Breaking News

Szirmay Ágnes: Szerelemre ​castingolva {Értékelés + Nyereményjáték}

Szirmay Ágnes: Szerelemre ​castingolva

A blogturnéról




Mit szólnál ahhoz, ha az egyik híres sorozatba beválogatnának szereplőnek? Ráadásul a legjobb barátoddal együtt, akikbe titkon szerelmes vagy? Mennyire tudnál és akarnál beilleszkedni a showbusiness inkább csak kívülről ellenállhatatlan világába?
Ha a Blogturné Klub három bloggerével tartasz, akkor remélhetőleg választ kaphatsz a kérdésekre, sőt ha ügyesen játszol, akkor esélyed van megnyerni a Tilos az Á Könyvek által felajánlott három könyv egyikét! 


Kiadó: Tilos az Á Könyvek
Oldalszám: 336
ISBN: 9789634101918
Sorozat: Szappanopera 1.
Kezelhető-e standalone-ként? so-so
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal
egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz…Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
„És amikor idáig jutottam a tervezgetésben, egy pillanatig nem is értettem, hogy ki fogja meg a karomat és ránt magához, be egyenesen egy lámpaállvány és egy felmosófa közé, egy díszletoszlop mögé, és ki csókol meg úgy, ahogyan még soha senki.”

Az első mondat:


"Amikor elkezdtem Dét bámulni, még nem vettem észre rajta semmi különöset, csak megszokásból néztem. Gyönyörű volt, mint mindig."

Véleményem


Jaj, hogy ez nekem most milyen jól esett!

A fülszöveget olvasva, meg szimplán az alap cselekményt nézve mondhatnánk azt, hogy ez egy újabb történet csupán, amiben a főszereplő a sztárság útjára lép és belesodródik ebbe a világba, majd összejön a sráccal, és kész. Könnyű lenne ezt mondani, de legnagyobb örömömre az alapgondolat minden kliséssége ellenére nagyon élveztem a könyvet. 

Ennek egyrészt a főszereplő volt az oka. Nem mondom, hogy félelmetes módon megkedveltem, és örök kedvencem marad, de szerettem ezt a kicsit szabadszájú, belül bizonytalan, de kifelé határozottságot mutató lányt. Olyan jó volt belecsöppenni vele ebbe az egészbe! 

A történet vicces és aranyos, sok szempontból tényleg álomszerű és klisés, de azért nem annyira
kiszámítható, mint ahogy elsőre gondoltam volna. Ráadásul mint a sorozat címe, sok szempontból tényleg olyan, mint egy szappanopera - nem csak azért, mert a főhősnőnk egy szappanopera forgatásának közepébe csöppen. Tudjátok, a sorozatokban van az a mindenki mindenkivel kavar és előbb-utóbb mindenki mindenkivel összejön dolog, és ez kicsit itt is megvan. No nem negatív értelemben, de nagyon szórakoztató volt követni, milyen belterjes is ez a társaság. 

Az is nagyon tetszett, hogy a főszereplő szerelmi élete nem feltétlenül olyan kiszámítható, mint az elején azt gondoltam volna. Több esélyes jelölt is akad, és többször el lehet bizonytalanodni, hogy végül is ki is lesz a befutó, mert hát... mindenkiben megvan a potenciál. 

És ha már itt tartunk: Dé. Nos, őszinte leszek, én biza nem neki szurkolok. Nem állítom, hogy nem tudnám elfogadni, ha végül ő lenne az, és voltak jelenetek, amikben kifejezetten szerettem őt, főleg a könyv eleje felé, de aztán volt egy-két olyan húzása, hogy határozottan ellene kezdtem szurkolni. És ezen a ponton jöttem rá, hogy teljesen úgy viselkedtem, mintha tényleg egy sorozatot néztem volna. Már csak egy dolog kellett volna: valaki, aki velem egyszerre olvassa, aztán jól kitárgyalhatjuk, hogy mennyire idegesítő Dzsenifer, és mennyire be tudnánk szólni Dének itt-ott. 

Ezen felül még egy dolog volt, ami nagyon tetszett: a titokzatos forgatókönyv. Helyenként forgatókönyvrészleteket is olvashatunk, amik inkább csak csemegék, viszont egy valami fontos kiderül belőlük, illetve a forgatásos beszélgetésekből: gyakorlatilag fogalmunk sincs, ki a fenét alakít tulajdonképpen a főszereplőnk. Illetve... egy nagy csavart tudunk, ami már önmagában is nagyon vicces, ezért nem fogom lelőni. De hogy hogyan is kapcsolódik tulajdonképpen a sorozatba, rokona-e valakinek, hosszú távon szerepel-e, fene se tudja. Nincs semmi másunk, csak egy vezetéknevünk meg egy alapszituációnk, a főszereplő, Virág pedig így csinálja végig az egész forgatást. Ami nagyon szórakoztató, mert számára is rejtély és számunkra is. Vajon mi lesz ezután? És ki a fene ez a szereplő? Nekem szinte már úgy fúrta az oldalamat a kíváncsiság, mintha én magam is tényleg a sorozatot nézném. Bejött. 

A kedvenc szereplőm minden bunkóságával együtt Bence lett, de azért voltak még színes személyiségek, akik kellettek ahhoz, hogy ilyen szórakoztató legyen a könyv. Például üdítő volt Virág húgának lelkesedése, és azért Robi is nem egyszer mosolyt csalt az arcomra. 

Viszont hogy egy kis negatívumot is mondjak, amiben esetleg még lehetne jobb a könyv: néha már annyi volt a szereplő, sorozaton kívül és belül is, hogy komolyan el kellett gondolkoznom, hogy ki a csuda az. Főleg a forgatókönyvrészleteknél okozott problémát, hogy most akkor Dani és Tibi kik is, mármint melyik fiú melyik. Meg amikor váratlanul feltűntek egy-egy jelenetre emberek a forgatáson. Nyilván bizonyos szempontból ez cél is volt, mert így mi is átéltük az őskáoszt Virággal, ezzel együtt néha zavaró volt a dolog. 

Összességében viszont nagyon tetszett a könyv, kifejezetten jól szórakoztam, jókat mosolyogtam, és alig várom, hogy kiderüljön, hogyan tovább. Ide nekem a második részt! A mostaniból kiindulva nem semmi jelenetek várhatóak még.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A játékunk egy ilyen történet mellett miről is szólhatna, mint a szappanoperák világáról? Mind a három blogon mutatunk nektek egy-egy, Magyarországon játszódó szappanopera logóját, amiről ki kell találnotok, hogy melyik sorozatról van szó.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!



A turné menetrendje


10/24 - Kelly Lupi olvas
10/26 - Always Love a Wild Book
10/28 - Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések