Breaking News

A Pottermore is megerősítette: érkezik a Harry Potter játék Pokémon Go mintára!

Tegnap este megírtam már a hírt, hogy új Harry Potteres játékon dolgoznak, ám akkor még nem volt 100%-ban megbízható forrása az információnak. Sem a könyv, sem a Warner Bros. oldaláról nem erősítette meg senki.

Most viszont igen! 

A Pottermore oldalon jött le egy cikk, amiben a játékról írnak, kicsit több részlettel arról, mire is számíthatunk.



Eszerint a Warner Bros. Interactive Entertainment egy sor mobiltelefonos és játékkonzolos játékot hoz ki, ami a varázslóvilágban játszódik, új márkájuk, a Portkey Games elnevezés alatt. 

Ezek közül az egyik játék az, amit tegnap este itt-ott már emlegettek, a Harry Potter: Wizards Unite. 

Ennek a játéknak a pontos megjelenési időpontját csak később hirdetik ki, mindenesetre ugyanazzal a technikával működik majd az okostelefonokon, mint a Pokémon Go, a játékosok a valóságot a varázsvilág lencséjén át nézhetik majd.

A játék arra buzdít majd, hogy indulj el az okostelefonoddal, és fedezd fel a körülötted lévő világot, ami mindenféle kalandot rejt majd, például varázslatos lényeket, és akár a varázslóvilág ikonikus szereplőibe is beleszaladhatsz majd. Ezenkívül képesek leszünk bűbájt szórni, rejtélyes tárgyakat felfedezni, és kiépíteni a saját varázslókarrierünket. 

A Harry Potter: Wizards Unite a Warner Bros. Interactive Entertainment és a Niantic Inc. közös projektje lesz, akik ugye már foglalkoztak hasonló telefonos játékok fejlesztésével.

Olyannyira tuti, hogy érkezik a játék, hogy már elindították a saját honlapját, Facebook valamint Twitter oldalát is. Érdemes követni őket a friss infókért, igaz, azt írták, további részletek majd csak 2018-ban várhatóak.

Nincsenek megjegyzések