Breaking News

Gépelés közben változnak a betűk ebben a betűtípusban

Az, hogy ma már rengetegféle betűtípus elérhető az interneten, talán már senkinek sem meglepetés. 

Pillanatok alatt lehet újabb és újabb betűtípusokkal bővíteni a számítógépünket, különböző stílusú betűtípusok egész garmadája közül lehet választani. Vannak csak nyomtatott betűsök, a kézírásra hajazók, a régi kódexek iniciáléit idézők vagy épp olyanok, amiket nagy márkáktól már jól ismerünk, például Harry Potter, Disney vagy épp Coca Cola betűtípust is beszerezhetünk. 

Gátat nálunk leginkább az ékezetes betűk szabnak, de némi ügyességgel ez is kijátszható. 

De olyan betűtípusról még nem nagyon hallhattunk, ami gépelés közben is változik. Pedig jelentem: most már bizony ilyen is létezik!


via GIPHY


A Futuracha Pro betűtípus bizony képes erre! Az Odysseas Galinos Paparounis által tervezett betűkészlettel igazi kaland az írás, búcsút inthetünk a jól megszokott, statikus élménynek. 

A betűtípus folyamatosan reagál a kontextusra, és annak megfelelően változik, hogyan mutat jobban a szó a maga teljességében - vagyis mindig reagál arra, milyen pozícióban szerepelnek az adott betűk.



Ahogy az új betűtípus nevéből is sejthető, a kiindulási alapot a régi Futura adta, ezt fejlesztették tovább Art Deco stílusú hajlatokkal. 

És hogy mi volt az inspiráció? Az bizony meglepő: a barlangi óriáscsótány. Egészen pontosan a lábukon található kis antennák és "sörték".

Eredetileg a betűtípus csak zárt körben volt használható, de hála egy közösségi finanszírozási kezdeményezésnek az Indiegogo-n, szélesebb körben is elérhetővé válik.

Én szívesen kipróbálnám, az tuti.

Egy kis bemutató videó:



Nincsenek megjegyzések