Breaking News

Elindult a III. Magyar Könyvek Viadala!

Sziasztok!

Ha kicsit később is, mint az előző években, de idén is elindult a Magyar Könyvek Viadala! (Na jó, a szavazós rész pont ugyanakkor indul, a jelölési szakasz vette kezdetét kicsit később.) Én ennek roppant mód örülök, mert egyrészt élvezetes kis kezdeményezés a szavazásokkal, másrészt pedig a magyar könyvek megérdemlik a plusz reklámot. 



Úgyhogy nem is volt kérdés, hogy idén is csatlakozunk a kezdeményezéshez, immáron harmadszor! 

A meglepő az volt számomra, hogy idén ment eddig legsimábban a döntés. 22 magyar könyvet olvastam tavaly, igaz ezek közül egy-két olyan is akadt, ami nem tavalyi megjelenés. Arra számítottam, hogy csakúgy, mint az előző években, napokig fogok ülni, mire döntök. De nem így lett. Egyrészt megkönnyítette a dolgot, hogy nem kellett magam azon rágni, hogy kinek hány pontot adok és rangsorolni, másrészt valahogy... egy-két kiemelt könyvem volt minden kategóriára, így sok helyen nem is jelöltem hármat - amennyit kategóriánként lehet. 

Viszont közben kialakult a mezőny, talán eddig a legérdekesebb. Igaz, nem mindenkinek/mindennek örültem, és azt hiszem, néhány kategória idén is elég kiszámítható lesz, legalább a jelöltek között sok új is akad. 

Első körben a legjobb borítóra lehet szavazni, én már le is adtam a voksom ITT

A jelöltek:

http://www.magyar-konyvek.hu/2016/03/01/szavazas-az-ev-legszebb-konyvboritoja-2015-ben/

Nincsenek megjegyzések