Breaking News

Láttad már az Egy különc srác feljegyzései film kimaradt jeleneteit?

Ma ünnepli a születésnapját Stephen Chbosky, az Egy külön srác feljegyzései szerzője, ennek örömére pedig gondoltam, ünnepelni kellene valahogyan.



Keresgéltem, keresgéltem, és rádöbbentem, hogy a film változatból egy sor jelenetet kivágtak, és én ezeket egészen mostanáig nem is láttam. 

Úgyhogy íme, tizenkét kimaradt/lerövidített jelenet a filmből, többek között egy alternatív nyitójelenet.

















































Ha még nem olvastad a könyvet...




Az ​​"Egy különc srác feljegyzései" című könyv elbeszélője egy tizenöt éves középiskolás srác, Charlie. Furcsának és magányosnak érzi magát, mintha a pálya széléről, kívülállóként figyelné a körülötte zajló eseményeket. Egy nap elhatározza, hogy leveleket ír egy ismeretlennek, aki akár a barátja is lehetne. Ezekből a levelekből aztán szép lassan – olykor mulatságosan, olykor meghatóan – egy cseppet sem átlagos tinédzsert ismerhetünk meg. Charlie kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja élni a saját életét, miközben menekül is előle, és ez a kettősség különleges, járatlan utak bejárására kényszeríti: családi drámák sora, új barátok, az első randevú, szexualitás, drogok… Chbosky regénye a lélek legmélyebb rezdüléseit tükrözi, miközben felidézi az olvasóban a felnőtté válás nehéz, semmi mással össze nem hasonlítható éveit.
A kötet megjelenése óta több mint 1 000 000 példányban kelt el és hatalmas vitákat gerjesztett, miközben a tinédzserek megkerülhetetlen kultuszregényévé vált világszerte. Ellentmondásos módon egyszerre tiltott könyv és kötelező olvasmány az amerikai középiskolákban. Ez a regény ugyanazt jelenti a 21. századi tinédzsereknek, mint amit a „Zabhegyező” jelentett a szüleik generációinak.


És itt a filmváltozat is:



Nincsenek megjegyzések