Breaking News

April Genevieve Tucholke: Wink, ​Poppy, Midnight {Értékelés + Nyereményjáték}

April Genevieve Tucholke: Wink, ​Poppy, Midnight

A blogturnéról




Minden történetbe kell egy hős, egy hitvány gonosztevő és megannyi megfejtésre váró titok...

A Blogturné Klub hat tagja büszkén mutatja be April Genevieve Tucholke különösen magával ragadó történet két lány, és egy fiú kusza kapcsolatáról, mesés kalandjaikról és a mindent elsöprő szerelemről.

Kövessétek velünk a turnét, amin a Menő Könyvek jóvoltából 1 példányt ti is megnyerhettek a regényből!


Eredeti cím: Wink Poppy Midnight
Kiadó: Menő Könyvek
Oldalszám: 256
Fordító: Iván Viktória
ISBN: 9789634032830
Sorozat: -
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: ???
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,38)
Megrendelési link
Minden történetbe kell egy hős.
És kell bele egy hitvány gonosztevő.
És hogy még mi? Megfejtésre várok titkok…

Wink egy vörös hajú, szeplős lány a szomszédból: senki sem ismeri egészen, a lénye
csupa talány és rejtély. A szőke, ezüstszürke szemű Poppy a leggyönyörűbb és egyszersmind a legaljasabb és legkegyetlenebb lány a középiskolában: egy igazi manipulatív méhkirálynő. És itt van a harmadik, Midnight, egy édes, de bizonytalan fiú, aki nem tud választani kettejük közül. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. És egy rémisztő, veszélyes erdő, ahol egyre több borzalmas esemény követi egymást. Mi történt valójában? Van, aki tudja. És van, aki hazudik.

Az első mondat:


"Amikor először feküdtem le Poppyval, sírtam."

Véleményem


Volt néhány dolog ezzel a könyvvel kapcsolatban, ami elég hamar felkeltette a figyelmem. Egyrészt tetszik a borító, nagyon egyedi és részletgazdag. Másrészt a cím és az ajánló szövege: három név, három attribútum, de vajon melyik kié? Jó felütés, rejtélyes és sokat ígérő.

Aztán elkezdtem olvasni, ami helyből megfogott, a könyv eleji idézet Joseph Campbelltől, a hős útjáról. Anno egy videóban találkoztam először ezzel az elmélettel - az extrában megtaláljátok a videót - és nagyon tetszett. Azóta tervezem, hogy elolvasom az egész könyvet, így ez már rögtön izgatottá tett. Egyébként ha a könyv egészét nézzük, tetszett az a Hős-Farkas stb. elképzelés, és az, hogy Wink nézőpontjában mindenki így volt számon tartva, tényleg, mint ahogy az idézetben is benne van: Saját történeted hőse te vagy. Nagyon szeretem a Holiday című filmet, ez a gondolat abban is előkerült, szóval ezért járnak részemről a piros pontok.

A másik dolog, ami az olvasás elején egyből felkeltette a figyelmem, az első mondat volt. Őszintén megdöbbentett, és kíváncsi voltam, egy ilyen felütés után hogyan tovább. 

Aztán iziben elkezdte vázolni az írónő a kapcsolatokat: ki kivel van, ki kinek tetszik, és határozottan izgalmasnak ígérkezett a dolog. 

Viszont sajnos bármennyire szerettem volna, nekem leült a dolog, és nem jött feljebb. A felütés után egy hosszabb bevezető jellegű rész következett, amit unalmasnak azért nem neveznék, de túlságosan eseménydúsnak sem. Vártam, vártam, vártam, hogy jöjjön végre valami, de sajnos ez elmaradt. 

Az biztos, hogy érdekes hangulata van a könyvnek, ez a félig meseszerű, félig valóságos (meglepően sok popkult utalás van a mesei hangulathoz képest, ez határozottan érdekes volt) történet tényleg nagyon egyedi, és önmagukban a karakterek is érdekesek voltak. Mondjuk... Midnight talán egy fokkal gyengébb volt, Leaf jelenlétét a távolból pedig nem mindig tudtam hova tenni, de a két lány, Wink és Poppy érdekesek voltak. Utóbbi már csak azért is, mert ritkán olvasni ennyire antipatikus szereplőről, ráadásul az ember várja velük kapcsolatban a meglepetéseket, hiszen az ajánló azt ígéri, lesz valami csavar. 

Hát...csavar az volt. Méghozzá akkora, hogy bevallom őszintén, én nem is tudom hova tenni. Egyrészt elképesztően gyors volt, egy valami annyira megváltoztatta a status quót, hogy nagyon vártam volna magyarázatot, hogy pontosan hogyan és miért. Aztán attól a ponttól kezdve gyakorlatilag mindenre valami olyan szintű homály - és érzésem szerint direkt költőiség, vagy nem is tudom, hogy nevezzem - borult, hogy bevallom, egyszerűen nem értettem, mi történik. Befejeztem a könyvet, a biztonság kedvéért elolvastam a végét másodszor is, de még mindig nem tudnám megmondani, hogy most akkor konkrétan mi is történt a szereplőkkel. A nyakamba akarnak varrni valami nagy tanulságot, valami fennkölt bölcsességet, ezt érzem, de hogy minek kéne ebből lecsapódnia bennem, az egy hatalmas kérdőjel maradt. Úgy tettem le a könyvet, hogy csak a kérdés maradt bennem: "Ez meg mi a fene volt???" Könnyen lehet, hogy csak én vagyok kevés hozzá, és csak én nem értem, mi történt, ha így van, vállalom. Mindenesetre ez nem az én könyvem volt, az biztos. 

EGYNEK ELMEGY


Blogturné extra





Nyereményjáték


A történet egyik legjellegzetesebb szereplője Poppy, a gyönyörű, ám belül romlottnak tűnő lány, aki látszólag igazi gonosztevő, de a lelke mélyén súlyos sebeket titkol.

A mostani játékunk során hat, Poppyhoz hasonló női szereplőt gyűjtöttünk össze különböző tévésorozatokból. A feladatotok, hogy felismerjétek képről, kire gondoltunk, és írjátok be a sorozat címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A nyeremény 1 példány a könyvből.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Október 9 - Always Love a Wild Book
Október 10 - Sorok között
Október 13- Könyvvilág
Október 15 - Dreamworld
Október 17 - Kelly Lupi olvas
Október 19 - Deszy Könyvajánlója
Október 21 - Letehetletlen

Nincsenek megjegyzések