Breaking News

Jacob Grey: Vadak 2. - Az ​Éjfél Köve {Értékelés + Nyereményjáték}

Jacob Grey: Vadak 2. - Az ​Éjfél Köve

A blogturnéról




A Kolibri Kiadó jelenteti meg Jacob Grey Vadak sorozatának második részét Az Éjfél köve címmel.  Az ifjú olvasók nagyon várják már Kra és társai újabb kalandjait, ahogy a Blogturné Klub három bloggere is. A véleményeket  ismét érdemes követni,  a játékunk során három példány nyereménykönyv vár szerencsés gazdájára! 

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím:
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 312
Fordító: Magyari Andrea
ISBN: 9786155541810
Sorozat: Vadak 2.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/3
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,89)
Megrendelési link
Hála Krának, a Varjúvadnak, aki végső vereséget mért a Szövőemberre, a város megszabadult a gonosztól. 
A béke azonban nem tart sokáig. Feltűnik a félelmetes Légyanya, aki viszályt és káoszt szabadít Blackstone-ra. 
Kra és barátai – Lydia, Morzsa és Magonc – ismét szembeszállnak a rettegett árnyakkal. Sötét titkokra derül fény, és az igazak között is árulók ólálkodnak…

Az első mondat:


"Kísértet járta hely, gondolta Kra."

Véleményem


Az első részhez hasonlóan muszáj azzal kezdenem az értékelésemet, hogy mennyire-mennyire tetszik a borító, már megint. Visszatért a metálos fény, csak ezúttal kicsit más árnyalatokkal. Mi más is dominálhatna, mint a zöld? Hiszen legyekről van szó...

És már itt tartunk: az első értékelésemben írtam róla, hogy nehéz elképzelni hátborzongatóbbfőgonoszt, mint aki pókokat irányít. Nem mondom, hogy a legyek rosszabbak, mint a pókok, mert az azért nem lenne igaz. De belegondolni, hogy zöldes fényű döglegyek repkednek az ember körül, és kóstolgatják, meg bemásznak a fülébe, orrába, szájába, miközben ott zizeg a szárnyuk, és idegesítőek, mint a... nos, a piaci legyek. Hát, nem túlságosan jó elképzelni, nem igaz? 


Egyébként az is érdekes, hogy újfent rovart választott a szerző főgonosznak. Ha állatok irányításáról és hatalomról van szó, az ember nagy eséllyel valami vérmes, nagy fenevadra gondol, mondjuk egy nagymacskára, egy farkasra... És itt már másodszor bukkan elő rovarirányító főgonosz, nem beszélve a kisebb rovarosokról, például a csótányos fickóról meg most a molyos nőről. És belegondolva sok szempontból logikusabb választás is. Ki nem undorodik ezektől az ízeltlábúaktól? Aztán persze olvasás közben ki ne tudná felidézni, milyen, amikor egy pimasz legyet sehogy se tud elhessegetni nyáron. És persze ott van az is, hogy sokkal hihetőbb, hogy ott vannak. Önmagában persze egy fogait csattogtató farkas vagy egy cápa veszélyesebb, viszont keveseknek van első kézből tapasztalata velük - nem túl gyakran rohangálnak a modern városok utcáin. Ellenben a bogarak mindenhol ott vannak, sokan, és gyakorlatilag levakarhatatlanok, minden kis résen bemásznak. 

Szóval igen, részemről tökéletesen elfogadható választást jelentettek a legyek, bizonyos szempontból még jobb is volt, mint a pókos szál - hiszen nagy, szőrös pók már sok történetben szerepelt. Legyek viszont...

Egyébként a rész talán még izgalmasabb is volt, mint az első. Már egy ismerős világba térhettünk vissza, így már nem volt szükség a világ lassú kibontására és felfedezésére, egyből a dolgok közepébe vághattunk. Persze rejtélyben így sem volt hiány, egy misztikus kő borzolja a kedélyeket, amit Kra az édesanyjától örökölt, és amit persze a főgonosz meg akar szerezni. De vajon miben áll a kő hatalma?

Új szereplőket is kaptunk. Természetesen ott a legyes főgonosz, és fontos új szereplő Selina. Az új szereplőknek fontos szerepe volt, mindegyik hasonlóan jól megírt, mint az első részből már ismerős karakterek. Szóval részemről megvettem őket, Csillámért, a lány varjúért pedig odavagyok. Csak annyit mondok: hajrá Rikacs! Komolyan, sose gondoltam, hogy azért fogok szurkolni, hogy két varjú összejöjjön...

Ebben a részben amellett, hogy jön az új rejtély és az új kaland az új főgonosszal, az első részben megkezdett szálak is mennek tovább a maguk útján. 

Összességében azt mondanám, izgalmas olvasmány volt, nekem még jobban is tetszett, mint az első kötet. Kíváncsi vagyok az előző rész függővéges bedobott csontjával, az ennek a résznek a végén történtekkel hogyan tovább. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A regényben számos állatfaj megjelenik, ehhez kapcsolódik a játékunk. Minden állomáson találsz kiemelt betűket, melyeket összerakva megkapod a vadak egy-egy csoportját, ezt kell beírni a rafflecopter megfelelő sorába.
Sok szerencsét!
Megjegyzés: A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levélre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!



A turné menetrendje


10.12 KönyvParfé
10.14 Kelly és Lupi olvas
10.16 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések