Breaking News

Renée Carlino: Sweet ​Thing – Te édes {Értékelés + Nyereményjáték}

Renée Carlino: Sweet ​Thing – Te édes

A blogturnéról




December 9-én megjelent Renée Carlino: Sweet thing - Te édes! című regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Tarts velünk, hogy bemutassuk neked a könyvet, amely egy édes és romantikus történetről mesél nekünk New York zsúfolt világában, a zenei szerelmeseiről.


Eredeti cím: Sweet Thing
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 336
Fordító: Margittay
ISBN: 9789633996065
Sorozat: Te édes 1.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,02)
Megrendelési link
*
Meg kell találnod az összhangot a szíved és az eszed között… akkor meghallod majd a lelked muzsikáját.

*
Mia Kelly azt gondolja, hogy az élete sínen van. Diplomáját egy elit egyetemen szerezte, képzett zongorista, egy gyakorlatias gondolkozású anya és egy különc apa lánya. A diploma megszerzése óta azonban nem találja a helyét. Azon őrlődik, hogy üzleti végzettségével kezdjen-e valamit, vagy a zenében mélyedjen el, amit szenvedélyesen szeret.
Amikor édesapja váratlanul meghal, úgy határoz, hogy amíg ki nem találja, mihez kezdjen a saját életével, addig az apjáét folytatja. Ann Arbort New York Cityre cseréli, és átveszi apja blues kávézójának vezetését. A népszerű találkozóhely törzsközönségét fel nem fedezett helyi zenészek, művészek alkotják. Mia eddig távol tartotta magát az izgalmas és kiszámíthatatlan művészléttől, de a váratlan találkozás Will-lel, az édes, helyes, elragadó gitárossal, bepillantást enged neki ebbe a világba. Amikor a srác a barátja, majd a lakótársa lesz, Mia minden tőle telhetőt elkövet, hogy elnyomja a lelkében dúló szenvedélyt, amit iránta és a zene iránt érez, de apja öröksége lassanként megnyitja a szívét.

*
A „szívfacsaró és romantikus” (Aestas Book Blog) bemutatkozó regény az első szerelem, illetve önmagunk megismerésének lépéseit és bonyodalmait járja végig.
**

*
Az USA Today napjainkban játszódó bestsellere a szerelem és az egyetem utáni útkeresés bonyodalmairól szól.

Az első mondat:


"A repülőterek nagy emberelosztó gyárak, ahol az emberek megfigyelése végtelen lehetőségeket tartogat egy író számára."

Véleményem


A Sweet Thingbe vakon ugrottam bele, nem tudtam róla semmit, de azt kell mondanom, nem bántam meg, hogy olvashattam. 

És ennek leginkább egy oka van, őt pedig Willnek hívják. Nyilván a new adult, meg alapból a romantikus műfaj sajátja, hogy jó pasikkal van tele. Jó pasi(k) nélkül szinte el se tudok képzelni new adult könyvet, ennek ellenére viszonylag ritkán fordul elő az a fajta karakter, mint amilyen Will. Rosszfiúkból akad szép számmal. Csakhogy Will nem az. Pont azt imádtam Willben, hogy egyszerre volt képes szexi és aranyos lenni. Persze, persze, jóképű, tudjuk róla, és mivel zenés a történet - erre még visszatérek -, nyilván tehetséges is. De igazából Willt nem a két szép szeméért vagy az izmos hasfaláért imádja az olvasó, hanem azért, amilyen. Van benne egy jó nagy adag huncutság, bizonyos szempontból az a fajta laza srác, aki látszólag nem törődik az élettel, csak sodródik. Nem érdekli, ha szar a melója, amíg neki jól esik. Nem érdekli, ha épp a híd alatt kell aludnia, ha épp úgy jön ki a lépés. 

Eközben persze mindez csak a felszín, és a laza trógerség alatt valójában Willt nagyon is érdekli a jövője, és hiába a konstans flörtölés, igazán érző szív lapul a vonzó külső alatt. Will tudja mit akar, és mit nem akar. Ha pedig valamit nem akar, akkor nincs semmilyen társadalmi, családi vagy baráti nyomás, aminek a kedvéért meghajlik. Ezt a szilárdságát és eltökéltségét kifejezetten imádtam. És ha már eltökéltség, ez leginkább a főszereplő Miával való kapcsolata mutatja meg. Will Miát akarja - vele akar lenni, egészen nyilvánvaló módon nem barátként, de még ezt is hajlandó félretenni, ha Mia csak barátként akarja. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem próbálkozik. Ha Will szeret valakit, akkor tűzön-vízen át - és ez átjön minden kedves mondatából, figyelmességéből, az apró segítségekből, az aranyos üzenetekből, amiket hagy és a dalszövegekből... Te jó ég, hogy én mennyire beleszerettem Willbe. Ötvözi mindazt, amit egy pasiban szeretni lehet: vicces, gondoskodó, hűséges, figyelmes, mindig ott van, ha szükség van rá, akár a saját nehézségei árán is, őszinte, tud bánni a szavakkal, és ha ez még nem lenne elég, baromi tehetséges zenész és jóképű is. De mindezekkel együtt sem volt olyan érzésem, hogy ő egy piedesztálra állított papírkarakter. Elhittem, hogy létezhet valahol.

És talán pont azért, mert annyira imádtam Willt, másztam kicsit falra a főszereplő csajtól. Ha kivonjuk az egyenletből Willt, igazából nincs is Miával semmi gond. Egy üzletet próbál vinni, ami dícséretre méltó. Tudja, mit vár az élettől, még ha nem is feltétlen tudja, mire van szüksége igazából. Vannak barátai, és egyébként elég érdekes háttértörténete. Viszont annyira makacs módon a fejébe vett valamit, hogy egyszerűen képtelen megszabadulni tőlük, szinte rögeszmésen ragaszkodik hozzájuk, és ez csapódik le a Willel folytatott vívódásában. És basszus! Annyira nyilvánvaló, hogy két kézzel kellene kapaszkodnia egy ilyen pasiba, hogy amikor nem ezt teszi, nos... finoman szólva is felmerül, hogy mennyire épek az értelmi képességei. Legalábbis én ezt éreztem, amit sajnálok.

Mert ezzel együtt egyébként nagyon jól működtek együtt Willel, pont ezért volt a makacssága annyira idegesítő. Az, ahogy a különböző habitusuk és célkitűzéseik ellenére a zenén keresztül összekapcsolódnak, elképesztően jól volt megírva. Két zenész, akik tökéletesen megértik egymást, miközben körülöttük a legtöbben csak furcsán méregetik őket, amikor elmerülnek benne. Igazán megértettem, hogy jöttek ki ennyire jól, ráadásul jót is tettek egymásnak. Sok szempontból a két végletet képviselték ugyanis: Will picit elrugaszkodott a realitások talajáról az álmai kedvéért, Mia pedig annyira görcsösen próbált tökéletes életet és egzisztenciát összehozni, hogy elfeledkezett róla, hogy az nem minden, ha cserébe nem boldog. 

Összességében tetszett a könyv, csek ez a nagy húzódozás zavart. Mindenesetre Will kedvéért még Mia bizonytalanságát is megéri elviselni. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7156_te_edes-20161202_223812.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A könyvben nagyon fontos szerepe van a zenének. Ezért a nyereményjákunkon a gitároké lesz a főszerep. Méghozzá egy igen híres gitárfajta nevének a betűit kevertük össze, és a turné 5 állomásán, valamint a Blogturné Klub honlapján is a bejegyzésben találtok majd egy-egy betűt. Ezeket kell majd helyes sorrendbe tennetek és meg is lesz a megfejtés.
3 példányt sorsolunk ki a könyvből a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásávaé a játék végén azok között, akik a helyes megfejtést beírják a Rafflecopter doboz megfelelő részére.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.09. Kristina blogja
12.11. CBooks
12.13. Deszy könyvajánlója
12.15. Sorok között
12.17. Könyvvilág blog

Nincsenek megjegyzések