Breaking News

Jön A marsi szerzőjének új regénye!

Magyar idő szerint tegnapelőtt éjjel jelentette be a hírt Andy Weir, A marsi szerzője, hogy érkezik az újabb regénye.

Aki követi már egy ideje az oldalt, az tudhatja, mekkora szerelem volt nekem az a könyv, és amúgy a film is. Ráadásul különösen közel került a szívemhez, amiért akkora meglepetést tudott okozni - sosem gondoltam volna, hogy olvasni fogom, hát még hogy ennyire imádom! De a történet és Mark Watney humora egyből beszippantott, a filmet pedig azóta kb. rongyosra néztem. Nem véletlen, hogy többszörösen felkerült a 2015-ös Leg, leg, leg listámra is.

Úgyhogy amikor megláttam, hogy a szerző újabb könyvvel jelentkezik, természetesen rögtön rettentő kíváncsi lettem. A címe Artemis, ami már helyből kecsegtető, és rögtön kaptunk egy borítót is: 



Közben a Fumax, A marsi magyar kiadója is megosztotta a hírt, talán egyszerűbb, ha az ő leírásukat hozom nektek a kötetről:

A könyv egy Jasmine Bashara nevű, ifjú csempészről szól, aki Artemisben lakik - egy nem túlságosan festői városkában, az egyetlen településen a Holdon, egy szállítmány miatt pedig annak rendje és módja szerint belekeveredik egy árnyékháborúba, amit a holdi hídfőállásért vívnak rejtélyes hatalmak titokban.

De nem "csupán" ennyit jelentettek be. Ha nem lenne elég szuper hír, hogy érkezik a könyv, rögtön egy újabb filmre is várhatunk. A kötet még meg sem jelent, de amint kiderült, hogy szabad a vásár a filmes jogokra, lecsapott a 20th Century Fox egy állítólag visszautasíthatatlan ajánlattal. Hogy ez miért szuper? Mert úgy néz ki, ugyanaz a csapat fog dolgozni az Artemis filmen, amelyik a Mentőexpedíción.

Weir szerint az Artemist sokkal nehezebb volt megírni, mint A marsit, és egyszerre szeretne tisztelegni a Hold istennője és a NASA Apollo küldetései előtt. 

Ebben a videóban mesél is róla egy kicsit:






Angolul november 14-én jelenik meg a kötet, és a jó hír, hogy a Facebook bejegyzésében a Fumax már arról ír, hogy "mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél hamarabb megjelenhessen itthon is, lehetőleg még idén". 

Nincsenek megjegyzések