Breaking News

L. S. Hilton: Maestra {Nyereményjáték}

L. S. Hilton: Maestra

A blogturnéról





Az Athenaeum gondozásában jelenik meg L.S. Hilton erotikus thrillersorozatának első része, a Maestra. A Blogturné Klub három bloggerével tartva, megismerkedhettek Judith Rashleigh kalandjaival, olvashattok érdekességeket a trilógiáról és a szerzőről, s lehetőségetek van megnyerni a könyv egy példányát is.

Eredeti cím: Maestra
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 350
Fordító: Papolczy Péter
ISBN: 9789632935829
Sorozat: Judith Rashleigh
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Moly link
Goodreads link (2,84)
Megrendelési link
„Egy gyilkosságot végignézni nagyobb megrázkódtatás okoz, mint elkövetni.”

Judith Rashleigh keményen dolgozik, hogy vigye valamire az életben. Nappal egy
tekintélyes londoni aukciósházban húzza az igát, esténként, titkos sötét vágyait éli ki. Egy nap azonban mindenre elszánt szélhámosok keresztezik az útját. Karrierjének vége, élete veszélybe kerül, menekülnie kell. A fiatal nő azonban nem hagyja magát. Bármi áron visszaszerzi azt, amit elvettek tőle. Vagy talán többet is? Judith egyre gátlástalanabbul használ ki mindenkit. Eljut a Francia Riviérára, Genfbe, Rómába, megismeri Párizs éjszakai életét, és a valódi bűnt.

A Maestra egy ellenállhatatlan erotikus thriller, egy sötét trilógia első része. Judith felemelkedését, és ámokfutását követhetjük nyomon, miközben feltehetjük magunknak a kérdést: meddig mehetünk el?

Az első mondat:


"A parketta fölött ruhaszegélyek lengtek cipősarkak
vérmes kopogtatásának kíséretére."

Blogturné extra - A főszereplő kedvenc képe


A könyv főszereplője egy aukciós házban dolgozik, így sokat kell tudnia a festményekről - ő maga is részt vesz az egyes alkotások becslésében, igaz, a "tápláléklánc" alján. 

Az is kiderül, hogy az állásinterjún egy nehéz kérdéssel akarták zavarba hozni, de nem jött össze. A kevésbé ismert festmény ugyanis Judith számára nagyon is kedves, az életében pedig meghatározó élmény volt, amikor először látta. 

Íme a festmény, és a részlet a könyvből:

Az utolsó képeslapon, amit ravaszkásan csúsztatott át az asztalon, egy karcsú, félmeztelen lány látszott habkönnyű leplekben.
– Artemisia Gentileschi, Allegoria dell’Inclinazione – feleltem habozás nélkül. Egy röpke pillanatra Rupert engedte, hogy arcára kiüljön az elismerés. Ez a képeslap díszítette a falamat tizenhat éves koromban megtett firenzei utam óta. Artemisia egy festő lánya és egyben legtehetségesebb tanítványa volt, akit egy másik tanítvány megerőszakolt egy római megbízatás során. A lány feljelentést tett, és miután hüvelykszorítókkal kínozták, hogy meggyőződjenek, igazat beszél, megnyerte a pert. A keze jelentette a jövőjét, mégis megkockáztatta, hogy menthetetlenül szétroncsolják, olyan elszántan követelte az igazságszolgáltatást. Sok festménye híresen brutális, annyira, hogy a kritikusok nehezen hitték el, nő alkotta őket, de én ezt választottam, mert Artemisia itt a saját arcát festette meg.
Huszonegy évesen készítette a képet, miután akarata ellenére hozzáadták őt egy harmadrendű udvari
festőhöz, aki élősködött felesége tehetségén. De én úgy láttam, ő ezen a képen olyannak mutatja magát, amilyen lenni szeretne, akinek nincs miért szégyenkeznie. Egyszerű arcán nyugalom, kezében iránytűt tart, saját elszántságának jelképét. Én döntök, mondta nekem a kép, én döntök. Mint minden szerelmes tinédzser, szentül hittem, hogy senki nem érti nálam jobban Artemisiát. Szerelmem tárgya talán nem volt szokványos, de ugyanazt éreztem. Annyira hasonlítottunk egymásra mi ketten… Ha nem halt volna meg a 17. században, legjobb barinők lehettünk volna, az tuti.



Nyereményjáték


A regényhez kapcsolódó nyereményjátékban klasszikus thrillerek után keresgélünk. Minden állomáson találtok egy-egy fülszövegrészletet. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és a szerző nevét (!) beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A sorsoláson csak azok vehetnek részt, akik minden állomáson helyesen válaszolnak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező eseten új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A lelkek korokon és kontinenseken át vándorolnak, akár az égbolton átvonuló felhők. De ki irányítja sorsunkat: mi magunk vagy valamilyen külső erő? Képesek vagyunk-e tanulni a múltból, az előző életekből, vagy az emberiség újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat? 


A turné menetrendje


09.20. - Szembetűnő
09.23. - Deszy könyvajánlója - Extra állomás
09.26. - Kelly&Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések