Breaking News

Tudtátok, hogy Rowling megrongált egy szobrot? - avagy 10 éve fejezte be az utolsó Harry Potter könyvet*

*és nem, az Elveszett gyermek nem számít. 


Bármilyen hihetetlen leírni, bizony igaz: 10 évvel ezelőtt ezen a héten J.K. Rowling leírta a Harry Potter és a Halál ereklyéi utolsó sorát - ami eredetileg scarral, azaz sebhellyel végződött volna, ám végül másképp döntött. All was well...

A jeles esemény az edinburgh-i Balmoral Hotel egy szobájában történt, ahol Rowling hagyott is egy kis emléket:



Ez persze egyrészről vandalizmus, másrészről Fred és George igazán büszkék lennének. 

A márvány Hermész szoborra írt felirat: J.K. Rowling ebben a szobában (552) fejezte be a Harry Potter és a Halál ereklyéi írását 2007. január 11-én.

Persze hosszú távon ez a vandalizmus igazán kifizetődővé vált a hotel számára. Rajongók szerte a világból utaznak ide, hogy megszálljanak A szobában. Ezért pedig éjszakánként több, mint 1000 fontot kell kicsengetni. 

A szobában a szobor mellett megtalálható az asztal is, amin írta a regényt és a királyi méretű ágy, amiben Rowling aludt. Persze a szoba igazi éke még mindig a szobor, aminek külön története van. Rögtön azután, hogy a csíny kiderült, a szobrot elszállították, és a hotel menedzseréhez, Debbie Taylorhoz került. Néhány hónappal később aztán visszaállították, immáron üvegezve, hogy megvédjék a sok tapizástól és egyéb ártalmaktól.

A szoba azóta írói engedéllyel Rowling nevét viseli.


Itt egy videó is arról, milyen volt a hotelben írni:




És itt egy videó is a szobáról:

Nincsenek megjegyzések