Breaking News

Megújult J.K. Rowling honlapja

Nem csalás, nem ámítás, megújult Rowling honlapja!

Ahogy a hírben írja az írónő:

Néhány évvel ezelőtt feltámasztottam a JKR.com-ot, de nem éreztem ugyanazt a kötődést az új designhoz és ez látszott is, mert csak nagyon ritkán írtam bármit is. 
Úgyhogy eldöntöttem, hogy újrakezdem. Vissza akartam térni ahhoz, amilyen a weboldal korábban volt: valami valóságos és személyes. Ez a mostani hűséges mása az íróasztalomnak, kivéve, hogy nincsenek itt az állott pattogatott kukorica és kekszmorzsák, amik általában kupissá változtatják az asztalom. Minden kicsit tisztább és rendesebb, mint valójában, de hát végtére is, udvarias, hogy a vendégek kedvéért kicsit összeszedem magam. A különböző tárgyak, amik az oldalt tarkítják, valóban ott vannak az írószobámban: néhányan érzelmi értéke van, néhány gyakorlatias okokból, más tárgyak pedig barátok és családtagok útján találtak utat a szobába. 


A mostani külső



Aki esetleg nem emlékszik rá, a fent emlegetett eredeti design ez volt:



Ennél a designnál egy csomó minden izgett-mozgott, és titkos tartalmakat rejtett. 

Aztán megérkezett a második design, amit Rowling nem érzett otthonosnak, és valljuk be, valószínűleg az olvasók sem. A fenti íróasztalhoz képest nagyon letisztult, idővonalas designt kapott az oldal. Viszont pont ettől vált kissé nehezen kereshetővé és személytelenné. 

Most visszatért az íróasztal, bár kissé letisztultabb változatban: görgetni kell lefelé a teljes tartalomért, nem egy oldalnyi helyre van minden bezsúfolva, és semmi sem izeg-mozog. 

Meglátjuk, ez hosszú távon hogy működik majd, mindenesetre nekem még mindig hiányzik az eredeti, kutatgatós-barátságos külső. 

Egy rejtett elem egyébként itt is van: a papírgalacsinra kattintva jön be egy külön oldal, amit érdemes lesz majd figyelni, ám ez egyelőre üres. 

Egyébként ami az oldalon látható tárgyakat illeti, nekem rögtön az jutott eszembe, mennyire látszik Rowling Skócia-szeretete - kitűzők, bogáncs... De azért a HP téma sem maradhat el: van baglyos rajz, részlet a Legendás állatok forgatókönyvéből, vázlatok...

De ez nem minden - az üdvözlő poszt alján Rowling egy sor rajongói kérdést is megválaszolt karácsonyi ajándék gyanánt.

Nincsenek megjegyzések