Breaking News

Ez volt 2017 nekem

Végre - némi fáziskéséssel - eljött ez a pillanat is: érkeznek az összefoglalóim 2017-ből, és szépen, lassan a 2018-as terveimről szóló bejegyzés is. 

Utólagos engedelmetekkel, éppen úgy, mint tavaly, idén is a saját életemmel kezdeném a sort. 

Belelestem a tavalyi bejegyzésbe, és mindenféle tragédiákról írtam, meg arról, milyen kemény év volt a 2016-os. És ami azt illeti, a 2017-es szépen követte ebben a sorban, összességében mégis pozitívabban látom a dolgokat, mint tavaly ilyenkor. Ami viszont biztos: 2017 igazi érzelmi hullámvasút volt az életemben.



Az év eleje még nagyjából úgy folytatódott, mint ahogy 2016 vége. Semmi különleges nem történt, semmi óriási változás nem állt be az életemben: dolgoztam és blogoltam töretlenül. 

Persze azért nem volt eseménytelen az évkezdés sem: vettem magamnak például egy új telefont, ami sokaknak talán nem olyan nagy szó, de nekem igen, és azóta is szerelmes vagyok az én kis Honor 8-amba. 

Aztán valahol tavasz környékén beindultak kicsit az események, bár akkor még csak szépen lassan. Kicsit többet jártam el otthonról, önszorgalomból és munka miatt is kint voltam helyi, kisebb Fesztiválokon (senki ne gondoljon a Szigetre), és megvettem egy tuti fényképezőgépet, aminek a hatására azt gondoltam, nekem fotóznom kell - persze továbbra sem értek hozzá és nagy tehetségem sincs a dologhoz, de ez azért nem tart vissza. 

Utána beütött a nyár, és akkor már tényleg lubickoltam az életben: nyaralni mentem és annyi nyári programot igyekeztem beszervezni, amennyit csak tudtam a csökkentett üzemmódú munka meg a blog mellé. Ez össze is jött. 

Nyár közepén pedig egy még boldogabb változás jött az életembe: megismertem a páromat, akivel egyébként épp ma vagyunk fél évesek. :) Utána nem sokkal pedig jött a következő: megszületett a végtelenül cuki unokahúgom (egyébként az első unokahúgom), aki hihetetlenül cuki.

Innentől kezdve viszont a napjaim egyre sűrűbbek lettek, beindult az őszi hajtás. A munka mindkét munkahelyemen extra mennyiségű lett, még az előző évinél is sokkal több, jöttek a blogturnék, mellette pedig a kevéske szabadidőmet szét kellett osztanom a családom, a barátom és a barátaim között. 

Mit ne mondjak, nem volt egyszerű, és ahogy már meg is írtam év végén, nem kevés csúszás lett az eredménye, és posztok nélküli nap a blogon - ami rám már rég nem nagyon volt jellemző. 

Összességében viszont remek évet zártam. Ha azt mondtam, még soha nem voltam olyan fáradt, mint tavaly, akkor ez most extrán érvényes: ez az év lazán kenterbe verte a tavalyit. De szerencsére nem csak ebben a tekintetben, így hihetetlenül sok új élménnyel lettem gazdagabb, és most fáradtan is, de nagyon elégedett és boldog vagyok. Még akkor is, ha a napi stresszt nehezen tudom kikerülni.

Hosszú szövegben összefoglalva idén csak ennyit szerettem volna, helyette inkább jöjjön egy felsorolás - tőlem szokatlan módon sok-sok képpel, rólam. Biztosan ki fogok hagyni dolgokat, és nyilván nem érdekel titeket sem minden részlet, de azért... álljon itt a sor, teljesen random, nem is fontossági sorrendben és nem is időrendiben. :)


Megszületett az unokahúgom!!! Íme az első közös képünk, egy szép közös képünk és a legfrissebb :)






Három nyaraláshoz is volt szerencsém az idén: egy toszkán körúton jártam, ami a hibái ellenére is szenzációs volt. Jártam többek között Firenzében és Pisában!







Motorcsónokoztam



A régi szobatársamnak köszönhetően becsúszott egy kis Balatonozás is, ha nem is sok időre, mert pont rossz időpontban volt, de azért egy hosszú hétvége erejéig jó buli volt.


Aztán ősz elején elindultuk Dubrovnikba Trónok harca helyszíneket fotózni, aztán végül az utazási iroda úgy gondolta, mégsem indul az út. Velence lehet, maradhat? Maradhatott, úgyhogy másodszor jártam Velencében - ami még mindig elképesztő, és végre kicsit lazább-nézelődősebb volt a program, és be is tudtunk menni helyekre. Ó, és nem csak a gondolázás volt élmény (mondjuk nekem ez már a második volt belőle), hanem az is, hogy rám szállt egy galamb - teljesen magától, mindenféle kajás unszolás és kérlelés nélkül.





Ott voltam az úszó vb előtti avató versenyen, az úszó vb-n is kint jártam (több napon is), utána pedig nagy álmom teljesült azzal, hogy láttam a senior vízilabdameccsen az "aranycsapatot"





Üldögéltem szalmabálán





Fotóztam a Holdat



Jártam a Cosmopolitan Blogger Dayen
Készült rólam palacsinta




Sétálgattam (na jó, sétálgattunk) a Margit-szigeten csak úgy és kacsát is etettünk (imádom a kacsákat, bocsi, Will!)



Igazi gasztronómiai kalandot hozott az idei év, rengeteg új ételt kóstoltam - köztük nagyon furcsákat is: pl. fekete hamburgert, pirogot, cannolit, chimichangát, baconben sült oreót (nem vicc), banános-mogyoróvajas-áfonyalekváros-baconos hamburgert, quesadillát, lilahagymalekváros szarvasburgert, Ikeás svéd húsgolyót, quiche-t... és na jó, ezt a felsorolást abbahagyom, már így is éhes vagyok.

Kóstoltam Pepsi Fire-t

Ettem fekete fagyit és zöldteás fagyit



Ittam Harry Potteres, Marveles és más kocka koktélokat



Kóstoltam fagyival töltött kürtőskalácsot (többfélét is)



És ha már fagyi... ettem világbajnok olasz fagyit, ami állítólag a legfinomabb a világon - és amúgy tényleg nagyon finom volt. És kifejezetten vicces: szeretek különleges ízű fagyikat választani az ilyen helyeken, mert bármennyire szeretem a csokit és a vaníliát, azt bárhol ehetek. Most is így tettem, de nem értettem, mit kértem - csak az idegen rajzot láttam. Napokig találgattuk, mi a fene lehetett. (megfejtés: sáfránymag)



Először ittam Starbucks kávét (és azóta már többször, megkóstoltam a híres sütőtököst is)




Ott voltam Sarah Andersen, Nicholas Sparks és Jeff Kinney dedikálásain és dedikáltattam is, no és persze nem maradhattak el a közös fotók sem. Ó, és megint ott voltam Pepe dedikálásán is.







Elfoglaltuk a Szabadság hídat. Én meg sokkot kaptam a gyümölcsös ÉS vitaminnal dúsított alkoholmentes sörtől. Most komolyan?




Kint jártam a Patarán, a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, a Bányászvárosok találkozóján, a Bányásznapon - ráadásul a Patarán kiállítóként mindkét nap jelmezben voltam kint. És bár amikor kiderült, hogy abban megyünk, és a színház kölcsönöz nekünk jelmezt, a barátaim pedig elkezdtek húzni, hogy török ruha (mert ugye a Patara török kori fesztivál), biztos hastáncos szerkót kapok még álmomban sem hittem, végül igazuk lett. A második napon viszont a hideg miatt már egy saját királylányos jelmezt húztam. 





Imázsfotózást tartottunk a színházunk társulati tagjaival, ami kemény meló volt - egy ponton pedig rajtam tesztelte a fényeket a fotósunk




Kint voltam a Broadway Feszten, a Zabáljcsakon, az Édes napokon és a Kürtőskalács Fesztiválon, és kimentünk a Töklámpás Fesztiválra is



Csillamosoztam - megint




Több karácsonyi vásárt is megjártam, Budapesten több helyen és Szegeden is




Fotózkodtam a Mikulással, mert jókislány voltam




Hülyültem a színházi díszletekkel




Egyéb dolgok, kép nélkül:

  • Leszerveztem több tucat interjút
  • Szerintem meg sem tudom számolni, hány színházi előadáson jártam - és elmondhatom, hogy nem csak a színházunk előadásain, láttam például a My Fair Ladyt a Centrál Színházban, amire már hajtottam egy ideje és a Szerelmes Shakespeare-t a Madách-ban
  • Többször jártam moziban idén is - ne kérjétek, hogy mindet felsoroljam, de azért néhány: Thor - Ragnarök, Pókember - Hazatérés, Tökéletes hang 3., Budapest Noir, Rossz anyák karácsonya, A Galaxis Őrzői 2., A szépség és a szörnyeteg, A sötét ötven árnyalata
  • Ó, és ha már mozi - először néztem filmet 4D moziban, a Csillagok háborúja új részét. A filmről ne kérjetek véleményt, de maga a 4D élmény tök jó volt.
  • Szerkesztő lettem egy 150 ezres Facebook oldalon (hűha!)
  • Indítottam élő videót, először beszéd nélkül, aztán végül meg is szólaltam
  • Most már másodszor fordítottam könyvet
  • Jártam macskakiállításon
  • Jártam a Könyvfesztiválon, a Könyvhéten, könyves kocsmás programokon, Aranymosás Pikniken, Az olvasás éjszakáján és a Könyvek Diadalívén, a Csillagszóró KönyvKarácsonyon és Könyvmolyképzős workshopokon
  • Moderáltam beszélgetéseket különböző könyves eseményeken - könyvbemutatókon, Csillagszóró Könyvkarácsonyon. Itt muszáj kiemelnem a nagyon érdekes esetet, amikor Böszörményi Gyula forgalmi okokból nem ért oda a könyvheti beszélgetésre, így fél órát stand-upoltam, illetve az év végét, amikor két beszélgetésem is volt a KönyvKarácsonyon, és életemben először beszélgettem egyszerre két szerzővel.
  • Először sütöttem kalácsot (fotó sajnos nincs, de szerénység nélkül állíthatom, hogy jól sikerült, finom volt)
  • Jártam Miklósa Erika koncerten (brutálisan jó volt) és több musicalkoncerten is, Péter Bence koncerten (hihetetlen, ahogy zongorázik) emellett azt hiszem, még egy Rúzsa Magdi koncert csúszott be, amit fel tudok idézni
  • Fogaskerekűztem - életemben először
  • Részt vettem a Kutatók éjszakáján, egész pontosan két szenzációs programom az Országos Széchenyi Könyvtárban. Az egyik a könyvkötészetről, a másik Arany Jánosról szólt. Előbbin pedig több száz éves könyveket tapizhattam!!!
  • Fotóztam havas fenyőfát áprilisban

Mindezeken felül számtalan dolog történt még velem, tényleg el kéne kezdenem naplót vezetni, mert biztosan kihagytam rengeteg élményt és programot. Igyekeztem sodródni és nyitottnak lenni - utóbbi nekem nem kis kihívás, mert elég görcsös, gátlásos és visszahúzódó tudok lenni. De szerencsére vannak mellettem olyanok, akik segítenek ebben és egyébként is - most olyan élni jó hangulatom van. (De azért ne egy fárasztó nap végén kérdezzetek erre rá, mert a pillanat hevében nem mindig érzem ezt. :D)

U.i.:
A könyves programokra még visszatérünk. 

Nincsenek megjegyzések