Breaking News

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha {Értékelés + Nyereményjáték}

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Colleen Hoover és Tarryn Fisher közös sorozatának első része:  Never never - Soha, de soha  címmel. Mindkét szerző nagyon népszerű és sikeres, közös történetük garantáltan különleges élményt ígér. Hat  blogger véleményét olvashatod Charlie és Silas küzdelméről az őket sújtó amnéziával szemben, kövesd az állomásokat  és esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában. 

Eredeti cím: Never never
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 176
Fordító: Kamper Gergely
ISBN: 9789633999233
Sorozat: Never never 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: van!
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,14)
Megrendelési link
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!

Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.
Ma délelőtt óta vadidegenek.
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.

Ne habozz! Imádni fogod.

Az első mondat:


"Csattanás."

Véleményem


Ez meg mégis mi a fene volt? 

Te jó ég. Na jó, amit elöljáróban rögtön tisztáznék: ez valami elképesztő volt. Mondanám, hogy még csak hasonlót sem olvastam, de volt egy sztori, ami legalábbis érzésben hasonlított árnyalatnyit erre, mindenesetre még ezzel együtt is valami elképesztő minden.

Ugyanis a kiindulóhelyzet a következő: nem tudunk semmit és a szereplők sem tudnak semmit. Illetve... a legtöbb hétköznapi dolgot tudják: ismerik a sztárokat, a történelmet, a kocsimárkákat. Csupa lényegtelen apróságot. Merthogy magukról semmire sem emlékeznek. Nem ismerik a múltjukat, nem tudják, kik veszik körül őket. Kis idő kell, hogy megtalálják az egyetlen közös pontot: egymást. Ugyanis egy dolog biztosnak tűnik: mindketten ugyanabban a cipőben járnak. 

És ez a helyzet, ez a semmit sem ismerés, rendkívül izgalmas. Állandó feszültségben van az olvasó, mindennek jelentősége lehet, mégis minden csak lóg a levegőben. Kapunk puzzledarabkákat, nem egyáltalán nem biztos, hogy valóban kell majd nekünk, csak az, hogy van. Még arra is kemény meló rájönni, melyiket kell majd felhasználni. Nyomok, nyomok mindenütt, de hogy mi lehet a végső megoldás, milyen kép áll majd össze a végén, az egy hatalmas kérdőjel.



A két főszereplő pedig rátesz erre egy lapáttal. Tulajdonképpen mindketten ketten vannak. Van a régi Charlie és a régi Silas, meg van a mai Charlie és a mai Silas. De ha nagyon akarnám, még a múltbélieket is szét lehetne szedni: van a még boldog Charlie és a még boldog Silas, meg a már megfásult Charlie meg a megfásult Silas. Ja, ennyire bonyolult az alaphelyzet. 

Ez pedig valami elképesztő izgalmat szül. Ugyanis a régmúltbéli Charlie és Silas történetéből megismert darabkák nagyon cukik. Szinte látjuk magunk előtt a totyogós Silast és Charlie-t, akik együtt nőnek fel, egymásba szeretnek és minden idejüket együtt töltik, fülig szerelmesen. Aztán ott van a megfásult Silas és Charlie, akik csupa olyasmit tesznek, amit valahogy nem tudunk összeilleszteni ezzel a cuki képpel, mert baromira nem szimpatikus.

És végül ott vannak a tényleges főszereplőink, az amnéziás Charlie és Silas, akik maguk sem értik, mi történik. Van bennük a régmúlt Charlie-ból és Silasból, mégis külön személyiségek, és gyakorlatilag kívülről szemlélik a saját múltjukat és kapcsolataikat. Az a nagyon érdekes, hogy ezt a Charlie-t és Silast is nagyon-nagyon lehet shippelni, kifejezetten aranyos jeleneteik vannak, és bármennyire kíváncsi is az ember, hogy mi a fene történt, mégis kicsit ott van benne, hogy inkább ne is derüljön ki, ne hulljon rájuk a szarvihar (jaj, a Mentőexpedíció óta szerettem volna használni ezt a szót értékelésben :D), hadd legyenek boldogok a múlt terhei nélkül.

Persze senki sem menekülhet a múltja elől, még azok sem, akik maguk sem ismerik a múltjukat. Szépe, lassan egyre több minden derül ki. 

De senkit nem fogok áltatni: nem kapunk válaszokat ebben a kötetben. És őszintén szólva ez a befejezés kifejezetten szadira sikerült. Nagyon-nagyon szadira. Nem hogy kevesebb, inkább több kérdésem lett. És az a nagyon érdekes, hogy fogalmam sincs, hol keressem egyáltalán a válaszokat. Sci-fi ez, ahol valamilyen tudományos magyarázat lesz arra, ami a szereplőkkel történt? Realisztikus, és kiderül, hogy valójában valami betegségük van és képzelnek mindent? Fantasy, és valami varázslatos válasz lesz mindenre? Még ezt sem tudjuk. Meghökkentő. Zseniális. Furcsa. Idegőrlő. Folytatást. 

NAGYON AJÁNLOM


U.i.: Fát és gyöngysort mindenkinek! Imádtam. (És talán ezt sikerült úgy megfogalmaznom, hogy ne legyen spoiler. Igyekeztem.)

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7562_soha_de_soha-20161202_224020.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - A szerzők álom szereposztása


Egy külföldi blogon a két írónő elárulta, kiket tudnának leginkább elképzelni az egyes szerepekben. 

Colleen Hoover választása Silasnál Zac Efronra esett, Tarryn pedig Alexia Fastot látná szívesen Charlie szerepében, leginkább a szeme és az ajkai miatt. És úgy érzi, Charlie is pont így szép - nem szembeszökően gyönyörű, de van benne valami klasszikus szépség, amiről az ember nem tud nem tudomást venni. 




A többi már spoileres lenne, ezért most inkább passzolom őket, de ha valakit érdekel, a mellékszereplők castját is megnézheti ITT

Nyereményjáték


Hat állomás, hat film!  A játékunk természetesen az amnéziával függ össze. Minden állomáson egy-egy  filmplakát részletet találsz, ami alapján ki kell találnod az adott film címét, melyben jelentős szerepet játszik az amnézia, illetve valamelyik főszereplő amnéziás. A feladatod az, hogy a film címét beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


01.07 Kelly és Lupi olvas
01.09 Deszy könyvajánlója
01.11 Könyvvilág
01.13 CBooks
01.15 Dreamworld
01.17 Sorok között

Nincsenek megjegyzések