Breaking News

Böszörményi Gyula befejezte az Ambrózy sorozatot

Ahogy már megszokhattuk, Böszörményi Gyula időnként magához ragadja a billentyűzetet nem csak a regényírás, hanem az olvasók tájékoztatása kedvéért is. 



Megint ez történt, egy újabb Moly karcban tudósított arról, hol is jár tulajdonképpen az Ambrózy sorozat záró kötetével. 

És jelentem: úgy tűnik, befejezte. 

"Hogy az az Ámor kávéházban felejtett pincs kalap karimáján ücsörgő, konflisló prüszkölte, főhercegi kék véren hízott, Bogi bundájából pattant bolha patkolatlan bal hátsó lába rúgná meg, most aztán nagy a baj! 
Nagy bizony, mert két nappal ezelőtt befejeztem az Ambrózy-sorozat negyedik és egyben utolsó kötetét. 
És akkor én most mit csináljak??? 
Lezárult egy korszak. A századfordulós nyomozásoknak vége. Minden kiderült. Meghaltak néhányan, mások meg élnek tovább boldogul, vagy bolondul, ahogy kell. 
A mese véget ért. 
De akkor én most mit csináljak? 
[javaslatokat várok hozzászólásban]"

Nem csalás, nem ámítás - tényleg úgy tűnik, lezárult egy korszak, megtudjuk, mi lesz Miliékkel, aztán búcsúzunk. A sorozat már így is tovább tartott, mint eredetileg számoltunk vele, ugyanis a három regényből négy lett, de még így is megdöbbentő leírni, hogy vége. 

És engem el is gondolkoztatott: az Ambrózy sorozat már így is kapott két kisregényt, és ahogy Böszörményi Gyula eddig nyilatkozgatott, én abszolút felkészültem rá, hogy továbbiak várhatóak. Értem, értem, zárjuk le a fő szálat végre a negyedik részben, mielőtt kitépem a hajam, hogy Mili és Ambrózy végre összejönnek-e már, de attól még nyomozni lehet. Igaz? Igaz? 

Épp ezért lepett meg ez: "Lezárult egy korszak. A századfordulós nyomozásoknak vége." 

Akkor most a vége tényleg vége? Nem lesz vége utáni újabb nyomozás? Komolyan? Tényleg? Ugye nem? 

Nincsenek megjegyzések