Breaking News

Így teltek Harry születésnapjai - Egyik borzalmasabb, mint a másik

Arra gondoltam, Harry születésnapján - ami egyébként a 36. születésnapja - visszatekinthetnénk, hogyan teltek kedvenc főszereplőnk korábbi július 31-éi. Nem volt semmi, annyit mondok. És ha tanulni szeretnétek, hogyan ünnepeljétek a születésnapotokat, ne Harrytől tegyétek!



Persze ebben nagy szerepe van annak is, hogy Harry nyáron született, így a szülinapjai nagy részét kénytelen Dursleyékkel tölteni. Amikor viszont szerencsés módon nem ott van, más miatt aggódhat.


1991

Harry születésnapja egy zord sziklán kezdődik, ahová Vernon bácsi a levelek elől menekülve elrángatta. Röviddel éjfél után megjelenik Hagrid, hogy személyesen kézbesítse a levelet, és közli a fiúval: varázsló. Innentől kezdve az egész nap egy nagy varázslat, a 11. születésnap Harry belépője a mágusok világába. Először találkozik bagolypostával, először fizet varázslópénzzel, aztán Hagrid elviszi a Foltozott Üstbe és végül az Abszol útra meg a Gringottsba. Ez annak a napja is, amikor Harry ráébred, szülei örökségének hála ő valójában gazdag. 





1992

A Dursleyk fontos vacsoravendéget várnak, ezért Harryre lelkére kötik, húzza meg magát az emeleten. Mr és Mrs Mason meg is érkezik, csakhogy még valaki más is: Dobby. Figyelmezteti a fiút, hogy semmiképp ne menjen vissza a Roxfortba, amire természetesen Harry nem akar hallgatni, ezért a manó súlyosabb eszközöket választ - így köt ki a puding a vendégek fején, és Harry figyelmeztetést kap, amiért varázsolt, hiszen más varázzsal bíró egyén elvileg nem tartózkodott a környéken. 



1993

Újabb szörnyű Dursley vendégség. Marge néni érkezik, hogy egy hosszabb időszakot töltsön a testvérénél. 



1994

Harry mindenféle édességet kap Rontól, Hermionétól, Siriustól és Hagridtól. 


1995

Harry megint édességet kap Rontól és Hermionétól, de kidobja, mert haragszik rájuk, amiért nem jelentkeznek. 


1996

Harry a tizenhatodik születésnapját az Odúban tölti, ennek ellenére a hangulat nem túl rózsás, mivel Lupin újabb dementor- és halálfalótámadásokról hoz hírt - megtalálták Igor Karkarov holttestét is.


1997

Harrynek születésnapi bulit tartanak az Odúban nagykorúvá válása megünneplésére. Ginny megcsókolja, ami a nap fénypontja. Viszont megjelenik az új Mágiaügyi Miniszter, Rufus Scrimgeour, hogy tönkretegye a bulit. Azért jön, hogy felolvassa Dumbledore végrendeletét és átadja az örökségüket Harrynek, Ronnak és Hermionénak. 


Nincsenek megjegyzések