Breaking News

Susan Mallery: Született játékos {Értékelés + Nyereményjáték}

Susan Mallery: Született játékos

Eredeti cím: Under Her Skin
Kiadó: Harlequin Magyarország
Oldalszám: 352
Fordító: Szabó Júlia
ISBN: 9789634072379
Sorozat: A csodálatos Titan lányok 1.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: váltott E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,02)
Megrendelési link
Jed Titan három lányának nem sok szeretetben volt része gyerekkorában. Most, felnőtt nőként is harcba kell szállniuk a családi vagyonért – no meg az apjuk elismeréséért. Mindent vagy semmit! – ez Jed jelszava, amelynek értelmében a legrátermettebb testvér kapja meg a teljes örökséget. Lexi jó eséllyel indul a versenyben, de ha három héten belül nem tudja visszafizetni a kétmillió dolláros kölcsönt, amelyet egy titokzatos befektetőtől kapott, hogy a szépségszalonját kibővíthesse, akkor búcsút mondhat mindennek, ami eddig fontos volt számára. Már épp elsiratná az álmait, amikor Cruz Rodriguez – aki az első férfi volt az életében, és aki az elmúlt tíz évben gazdag üzletemberré küzdötte fel magát – váratlanul mentőövet dob neki. De vajon ki az a névtelenségbe burkolózó férfi, aki el akarja venni Lexi üzletét, és aki borsot tör minden családtag orra alá? És ki lehet az a különös nő a közeli állatkereskedésben, aki rejtélyes képességei révén pontosan tudja, mi fog történni Lexivel?

Az első mondat:


"- Csupán kétmillióról van szó."

Véleményem



Ez volt az első könyvem az írónőtől, de szerencsére nem csalódtam. 

A fülszöveg ígér apa-lánya kapcsolatban merengést, testvéri kapcsolati dilemmákat, üzleti nehézségeket és egy alakot a múltból - nem meglepő módon románc ígéretével. 

És tudjátok, mi volt a meglepő? Hogy talán nem is a románcot szerettem a legjobban a könyvben. Félreértés ne essék, nagy híve vagyok a második esély történeteknek, így Lexi és Cruz története is nagyon tetszett, élveztem róluk olvasni. De nem éreztem azért teljesen tökéletesnek sem: tudtam volna velük még egy kis időt tölteni, örültem volna, ha kicsit többet olvashatunk a múltjukról és jobban átbeszélik azt a bizonyos estét. Szexik voltak, a vitáikon nagyon jól szórakoztam, kétségtelenül megvolt köztük a kémia, a cuki pillanataikat pedig kifejezetten imádtam. 

Mégis, Lexit magát sokkal erősebbnek éreztem, mint a románcot. A könyv elején igazából sokkolt kicsit, hogy belement az üzletbe - nem is annyira a színjáték (nem szeretnék spoilerezni, így nem megyek bele bővebben, mivel a fülszöveg sem tér ki rá), hanem a dolog... testi kapcsolat oldala. Viszont ha ettől eltekintek, Lexi határozott volt, intelligens, nagyon szerethető és mindezek ellenére nem tökéletes. Sokszor hirtelen cselekszik, és a családi kapcsolatai sem állnak a helyzet magaslatán. Mindenesetre elég erős ahhoz, hogy bármilyen akadályt leküzdjön, vagy legalábbis bátran nekigyűrközzön, és ez alól Cruz sem kivétel. Gond nélkül helyreteszi, ha kell - amiért határozottan sok pontot érdemel.

De pont a bonyolult kapcsolatai tették igazán élővé a sztorit. Lexin kívül ugyanis a sztori családi részét szerettem nagyon. Ahogy a fülszövegből is kiderül, Lexiék hárman testvérek, és mindhármuknak nehéz kapcsolata van az apjukkal. A testvéri kapcsolat összetettsége nagyon tetszett: teljes szívükből szeretik egymást, mégis az apjuk olyan helyzetbe hozza őket, ami miatt némi feszültség és bizalmatlanság is vegyül bele. Mindhárman bizonyítani akarnak, és kiérdemelni az édesapjuk szeretetét. És rá kell jönnük, vajon valóban mindent megéri kockára tenni ezért? 

Így számomra a nagy kedvencekké nem annyira a Lexi-Cruz páros váltak (bár őket is szerettem), hanem sokkal inkább a Lexi-Izzy-Skye testvértrió - megspékelve a rendőr barátnővel, Danával. Sokszor észrevettem, hogy már oldalak óta olvasok, falom a sorokat és nagyon jól szórakozom - miközben már legalább 10 oldal óta nem volt egy Lexi-Cruz jelenet sem, annak ellenére, hogy ez alapvetően egy romantikus könyv. 

De Lexinek megvan a maga élete, és ez jó is. Míg Cruz próbál helyrejönni az érzéseivel, Lexi, Izzy és Skye pletykálnak, szépítkeznek és lovagolnak, és egyszerűen csak jól érzik magukat. Alig várom, hogy még többet megtudjunk róluk, különösen Skye és Dana története érdekel. Kettejük szála már elindult ebben a kötetben, és azt kell mondanom, már most izgatottan várom, mi lesz - és már az is megvan, kit kivel hoznék össze, meglátjuk, bejönnek-e a tippjeim. 

Összességében izgalmas és aranyos történet volt, a romantikus szálat is szerettem, de ettől függetlenül is megállta a helyét, hiszen sokkal bonyolultabb családi kapcsolatokba is belemászunk. És azért a bűnügyi szálról sem szabad megfeledkezni, hoz néhány meglepetést - viszont nem számítottam rá, hogy eddig jutunk csak ebben a könyvben, úgyhogy még egy ok, amiért várhatom a folytatást. Az apróságok is jó pontokat érdemelnek: például az autóversenyzős vonal (bár ebből szívesen kaptam volna még többet) és a kiscica. Meg Kathy (majd meglátjátok) - imádtam, akárhányszor felbukkant, remélem, a következő kötetekben is benne lesz.

AJÁNLOM

Nincsenek megjegyzések