Breaking News

Jamie McGuire: Viharos szerelem {Értékelés + Nyereményjáték}


Jamie McGuire: Viharos szerelem

A blogturnéról




A Maxim Könyvkiadó jóvoltából folytatódik Jamie McGuire Véletlen szerelem sorozata! A második kötet a Viharos szerelem címet kapta, melyben Erin és Weston megpróbáltatási korántsem érnek véget, tovább kell küzdeniük a felnőtté válás útján. Ezúttal hat blogger, hat állomáson teszi közzé véleményét és egyéb érdekességeket. Érdemes követni a turnét és játszani, mert három példány kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Happenstance 2.
Kiadó:
Oldalszám: 160
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632616940
Sorozat: Happenstance 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,05)
Megrendelési link
Erin volt a Blackwell Középiskola kitaszítottja, egy senki, akit gúnyoltak és kinevettek. De egy nap történt valami, ami mindent megváltoztatott. Egy súlyos tragédia olyan titkokról rántotta le a leplet, amire senki nem számított. Kiderült, hogy Erin a befolyásos Alderman család lánya. Így a lány pillanatok alatt egy sokak által irigyelt világba csöppent. Az új szülők mindent elkövetnek, hogy bepótolják az elveszett időt, és Erin semmiben ne szenvedjen hiányt. Erin boldogsága teljes: végre van egy igazi családja, ahol szeretik, és azt nézik, hogy mi a jó neki. Ráadásul Westonnal, gyerekkori szerelmével is minden tökéletesen alakul. Ez Erin utolsó éve a középiskolában, így minden figyelmét a továbbtanulás köti le. Eközben kiderül, hogy Weston egy művészeti egyetemre akar menni Dallasba, messze a szerelmétől. Így a végzős bál előkészületeit beárnyékolja a tudat, hogy a gimi után elveszíthetik egymást.
De nem ez a legrosszabb, ami történhet… Véletlenül Erin kezébe akad egy napló, mely egykori osztálytársáé, Alderé volt. A lány olyan titkokat fedez fel, amik megválaszolják minden kérdését, és azt is megtudja, amit sosem akart volna.


Az első mondat:


"Noha Alder szobájában sötétség uralkodott, és az ajtaja is csukva volt, valami ellenállhatatlanul vonzott oda. "

Véleményem


Az első rész nem volt tökéletes, de azért kíváncsian vártam, abból a helyzetből hogyan tovább. Mert hát legyünk őszinték: még ha kicsit szappanoperás is volt a csavar, azért izgalmas ez a helyzet. Erint évek óta szívatta két korábbi legjobb barátnője a származása miatt. Aztán meghaltak egy autóbalesetben, és ekkor derült ki, hogy valójában összecserélték őket születésükkor. Az első rész vége határozottan túl gyors volt, ripsz-ropsz befogadta Erint az új családja, és minden happy end. De azért elég nyilvánvaló, hogy ez az életben azért nem menne ilyen könnyedén, hiszen mindegyiküknek hatalmas sokkal kell szembenézniük, ráadásul Erin igazi szülei gyászolják Aldert, akit a lányuknak hittek és akit felneveltek - függetlenül a vérségi köteléktől, a lányuk volt.

Nagyon reméltem, hogy ha már az első részben nem annyira, akkor legalább a folytatásban foglalkozunk majd ezekkel a nehézséggel. A történet persze még mindig nagyon rövid, így igazán elmerülni megint nincs időnk semmiben, de szerencsére azért a második részben sokkal nagyobb hangsúlyt kap, hogy milyen nehézségeket szül ez a szituáció. Még mindig úgy éreztem, hogy túl könnyen siklunk bele a helyzetbe, de azért most már több kínos vetület is előkerül: hogy szólítsa az igazi szüleit Erin, mit csináljon a nővel, akit addig anyjának hitt, hogyan dolgozza fel a helyzetet, hogy minden szempontból Alder helyére került - még a pasija is az ő exe. Ráadásul nyilván az iskolatársak sem lépnek tovább olyan egyszerűen, főleg Alder régi barátai.

És bár az, hogyan rázódik bele az új életébe Erin, már önmagában is elég sztorit nyújtana, azért a cselekmény ívéhez kapunk egy konfliktust is. Nem lövöm le a poént, hogy mi történik, mindenesetre még lappangtak itt titkok, Alder pedig még halála után is képes fájdalmat okozni Erinnek.

Igazából összességében jobban tetszett, mint az első rész, bár még mindig kicsit úgy érzem, hogy kevés ez a hossz igazán kifejteni a sztorit, és úgy érzem, Jamie McGuire kicsit kereste még önmagát, amikor ezt a történetet írta.

Ettől függetlenül szeretem Erin és Weston kettősét, nagyon cukik együtt - néha már hihetetlenül cukik is. Frankie-t még mindig nagyon bírom, és örülnék, ha többet megtudnánk már róla, mert szerintem az ő története is nagyon érdekes. Ugyanez igaz Erin szüleire is, mindig örültem, amikor egyszer-egyszer Erin véletlenül meglátta őket gyászolni, vagy szóba került a dolog. Szükségem volt erre, mert nyilvánvalóan jó emberek, de nem tudnám elfogadni ezt, ha nem gyászolnák a lányukat - még ha biológiailag nem is volt az. Abban viszont látok rációt, hogy titkolni próbálják Erin elől, hogy megkönnyítsék a helyzetet.


EGYNEK ELMEGY

Nyereményjáték


Jamie McGuire tollából számos könyvet olvashatunk magyarul. A mostani játék ezért ehhez fog szorosan kapcsolódni. - Minden állomáson találtok egy idézetet, ami tartalmaz egy nevet, természetesen a név ki lesz pontozva. Nektek azt kell kitalálnotok, hogy melyik könyvből (pontos cím) származik az idézett szöveg és melyik név van kipontozva.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

“– És az milyen érzés? Mármint ……. ……. kedvelni? Olyan régóta utálom, hogy ez teljesen idegen számomra. A szememben nem is igazán ember.
– Lehet, hogy pont ezt szeretem benne.”

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.13 Dreamworld
04.15 CBooks

Nincsenek megjegyzések