Breaking News

Lement a Cursed Child második része is, íme a részletek!

Lefutott a Harry Potter and the Cursed Child második részének első nyilvános bemutatója is, szóval érkeznek a történet részletei!

Az első rész beszámolói és a függővég után azt hiszem, mindenki kíváncsi rá, mégis hogyan sikerül megoldani a nem semmi helyzetet.

Az első rész spoilereiért KATT IDE!

Spoilermentes beszámoló
(akkor is érdemes elolvasni, ha nem zavarnak a spoilerek, mert a színpadi élményről is szó van benne)



Figyelem! A bejegyzés innentől kezdve spoileres!


A darab második része az időutazás utáni új világgal indul, ami annak eredménye, hogy Scorpius és Albus összekuszálta az időt. 

Harry halott, Al meg sem született, és Voldemort van hatalmon. Draco Malfoy a vezetője a Mágiaügyi Minisztérium jogi részlegének, és azzal foglalkozik kiírtsa a mugliivadékokat. Scorpius híres a Roxfortban, mindenki Skorpiókirály néven ismeri, és Draco munkája miatt gyakorlatilag mindenki úgy kezeli a Malfoy családot, mintha a varázslóvilág királyi családja lenne. Scorpius ebben a világban nem túl kedves, és ő áll elő azzal az ötlettel, hogy a mugli születésűeknek külön börtöncellák legyenek a Roxfortban, emiatt a normális, múltból visszatért Scorpiusnak bűntudata van az egész darabban, és megfogadja, hogy soha nem válik ilyenné. 

Scorpius elmegy Dracóhoz, hogy kiderítse mia a helyzet, és hosszan beszélgetnek arról, hogy Scorpius valahogy más. (Draco ki van akadva rá, amiért Harryről és a roxforti csatáról kérdezősködött.) Scorpius azt mondja neki, hogy Astoria mindig azt mondogatta, több jó van benne, mint amennyit mutat - ami egy pillanatra megvillantja a benne rejlő jót. (Astoria ebben a világban is halott.)

Draco és Scorpius egy furcsa kézfogással válnak el - Voldemort uralma alatt van egy speciális kézfogás, ami közben azt mondják (Voldemortért és a vitézségért). 

Kiderül, hogy Piton még él, így Scorpius elindul hozzá, hogy segítséget kérjen. Piton először nem hisz neki, de aztán a fiú megemlíti, hogy tudja, szerette Lilyt, és Piton végül hisz neki. Aztán Scorpius mesél arról, mi történt az ő világában, hogy milyen bátor volt Piton, és hogy Harry róla nevezte el a fiát, így végül Lily miatt segít neki Piton. Elviszi egy titkos szobába, ahol azok vannak, akik Voldemort ellen harcolnak, és megjelenik ron és Hermione is. 

Hermione a legaktívabb Voldemort elleni harcos, és rá vadásznak a legtöbbet Voldemort követői közül. Ron is részt vesz a mozgalom, de nincsenek együtt. Piton, Hermione és Ron barátok. 

Scorpius nekik is elmondja az igazat, és meggyőzi őket, hisznek neki, mert olyan dolgokat mond, amikről egyébként nem tudhatna. 

Megegyeznek, hogy mind visszamennek az időben, és védőbűbájokkal kivédik Albus és Scorpius "segítségét", és mindent visszaállítanak. Eleinte jól is halad a terv, de aztán minden rosszra fordul, dementorok jönnek, és kifutnak az időből. 

Hermione azt mondja Scorpiusnak, Pitonnak és Ronnak, hogy menjenek, majd ő feltartja őket, meghal, ha kell - de előtte elmondja Ronnak, hogy mindig is szerette és szeretni is fogja. Ron úgy dönt, vele marad, Piton és Scorpius pedig elmennek. A dementorok végrehajtják rajtuk a csókot, de előtte még próbálják megfogni egymás kezét - pont mielőtt sikerülne, elvégzik a csókot. 

Piton és Scorpius az erdőbe menekülnek, de még több dementorral találkoznak, de Piton megidézi a patrónusátt. Piton arról beszél, hogy Lilyt talán nem menthette meg, de azt az oldalt, amiért harcolt, támogathatja. Scorpiusnak sikerül elmenekülnie, de Pitonon is elvégzik a csókot. Piton azt üzeni Scorpiusszal Harrynek, hogy büszke rá, hogy Albus az ő nevét viseli. 

Ezután Scorpius helyreállítja az idővonalat, Albus visszatér és együtt mennek vissza a normális univerzumba. 

Harry, Ginny, Draco és a többiek megtaláljátok őket, és magyarázatot követelnek, amit meg is kapnak. McGalagony nagyon dühös, amiért ilyesmi történhetett a Roxfortban. Hermione ezután megkeresi Rose-t, aki ismét él. 

Scorpius azt mondja, elvesztette az időnyerőt, és mindenki nagyon dühős és aggódik. De aznap este Scorpius elárulja, hogy még mindig megvan, és úgy döntött, előpusztítja, ezért elindulnak a bagolyházba - ott akarja megtenni. 

Épp mikor kezdenek rájönni, hogy pusztíthatják el, Delphi (aki a korábbi pletykákkal ellentétben nem Amos felesége, hanem az unokahúga) jelenik meg, elmondják neki, hogy mi történt, mire Delphi közli, hogy segít elpusztítani. Odaadják neki az időnyerőt. 

Aztán Albus megdicséri a szárnyas tetoválását, Delphi pedig elárulja, hogy az Augury (görög jóslás) szimbóluma, akik látják a jövőt. Aztán Scorpiusnak eszébe jut, hogy a másik univerzumban így hívták Voldemort követőit, és kiderül, hogy Delphi Voldemort-hívő, és egész idő alatt el akarta lopni az időnyerőt, hogy Voldemort visszatérhessen, és volt egy prófécia, ami szerint Albusnak magának kellett megtennie.

A következő jelenetben Harry és Ginny a szobájukban rátalálnak Scorpiusra és Albusra, akik teljesen kikészültek. Elindulnak Amoshoz, hogy felelősségre vonják.

Amos elárulja, hogy soha nem volt unokahúga és nem ismeri Delphit - Amost varázslattal zavarták össze. Aztán bemennek a lány szobájába, és kiderül, hogy a próféciában szerepel egy vak szülő, és ennek a szülőnek a meggyilkolása - ez vezet el Voldemort visszatéréséig. Kiderül, hogy Voldemortnak van egy lánya... ő Delphi. 

Albus, Scorpius és Delphie visszatérnek a Tűz serlege harmadik próbájáig, Delphi irányítja őket, eltörte a pálcáikat. Delphie Cruciatusszal kínozza őket. Albus és Scorpius elhatározzák, hogy ha kell, együtt halnak meg, csak ne járjon sikerrel Delphi. Aztán Cedric jelenik meg, megdermeszti és kiszabadítja Albust és Scorpiust - aztán eltűnik. Előtte még Albus elmondja Cedricnek, hogy Amos szereti. És mint kiderül, Cedricnek mindenképp meg kell halnia, mert a másik univerzumban ő is Voldemort követője lett, és megöli Neville-t - aki fontos lenne Voldemort legyőzéséhez a rendes univerzumban. 

Delphi valahogy megszökik, aztán elfogja őket, és visszaviszi őket a múltba. 

Albus és Scorpius ott vannak James és Lily halálánál, és azt hiszik, Delphi próbálja megölni a baba Harryt.

Ezalatt van egy jelenet, amiben az ideges Harryt felkeresi Dumbledore. Harry dühös, ordítozik Dumbledore-ral, amiért ilyen otthonba vitte a Privet Drive-ra, és arra nevelte, hogy meghaljon, és amiért ennyire manipulatív volt. Dumbledore elmondja nei, hogy soha nem akarta, hogy szenvedjen, és csak a közjóért tette, és elmondja Harrynek, hogy szerette őt. Harry azt válaszolja, hogy ő is, mire Dumbledore azt válaszolja, hogy elvakította az iránta érzett szeretete, ahogy Harryt is elvakítja a Albus iránti szeretette. (Ne kérdezzétek, hogy lehet, hogy Dumbledore-ral beszélget - hacsak nem a portré az, de ebből nem ez jön át - Deszy.)

Miután Dumbledore elmegy, Draco sétál be. Beszélgetnek, Draco elárulja, hogy Scorpius tényleg az ő és Astoria gyereke, de Astoriának valamilyen vérbetegsége volt, és a szülés annyira legyengítette, hogy végül emiatt halt meg ilyen fiataon. Harry együttérez vele, és van valami olyasmi sor, hogy "Tudod, milyen magányos Draco Malfoynak lenni?"-

Draco ekkor elárulja Harrynek, hogy nem az az egyetlen időnyerő, amit a fiúk használtak. Theo Nott Luciusnak dolgozott, és szerzett egyet neki is, ami most Draco tulajdona. A másik csak egy prototípus (csak öt percre tud visszavinni), de ami náluk van, az az igazi, és sokkal régebbre vihet vissza. (Ne kérdezzétek, hogy akkor korábban hogy jutottak vissza a múltba vele, én sem értem - Deszy)

Draco használni akarja, hogy megmentsék a fiúkat, de Harry szerint túl veszélyes, mert azt sem tudják, hogy hol vannak - rajtuk áll minden. Draco egyetért. 

Aztán megint Albusszal és Scorpiusszal vagyunk Godric's Hollowvan, ahol találkozni akarnak Delhpivel, hogy megállítsák. De mivel nem tudják, hogy harcoljanak vele, üzenetet küldenek a jövőbeli Harrynek a gyerekkori takaróján keresztül, és Ginny, Hermione, Draco és Ron eljönnek a megmentésükre. 

Eldöntik, hogy a St. Jerome templomban várják Voldemort és Delphi feltűnését, mive onnan jól belátják a házat. Telik az idő, de nem történik semmi, sejtik, hogy valami baj van. 

Aztán rájönnek, hogy Delphi nem a kis Harryt akarja megölni, hanem figyelmeztetni Voldemortot, hogy ne tegye meg, mivel ő is elpusztul vele. 

Megegyeznek, hogy az egyikük Voldemortnak álcázza magát, és találkozik Delphivel. Hosszan vitáznak, ki legyen az. Harry jelentkezik, de Ginny nem ért egyet, de aztán megállapodnak, hogy ez az egyetlen megoldás.

Így Harry felveszi Voldemort alakját, a többiek pedig elbújnak. Van egy pillanat, ahol Hermione utasít mindenkit, hogy foglalják el a helyüket, mire Draco valami olyasmit mond, hogy "Főnökösködő Hermione Granger, furcsa módon tetszik".

Delphi tényleg megjelenik, találkozik Harryvel, és kiderül, hogy Voldemort és Bellatrix lánya, és néhány hónappal a roxforti csata előtt született. Rodolphus, Bella férje árulta el neki. 

Elkezdi mondani a Voldemort-Harrynek, hogy ne akarja megölni a babát, de közben Harry varázslata múlóban van. Elfordul, hogy ne lássa a lány, de mégias észreveszi, harcolni kezdenek, megjelenik mindenki, és ledermesztik Delphit. 

Delphi könyöröh, hogy öljék meg, ő csak találkozni akart az apjával, mire Harry azzal válaszol, hogy "Soha nem fogsz találkozni vele. mindig árva leszel. Ezt soha nem fogod elfelejteni."

A következő jelenetben Harry végignézi, ahogy megölik a szüleit, mert csak így tudja biztosan, hogy minden visszatér a normális idővonalra. Halljuk Lily és James hangját, ahogy próbálják megvédeni Harryt. Aztán megjelenik Hagrid, és elviszi a kis Harryt. (Állítólag nagyon szomorú a jelenet.)

Miután elfogták Delphit és az Azkabanba vitték, Scorpius és Albus ismét Roxfortban van, ahol Scorpius elárulja, hogy randira hívta Rose-t, és kiderül, hogy Rose nemet mondott, de Scorpius biztos benne, hogy meggondolja magát. ("Sajnálkozva nézett rám, és ebből már lehet építkezni.") Albus kineveti, de aztán bejön Rose, és flörtölni kezd Scorpiusszal, Albus pedig rájön, hogy a fiúnak valószínűleg igaza van. 

A darab azzal ér véget, hogy Albus és Harry elmennek sétálni, beszélgetnek - aztán Harry elárulja, hogy Cedric sírjánál vannak, és Harry megígéri, hogy jobb apa lesz, Albus pedig, hogy ő jobb fiú. Harry mesél arról, hogy még mindig gyászolja azokat, akiket elveszített, és azt kívánja, bár élne Cedric. Harry mindentől fél (bár Albus nem így gondolja) - a sötéttől, a kis helyektől, még a galamboktól -, és ezzel semmi baj. Arról beszél, hogy nem kell félelem nélkülinek lenned, hogy bátor légy. 
Aztán beszélgetnek Pitonról és Dumbledore-ról, Albus megjegyzi, hogy elképesztően bátrak voltak, Harry egyetért. 

Aztán megegyeznek, hogy úgy néz ki, szép nap lesz. 

Forrás

3 megjegyzés:

  1. Te jó ég! A színdarab története mintha sok fanfiction összegyúrása lenne. Kicsit csalódott vagyok. Valószínűleg az elvárás miatt. Maga a színdarab biztosan szép lehetett, de így olyan zavaros.

    VálaszTörlés
  2. EZ az időnyerős dolog azért nem olyan jó sztori mert akkor pl. mért nem mentek vissza egyből az időben hogy megöljék Voldemortot fiatalabb korában, vagy hogy megakadályozzák hogy megszülessen (összejöjjenek a szülei) stb?

    VálaszTörlés