Breaking News

Itt az első részlet az új Árnyvadász novellából, a fiatal Jace-szel, Aleckel és Izzyvel!

Korábban már megírtam, hogy Cassandra Clare újabb tíz Árnyvadász novellával jelentkezik, ezúttal sok-sok szereplővel, a középpontban Jemmel. A sorozatról részletesebben ITT olvashattok. 

Cassie viszont most megosztotta az első részletet az első novellából, aminek a címe Son of the Dawn, azaz Hajnalfia lesz. Ezt a novellát Sarah Rees Brennannal közösen írta, áprilisban fog megjelenni. 



Addig is viszont kiderül, hogy a főszereplők a kis Jace, Izzy és Alec lesznek. A részletből az is kiderül, hogy Jace épp tizenegy éves. Én már nagyon várom - és arra is kíváncsi vagyok, ebben mégis hogyan fog felbukkanni Jem. 

Mindenesetre nem húzom tovább az idegeket, íme a részlet:

- Nem, egyáltalán nem jobb a szüleidnek, ha tudnak róla, hogy egyáltalán megtörtént. Csak balszerencse volt, hogy az egyikük megfogott. Egyébként jó harcos vagyok - tüntetett Jace élesen. 
Annyira vehemens volt, az már majdnem félelmetesnek tűnt. Ha a srác nem tizenegy lett volna, Isabelle azt hihette volna, hogy amiatt aggódik, elküldik, amiért nem elég jó katona. 
- Nyilvánvalóan nagyszerű vagy - válaszolt neki Alec. - Csak szükséged van valakire, aki védi a hátad. 
Óvatosan Jace vállára tette a kezét, miközben beszélt. Csak apró gesztus volt, Isabelle nem is figyelt volna fel rá, ha nem úgy állt volna a helyzet, hogy Alec még sohasem ért hozzá senkihez így, aki nem volt családtag, és ha Jace Wayland nem maradt volna olyan tökéletesen mozdulatlan tőle, mintha félne, hogy egy apró rezzenés is elijeszti Alecet. 
- Nagyon fáj? - kérdezte Alec együttérzőn. 
- Nem - suttogta Jace Wayland. 
Isabelle számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy Jace Wayland akkor is azt mondta volna, nem fáj, ha a lábát vágták volna le, de Alec őszinte lélek volt. 
- Oké - felelte Izzy testvére. - Hadd hozzak pár dolgot a gyengélkedőről. Együtt megoldjuk. 
Alec bátorítóan bólintott, és ott hagyta Isabelle-t a vérző fiúval, ő maga pedig elindult, hogy beszerezze a szükséges eszközöket a gyengélkedőről. 
- Nos... Úgy tűnik, te és a tesód elég közel álltok egymáshoz - mondta Jace.
Isabelle pislogott. - Hát persze. 
Micsoda elképzelés, hogy valaki közel áll a családjához. Isabelle azért próbált nem szarkasztikusan válaszolni, mivel Jace vendég volt, amúgy sem túl jó állapotban. 
- Akkor... gondolom, parabataiok lesztek - kockáztatta meg Jace. 
- Ó, nem. Nem hiszem - felelte Isabelle.

2 megjegyzés:

  1. Gondolom, hogy Jem itt majd a parabatai szertartáson fog megjelenni. Biztos, hogy ő lesz, aki közreműködik a ott. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem valami olyat mondott Jam még Zakariásként talán a 4. könyvben, hogy ha találkozott volna vele gyerekként akkor felismeri, hogy ki ő?
    Elvileg akkor ebben a novellában nem találkozhatnak, nem? Bár lehet, hogy a felnőtt Jace fogja elmesélni neki, hogy miként került a Lightwood családba. Annak talán lenne értelme.

    VálaszTörlés