Breaking News

Trilógia lesz a Legendás állatok!

J. K. Rowling Twitteren jelentette be, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük filmtrilógia lesz!



Először csak egy filmet terveztek, aztán bejelentették, hogy legalább kettő várható - ám ekkor még kétséges volt, hogy lesz-e három. Most már azonban biztos, ugyanis az írónő kiírta Twitteren a hírt: 



A kiinduló kérdés az volt, hogy valóban lesz-e a The Cursed Childból film - a válasz erre nem volt. De Rowling rögtön bedobta az örömkeltő bombát is: a trilógia hírét. 

Ahogy az várható volt, a hír elég nagy port kavart. Sokan örülnek neki, a rajongók kielégíthetetlen étvággyal falnak be mindent, ami Harry Potter. 

Viszont rögtön felmerült az a kérdés is, hogy nem lesz-e a három kicsit sok. A Hobbitnál láthattuk azt korábban, hogy először egy filmnek indult, aztán kettő, majd három lett belőle, és sokan egyetértenek azzal, hogy a három film A Gyűrűk ura nyomába se ér - lassú és érezni, hogy elnyújtották. Hát még mi lesz egy olyan könyv adaptációjánál, ami valójában nem is regény! 

Nos, én igazából pont emiatt vagyok bizakodó. Rowling - aki a forgatókönyvet is jegyzi - kezét nem köti meg egy regény - azaz nem az történik majd, hogy egy regény cselekményét (aminek eleje, közepe, vége van) nyújtanak el trilógiává, ezzel érezhetően nyújtva, mint a rétestésztát. 

Ehelyett adott egy körülbeli alap - a Harry Potter világa a 20-as években és a főszereplő karakter, Göthe Salmander életének darabkái -, és ebből építkezve lehet megírni a három film cselekményét, ami önmagában is megállja a helyét, és külön-külön is eleje-közepe-vége, magyarul íve van. 

Göthe élete pedig valószínűleg meg is adja erre a lehetőséget! Azt tudjuk, hogy az első rész a 20-as évek New Yorkjában játszódik majd, és már önmagában az is izgalmas, hogy egy másik kor és földrész varázslótársadalmát fedezhetjük fel. 



Viszont arról, hogy a második és harmadik részben mi vár ránk, egyelőre nem szól a fáma. Amit tudunk, az Göthe Salmander élete nagyvonalakban. Ez pedig kifejezetten izgalmas. Göthe életében bejárta az egész világot különleges lények után kutatva, és így nyilván számtalan izgalmas kaland áll a háta mögött. A film készítői simán kalandozhatnak Dél-Amerikai őserdőibe, Afrikába, Ausztráliába vagy Ázsiába, és bedobhatnak a képletbe egy sor új és váratlan lényt - na ugye, hogy van benne lehetőség! 

Amit Göthe Salmander életéről eddig tudunk, azt összegyűjtöttem egy bejegyzésben, ha valakit érdekel, az elolvashatja ITT.

Nincsenek megjegyzések