Breaking News

Madeleine Roux: Sanctum ​– A rejtélyes társulat {Értékelés + Nyereményjáték}

Madeleine Roux: Sanctum ​– A rejtélyes társulat

A blogturnéról



Dan, Abby és Jordan visszatérnek egy újabb borzongató történetben! Vajon, hogyan változtatta meg őket mindaz, amit az első kötetben átéltek? Mit kezdhetnének a megválaszolatlan kérdésekkel? Hogyan tudnának csak egyszerűen továbblépni?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Blogturné Klub is  a négy állomásos turnénkon.
Ha ügyes vagy a játékunkon, megnyerheted a Maxim Könyvkiadó által felajánlott Madeleine Roux: Sanctum ​– A rejtélyes társulat  három nyeremény példányának egyikét.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Sanctum
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 352
Fordító: Beck Anita
ISBN: 9789632617565
Sorozat: Asylum 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (3,87)
Megrendelési link
Dan, ​​Abby és Jordan olyan dolgokat élt át a New Hampshire Egyetem nyári táborában,
ami egy életre szóló traumát jelentett mindhármuknak. Ez az élmény rányomja bélyegét Abby és Dan kibontakozó szerelmére is. Mindannyian próbálnak túljutni a gyötrelmes emlékeken, de a múlt még mindig kísérti őket.
Bármennyire is szeretnének továbblépni, rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, és valaki eltökélten igyekszik fenntartani bennük a rettegést azzal, hogy titokzatos fotókat küld nekik egykori vándorcirkuszi jelenetekről. Úgy tűnik, az egyetlen esélyük, hogy megszabaduljanak a nyomasztó érzéseiktől, ha visszatérnek Camfordba, a New Hampshire Egyetemre, és feltárják a Brookline elmegyógyintézet múltját, valamint magyarázatot találnak Daniel Crowford igazgató őrült kísérleteire.
Megérkezésük után rádöbbennek, hogy a fotók létező helyszíneket ábrázolnak, sőt, az egyetemi kampusz területén hosszú évek óta most először állítanak fel egy hasonló vándorcirkuszt. Dan és barátai saját maguk fedezik fel a várost – elhagyatott házakban rejtett titkok után kutatva. De az intézet félelmetes múltja sokkal több szálhoz elvezet, mint azt gondolnák. És ez még csak a borzalmak kezdete…

Az első mondat:


"Minden csupa fény volt, hangok és illatok egyvelege, görbe cukorkamintás sátrak és nevetés, amely időnként ágyúdörgészerűen harsant fel a kanyargós utcácskák felől."

Véleményem


Halloween előtt pont jól jön egy kis borzongás, bár azért újfent meg kellett állapítanom, hogy ez nem igazán az én műfajom. Félre ne értsetek, semmi gond egy kis borzongással, de az esetek többségében valahogy nem értem, miért akarnak az emberek direkt félni.

Szerencsére kísértethistória és direkt borzongás ide vagy oda, azért ebben a könyvben még mindig megvan az a plusz, amire nekem szükségem van, hogy egy ilyen történet lekössön. Pusztán a borzongás nem segít, már csak azért sem, mert az esetek nagy többségében ugyanazokat az elemeket használják újra meg újra. Persze, tudjuk, hogy egy elmegyógyintézet - főleg, ha régi -, félelmetes. Ahogyan a fura babák, a cirkuszok és még sorolhatnám, mennyi minden. 

Ezzel együtt a könyv nagy rejtélyei még mindig foglalkoztattak. Az olvasó egész végig homálybanlemben is. Az első részhez hasonló módon próbálják a főszereplők ezúttal is felderíteni, mégis mi a csuda zajlik körülöttük. Annyi változás persze van, hogy a főszereplőket már nem éri annyira váratlan a kísértethistória, és egészen nagy profizmussal vetik bele magukat a nyomozásba. Persze ettől még nem volt tökéletes a nyomozás, hiszen számítani lehetett rá, és az első résznől megismert nyomozási stratégia nagyjából ezúttal is folytatódik.
van tarta, szó szerinti és átvitt érte

A kihívást az jelenti, hogy a múltat és a jelent a nagy rejtélyek mentén összefűzze a sztoriban, de szerintem ez sikerült. A főgonosztól ugyanúgy kiráz a hideg, a helyzetek ugyanolyankaron szőrt felállítóak. 

Illetve még egy dolog kellett nekem a nagy borzongás mellé: a banda. Nem mondom, hogy a fontosabb szereplőket egytől egyik megkedveltem, de kellett a banda és a barátságok, hogy ne legyen túl sötét a könyv. Persze a barátság se megy olyan simán. Hát még a csajozás! Bevallom, számítottam rá, hogy kicsit több izgi lesz a könyvben Dan és Abby szerelmi szálán. Illetve vannak nekünk új szereplőink is, szerintem Cal és Micah kifejezetten jót a könyvnek, egy kissé felkavarták a Dan-Abby-Jared triumvirátus életét.   

Ennél sokkal többet nem merek elárulni, mert félek, spoilerbe szaladnék. Úgyhogy nem csűröm-csavarom tovább.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Ezúttal nyereményjátékunkkal a cirkuszok történetébe kalauzolunk titeket! Minden állomáson találtok egy képet egy híres múltbéli mutatványosról, a bejegyzésben pedig nevének betűit rejtettük el. Nincs más dolgotok, mint rájönni, kit ábrázol a kép.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.23 Kelly & Lupi olvas
10.25 CBooks
10.27 Dreamworld
10.29 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések