Breaking News

On Sai: Esővágy {Értékelés + Nyereményjáték}

On Sai: Esővágy

A blogturnéról



On Sai már nagy sikert aratott a Calderonnal, a Szivárgó sötétség sorozattal és az Apa, randizhatok egy lovaggal? című YA regényével is a Blogturné Klub tagjai között, így amikor kiderült, hogy érkezik a novelláskötete, nem is volt kérdés, hogy mi magunk is olvasni szeretnénk. Sőt! A novelláskötetben helyet kapott egy olyan történet is, amit korábban adventi blogturnénk keretében is olvashattatok. 
Rendhagyó turné lesz ez - ugyanis csak egy állomáson olvashattok a teljes kötetről, a többin kiragadunk belőle egy-egy történetet, és arról írunk részletesebben. 

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 216
Illusztrálta: László Maya
ISBN: 9789633999714
Sorozat: -
Nézőpont: -
Függővég: -
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
Exkluzív válogatás On Sai novelláiból

Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás.
On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és
hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz.
Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést;
hol egy üde ötletet, felszabadító élcet.
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér!
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó.

Csemegézz, érezz, érts!

Az első mondat:


"Mohón csókoltam, éhség égett bennem minden porcikájára."

Véleményem - A mágia ára


Gyors megjegyzés: ez az első sor annak a novellának az első sora, amit én most értékelek. Később tervezem értékelni az egész kötetet is, egyelőre viszont foglalkozzunk a fent említett novellával, A mágia árával. 

Bevallom, teljesen random választottam a többi blogturnés után "maradék" novellák közül. Belelapoztam a könyvbe, megnéztem a címeket, és random erre böktem rá, mindenféle tudatosság nélkül. 

A novella elején rögtön beszippantott az elképzelés, már csak azért is, mert hasonló ötlettel nem most találkozom először, én magam is gondolkoztam ilyesmin, nevezetesen azon, hogy mi van, ha a varázslat nincs ingyen. Fizetni kell érte valamivel, és nem pénzre gondolok. Ebben a novellában az árat testrészek jelentik, ami azért is izgalmas, mert nyilvánvalóan véges. Az én ötletem ennél kevésbé... szélsőséges volt, mindenesetre az, hogy a téma érdekelt, már adott volt rögtön az elején. 

A történet szerint a főszereplőnk varázsló egy középkorias fantasyvilágban, ami a magyar mondavilágból táplálkozhat, legalább részben - igazából a nevekből következtethetünk erre. Mindenesetre vannak varázslók és normál, földi halandók, akik sokszor igyekeznek kihasználni a varázslókat. Ám számukra minden varázslatnak ára van, valamelyik testrészük elvesztése, így nagyon meg kell gondolniuk, mit tesznek. Így hát ott állnak, a társadalom peremén, nagyobbrészt számkivetettként, az érzéssel, hogy bárki ki akarhatja használni őket, cserébe pedig tulajdonképpen csak egy nagy árral járó lehetőséget kaptak. Mert hát ez a Képesség nem túl vidám adomány.

Vajon van, ami megéri áldozatot hozni? Lehetséges, hogy normális életet kezdjen egy varázsló a varázstalanok világában? Nagyjából ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a kis történet.

Az apróságok pedig megtöltötték élettel is: egy kis szerelmi szál, az ezüstös csíkok a hajban, a bámuló tekintetek... 

Viszont egy kis félelmem is volt: érdekes volt a világ, de félni kezdtem, hogy nem lesz belőle elég ennyi. Mégis hogyan lehetséges, hogy csupán egy csipetnyit kapunk, mégis elég? 

Legutóbb pont a Libri Ajándékba adlak köteténél tértem ki rá, hogy az esetek többségében az a bajom a novelláskötetek novelláival, hogy nem érzem őket kereknek - olyanok, mintha csak egy pillanat lenne kiragadva egy nagyobb egészből.

Szerencsére itt nem jártam így, amit reméltem is, hiszen tudjuk, hogy On Sai tapasztalt novellázó. Mindenkit megnyugtathatok: a történet kerek. Húsbavágóan az. Számítottam rá, hogy ez lesz a befejezés, mégis mellbe vágott. 

De pont így volt ez jó. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Az Esővágy minket is megihletett. Összegyűjtöttünk nektek egy sor gyönyörűbbnél gyönyörűbb esőcseppes képet, melyeket az állomásokon rejtettünk el egy-egy szó alá linkelve.
Nincs más feladatotok, mint megtalálni és megnézni őket és:
Beírni a Rafflecopter doboz soraiba, melyik állomáson hány elrejtett esőcseppes képet találtatok. (Igen, a képeket kell számolni, nem a cseppeket!)
Az egyik állomáson egy különleges kép is megbújik, szivárvány színű esőcseppekkel. De vajon melyiken? Extra pontok járnak azoknak, akik ezt is megírják!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné menetrendje


12/13 Kelly & Lupi olvas
12/14 Bibliotheca Fummie
12/16 Dreamworld
12/18 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések