Blogturné Klub hat bloggere mutatja be Nektek a könyvet, érdekességekkel, idézetekkel. Ha a turnéval tartotok, és részt vesztek a nyereményjátékon, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!


Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Du findest mich am Ende der Welt
Kiadó: Park
Oldalszám: 224
Fordító: Fodor Zsuzsa
ISBN: 9789633551868
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,47)
Megrendelési link
A nő mosolya és az Álmaim asszonya után A világ végén megtalálsz a szerző harmadik, magyarul megjelenő könyve.
Egy fiatal galériatulajdonos egy nap szerelmes levelet kap egy titokzatos hölgytől, aki Principessa néven írja alá a leveleit. Ki lehet ő?
Habkönnyű szerelmi történet a szerző kedvenc színhelyén, Párizsban.


Az első mondat:


"Első szerelmes levelem katasztrófába torkollt."

Véleményem


Nicolas Barreau (akinek a nevét rendszeresen rosszul akarom leírni :D) előző regénye, az Álmaim asszonya teljesen elvarázsolt. Úgyhogy amikor láttam, hogy érkezik a következő kötet, egyértelmű volt, hogy olvasnom kell. 

A helyszín és hangulat nagyjából marad. Párizs utcáit járjuk be, finom borokat iszunk a szereplőkkel és elmerülünk a párizsi művészetek világában. Még jobban is, mint az előző részben, hiszen ezúttal a főszereplőnk élete szó szerint a művészet: egy galériát vezet. És ezt újfent imádtam Barreau regényében. Sokszor szinte olyan érzésem volt, hogy én magam is Párizs utcáit koptatom, egészen napfényes érzés volt - pedig én magam még sosem jártam ott, csak nagyon szeretnék. 

A főszereplőnk pedig tipikus francia: szereti a művészeteket, a jó ételeket, a jó bort, teljes természetességgel vesz részt mindenféle társasági eseményen és baráti összejövetelen, ül be egy kávéra és habzsolja a gyönyörű nőket. Igazából először kifejezetten meg is lepődtem, milyen rámenős volt a szövege, de jókat mosolyogtam rajta, és a szerelmes levelezés sokszor már sokkal inkább erotikusba fordult. 

Ó, de a levelekről még nem is beszéltem. Rögtön a regény nyitányában megismerhetjük annak a történetét, Jean-Luc hogyan írta meg első szerelmes levelét, és milyen csalódással járt számára az élmény. És rögtön jön a nagy kérdőőjel: vajon mi kellett ahhoz, hogy újra megírjon egyet, amikor elhatározta, ő márpedig soha nem tesz ilyet többé. A szerző feldobta a labdát, és alig vártam, hogy lecsaphassuk, azaz hogy megtudjuk a válaszokat - Ki ez a nő? Miért pont levél? Hogyan alakult a történetük?

A kíváncsiságom pedig csak még tovább nőtt, amikor újabb titkot kaptunk a nyakunkba: Jean-Lucnek van egy titkos imádója. És rögtön el is indul a levélváltás, és ezzel együtt a stresszes időszak, aminek középpontjában ott a nagy kérdőjel, az illető hölgy kiléte. Sok nő sürög-forog a férfi körül, gyakorlatilag akárki lehet a titokzatos Principessa. 

A válasz keresgélése pedig izgalmas és sokszor kifejezetten vicces kalandokat tartogatott, a vége felé már a fejemet fogtam, vajon mi történhet még? És mindezt tovább árnyalják a levelek, amik talán még a konkrét cselekménynél is szórakoztatóbbak voltak. Viccesek, meglepőek, sokszor pedig kifejezetten szexik. Nem semmi levelezés volt, nem csoda, ha Jean-Lucöt ennyire magával sodorta. 

Összességében jól szórakoztam, bár talán azért az előző regényt egy fokkal jobban szerettem. Ettől függetlenül mindenkienk ajánlom, ha valaki egy könnyed romantikust keres, azoknak pedig mindenképp, akik szerették az előző Barreau történeteket.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Nicolas Barreau A világ végén megtalálsz c. regényében is a csodálatos Párizsba kalauzol bennünket, ráadásul a modern francia művészetbe is betekintést nyerhetünk. A turné nyereményjátékán egy kis művészettörténeti barangolásra hívunk Titeket. Minden állomáson találtok egy rövid információt egy-egy francia alkotóról (természetesen, az irodalom sem maradhat ki). A feladatotok, hogy az információk alapján kitaláljátok, kiről van szó, és nevét beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába!

Figyelem! A nyereményjátékon csak a minden állomáson helyen válaszolók vesznek részt! A sorsolást követően a nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben újrasorsolunk. A Kiadó csak magyarországi címre postáz.

A felvilágosodás korában élt festő, a francia rokokó festészet egyik legkiemelkedőbb alakja 1703-ban látta meg a napvilágot. Apja szintén festő volt. Leghíresebb alkotásai például a Szőke odaliszk, a Barna odaliszk, a Madame Pompadour, illetve a Vénusz vigasztalja Ámort.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


03.02. - Zakkant olvas
03.06. - Dreamworld
03.10. - Insane Life

Nincsenek megjegyzések