Breaking News

Meredith Wild: Rád kattanva 2. {Értékelés + Nyereményjáték}

Jól szórakoztam, bár sajnálom a fülszöveget

Meredith Wild: Rád kattanva 2.

A blogturnéról



Erica és Blake románca sok olvasót rajongásra késztetett 2015-ben, a napokban pedig meg is jelent a Hacker sorozat folytatása, a Rád kattanva 2. címmel a Libri Kiadó gondozásában.
Március 04. és 08. között a Blogturné Klub 3 bloggere mesél az élményeiről a könyvvel kapcsolatban, tartsatok velünk!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Hardpressed
Kiadó: Libri
Oldalszám: 364
Fordító: Székely Szilvia
ISBN: 9789633106761
Sorozat: Rád kattanva 2.
Kezelhető-e standalone-ként? nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,29)
Megrendelési link
Erica Hathaway és Blake Landon, az álompár sötét szerelmi története folytatódik…
Erica végre beindítja a vállalkozását, de Blake nem tudja megtagadni önmagát, és a háttérből irányítani akar. Miközben kis játszmáik a nyilvánosság előtt zajlanak, zárt ajtók mögött minden a szenvedélyről és a veszélyről szól. Erica új segítőt vesz fel a rátermett Risa személyében. Risa azonban korántsem az, akinek mutatja magát, ugyanis feltett szándéka, hogy tönkreteszi Ericát, és megszerzi Blake-et…
Daniel Fitzgerald indul a kormányzói székért, de a pszichopata Mark veszélyezteti a kampány sikerét, ezért Daniel sorsdöntő lépésre szánja el magát. A mostohaapa Ericát is megzsarolja, hogy ha nem száll be támogatóként, annak Blake látja majd kárát, mire a lány – hogy megóvja szerelmét – szakít vele. Blake viszont nem az a férfi, akit ilyen könnyen félreállíthatnak…
Néha kedvem lenne széttépni téged.
Azt akarom, hogy ma éjszaka más legyen.
Megérdemled, hogy szeressenek.


Az első mondat:


"- Nem hiszem el, hogy újra ezt csinálom!"

Véleményem


Egyszer-kétszer már megfogadtam, hogy a legszükségesebb helyzetben olvasok fülszöveget - egyszer majd írok is részletesebben posztot a Fülszövegek és én címmel -, de azért időről időre megszegem. És aztán néha - mint most is - kiderül, hogy rossz ötlet megszegni. 

Ugyanis egy-egy romantikus történet, főleg, ha már folytatás, viszonylag kevés óriási meglepetést tartogat, viszont amit tartogat, azt ki kell élvezni az utolsó szóig. Meg kell lepődni, mélyen átérezni a sokkot, a szereplő megdöbbenését, félelmét, fájdalmát... Persze bizonyos szintig megy ez spoilerekkel is, hiszen egy jól megírt történet nem csak csak az összefoglalóból áll, hanem apró, érdekes részletekből. 

És tulajdonképpen nem is panaszkodhatok a könyvre, az még végképp nem a könyv hibája, hogy a legnagyobb meglepiket legalább részben lelövi a fülszöveg. És ezt nagyon sajátam. Úgy olvasni a könyvet, hogy fel vagyok készülve - hát, az izgalom fokát biztosan csökkentette. 

Persze így is izgultam a megoldás miatt, meg a korábban említett részletek miatt, és átéltem Erica bosszúságát - hú, azt bizony nagyon -, félelmeit és fájdalmát, de a meglepetéseit sajnos nem annyira. Olyan voltam, mint egy szerző, aki már a regény nagy részét kivázlatolta, hogy tudja, mi lesz a cselekmény, de a részletek közben alakulnak, és a végét ennek megfelelően írja meg - bár azért némi sejtése már van, hiszen csak nem lehet oly sok variáció. 

Erica és Blake visszatérnek, és legalább olyan szenvedélyesek, mint voltak. Bevallom őszintén, számomra néha túlságosan is, már a sztori többi részéhez mérten. Ugyanis engem a történet maga is lekötött - kifejezetten izgalmas Erica induló vállalkozása, és hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie az üzleti életben. Aztán ott van Blake múltja, amiről valamennyit végre megtudunk. Ahogy a hétköznapi emberek, ők is cipelik a családi életük terheit, ki ilyet, ki olyat... Aztán ott vannak a barátok is, akikre időt kell szakítani és ráadásul még miattuk is aggódhat az ember. Emellett egy kialakuló, de most már mindenképp hosszú távúnak tűnő kapcsolatot is fel kellene építeni, és körüljárni a szabályokat, meghúzni a határokat. Tehát mindenféle szempontból roppant izgalmas alaphelyzetbe csöppenünk. A problémák egy jó nagy része pedig könnyen át is érezhető. 

Viszont pont azért, mert meglehetősen sok minden történik az ágyon kívül is, amire érdemes odafigyelni, és picit néha olyan érzésem volt, hogy megszakítjuk az izgi cselekményt a kötelező szexszel. Ráadásul néhol már több részletet is megtudtam, mint amennyit akartam volna. 

Még mindig nagyon szeretem Ericában, ahogyan építi a vállalkozását, bár vártam volna, hogy kicsit jobban a sarkára álljon néha. Viszont érezni, hogy próbálkozik még mindig, és Blake is, többször hagyja kibontakozni Ericát, még ha azért megvan az idegesítő irányításmániája is. Tetszett, ahogy próbáltak zöldágra vergődni egymással, miközben az már egyikük számára sem kérdés, hogy együtt vagy külön képzelik-e a jövőt. Már nem olyan ingoványos a kapcsolat talaja, lehet végre próbálkozni, egyre őszintébbnek lenni, megmutatni a gyengeségeket... 

James jelenlétének nem örültem, picit elcsépeltebbnek éreztem azt a szálat, mint kellett volna lennie. És pont az volt benne a legrosszabb, hogy nem tudtam Jamest nem megkedvelni abban a kevés jelenetben. Viszont az is egyértelmű volt, hogy csak egy eszköz - a plusz feszültségkeltéshez, egy másik lehetőség, ami bonyolítja a helyzetet. Remélem, ha visszatér, akkor az ő szálát is elvarrja az írónő, sajnálnám, ha így lenne vége.

Kifejezetten imádtam a testvér és a legjobb barátnő mellékszálat, azok a jelenetek, ahol négyen együtt voltak, mosolyt csaltak az arcomra. Cukik voltak, kedvesek és pont annyira hétköznapiak, hogy picit szusszanhassunk az óriási gondok világából. Remélem, sokat olvashatunk majd még róluk, jó nagy adaggal szeretnék belőlük. 
De az egyik kedvenc mellékszereplőm még így is Sid, szegénykém mindig ott van a háttérben, de csak ott. Róla is szívesen olvasnék többet - egy jó kis baráti társaság mondjuk? Sid, James, Simone, Heathék és Ericáék... El tudnék képzelni ilyen jeleneteket.

Szóval összességében tetszett, tulajdonképpen még jobban is, mint az első kötet. De sajnálom, hogy a nagy csavarokat túlságosan hamar megtudtam - még ha csak részben is -, és nem (csak) azért, mert kitaláltam. Jó megoldás született a végére, kíváncsi vagyok, hová vezet ez a következő kötetben. 

AJÁNLOM



Nyereményjáték


Mennyire ismered a Hacker sorozatot? Azok között, akik a bejegyzésekben talált kérdésekre helyesen válaszolnak, a turné végén kisorsolunk egy példányt a Rád kattanva 2-ből.
A helyes válaszokat a rafflecopter megfelelő részébe kell beírni.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Melyik városban játszódik a történet?


a Rafflecopter giveaway
 

A turné menetrendje


03.04. Kristina blogja
03.06. CBooks
03.08. Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések