Breaking News

Kiderült, milyen Sarah J. Maas könyvek jönnek idén és mikor - nem semmi lesz!

Sarah J. Maasra aztán igazán nem lehet mondani, hogy tétlenkedik - egyszerre dolgozik a YA világ talán két legnépszerűbb sorozatán, amik sorra döntik a rekordokat. A Goodreads Choice Awards szavazáson a kategóriájában lassan már esélye sincs másnak. 

Az írónő hivatalos Facebook oldalán tegnap közzétették a hivatalos idei megjelenési menetrendjét, és hát, az biztos, hogy ez nem semmi év lesz a rajongóknak!



Első körben májusban, egész pontosan május 1-jén érkezik az újabb Tüskék és rózsák udvara kötet, az A Court of Frost and Starlight, aminek a címleleplezéséről már írtam korábban. A hivatalos információk szerint ez az első kiegészítő kötete az eredeti trilógiának, ami hónapokkal a harmadik rész eseményei után játszódik, a narrátor pedig Feyre és Rhysand lesznek. Ez afféle összekötő kötet lesz, ami hidat képez az első három, illetve a további várható könyvek között a Tüskék és rózsák udvara világában. 

Aztán október végére ugrunk, október 30-án ugyanis két könyv is érkezik az írónőtől. Címünk még nincs - ahogy írják is a grafika alján, a hiányzó cím és a borítók leleplezése még hátravan, és mindenféle más eseménnyel is készülnek -, de október 30-án érkezik az Üvegtrón sorozat régen várt zárókötete!  

Ezzel együtt pedig megjelenik a The World of Throne of Glass, az Üvegtrón világáról szóló kiegészítő kötet, amiről ITT írtam bővebben

De azért nem szabad megfeledkezni még valamiről!

Szép és jó ez a menetrend, de ha kicsit távolabb lépünk Sarah J. Maas saját világairól, láthatjuk, hogy még egy regénye érkezik idén - természetesen csak az angol nyelvű megjelenéseket figyelembe véve. Jön ugyanis a DC YA sorozatának, a DC Iconsnak egy újabb kötete, egész pontosan a harmadik, a Catwoman: Soulstealer, amit Sarah J. Maas jegyez majd. Ez augusztus 7-én jelenik meg angolul, szóval a rajongók nyáron sem maradnak Sarah nélkül. 



És mivel úgyis érkezni fog a kérdés: a magyar megjelenésekről egyelőre nincs hír, a kiadó idei tervei még alakulnak. Az eddigi menetrendet figyelembe véve, ami szerint Sarah mindkét sorozatában évente egy kötet érkezik, a következő két magyar könyv talán év végére várható, ahogy idén is. 

Nincsenek megjegyzések