Breaking News

Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság

A blogturnéról




Jennifer E. Smith egy édes ráadással lepte meg a Milyen is a boldogság regényébe beleszerelmesedő olvasóit. Egy hosszabb novella erejéig ismét betekintést nyújt Graham Larkin és az ő Ellie-je életébe, hogy megtudjuk, hogyan is fest az ő boldogságuk...

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Happy Again
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 120
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789632617527
Sorozat: Milyen is a boldogság 1,5
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (3,98)
Megrendelési link
Ellie O’Neill és Graham Larkin azonnal egymásba szerettek, amikor egy elírt e-mailcím váratlanul összehozta őket. Már több mint egy év eltelt azóta, hogy elbúcsúztak egymástól. Akkor megígérték, hogy írnak egymásnak, de a levélváltások egyre ritkábbak lettek, végül teljesen elmaradtak.

Ellie elsős az egyetemen, és úgy érzi, tovább kellene lépnie, és maga mögött hagynia a múltat. Graham pedig azzal próbálja elterelni a figyelmét, hogy film- és reklámszerepeket vállal.
Egy nap azonban Graham New Yorkba érkezik. Ellie-ben megelevenednek a régi szép emlékek, de fél, hogy az érzései nem találnak viszonzásra. Ennek ellenére barátnőivel elmennek a fiú koncertjére.
És amikor Ellie és Graham újra szemtől szemben állnak, de fellobbanhat újra a láng? Vajon túl tudnak lépni a többhónapnyi hallgatáson és a megbántott érzéseken, és megtalálják a boldog végzetüket?

Az első mondat:


"Még mielőtt meglátta volna a vakuáradatot, Ellie ösztönösen tudta, ki van ott."

Véleményem


Nem először olvasom ezt a kis novellát, egyszer már volt szerencsém hozzá angolul. Emlékszem, egy boldogságmorzsára készültem, aztán nagyot koppantam, amikor kiderült, hogy Ellie és Graham, akiket annyira szerettem, akiknek annyira szurkoltam, egy ideje már nem leveleznek. 

Ez volt aztán a sokk. De persze nagyon is reális: az élet közbeszólt. Másfelé vezetett az útjuk, ráadásul Graham sztár - ami egészen másféle életmód, mint amihez Ellie hozzá van szokva, vagy amihez alkalmazkodni tud. 

Úgyhogy ez adott a novellának egy kis szomorú alaphangot. Reálisabbá tette talán a rózsaszín sztárom a párom sztorit, de ettől még nem lettem boldogabb.(Persze tartottam bennem a lelket, hogy nyilván újra találkoznak - nem lenne novella enélkül.) Úgyhogy aminél azt hittem, egy extra novella lesz Ellie és Graham boldogságáról, az második esély sztorivá változott.



És azt kell mondanom, annak azért nem volt semmi. A cukiságfaktort még mindig hozzák a főszereplők és az írónő, és azt vettem észre, első és második olvasásnál is, hogy beszippant a történet. Érdekes Ellie, érdekel Graham, és mindenekfelett érdekelnek ők ketten, együtt. Valami olyan aranyosság lengi körbe a Milyen is a boldogság köteteket, hogy azt tanítani kéne. 

Nem igazán találom rá a magyarázatot, hogy pontosan hogyan éri el ezt az írónő: nyilván kellenek hozzá az imádnivaló főszereplők, akiknek nem lehet nem szurkolni. Aztán kellenek az aranyos kis részletek (például a malac, a sütiszendvics), amikből szerencsére most is akadt, ráadásul most már egy adag nosztalgiát is előhoznak. Külön pirospont a regény címére való visszautalásra! Majd megértitek, miért. 

Ellie és Graham még mindig tökéletesek együtt, és imádtam őket ebben a cselekményben. Olyan jókat mosolyogtam az egy-két óta alatt átélt fordulatokon és kalandokon. Egy váratlan premier, a sors... Vannak sorsszerű párosok, akiket egymásnak teremtettek, és Ellie és Graham többszörösen ilyenek. Annyira akartam, hogy újra egymásra találjanak. 

És ezen a ponton jött be a két dolog, ami miatt nem tudom azt mondani, hogy tökéletes volt a novella. Egyrészt nem éreztem annyira kereknek a végét, mint amennyire akartam, hogy kerek legyen, ha már van folytatás. (És ha már kellett ez az első rész bizonytalan lezárása után.) Picit túlságosan nyitott maradt nekem, még ha igazán nem is nyitott. De azt a problémát, amiből kiindult ez a novella, nem oldottuk meg. 

A másik problémám kicsit kapcsolódik ehhez: rövid volt! Annyira élveztem, annyira jó volt Ellie-vel és Grahammel lenni újra, hogy ennyi egyszerűen nem volt elég. Ez persze egyrészt jó, mert azt jelenti, hogy élveztem a történetet, másrészt viszont egy regény is simán kijött volna ebből, ha az írónő kicsit továbbgondolja. És akkor meg az első problémám is megoldódhatott volna. 

Összességében azért nagyon szerettem az Ilyen a boldogságot, még mindig cuki, még mindig imádom a szereplőket. Csak olvastam volna még!

AJÁNLOM


Blogturné extra - Külföldi borítók






Nyereményjáték


Ellie-t és Grahamet a véletlen, pontosabban egy elírt email címre küldött üzenet hozta össze, ezért mostani játékunkban a leveleknek jutott a főszerep. A blogturné minden állomásán egy-egy híres ember szerelmes leveléből találtok egy idézetet. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, azokkal a szavakkal ki öntötte írásba gyengéd érzelmeit. Ha ügyesek vagytok, s Fortuna is mellétek szegődik, megnyerhetitek a regény három példányának egyikét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Vidulj föl, maradj az én hűséges, egyetlen Kincsem, Mindenem, miként én a Tied vagyok. A többit, ami velünk legyen, aminek velünk történnie kell, az isteneknek kell küldeniök.”


A turné menetrendje


06.01. - Angelika blogja
06.09. - CBooks
06.11. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések