Breaking News

Magyar felirattal is nézhető a fiatal Voldemortól szóló film!


A film, ami a Voldemort - Origins of the Heir címet viseli, már az első előzetes alapján is nagyon profinak tűnt, ezért is kapta fel az internet népe. HP filmes projektek eddig is készültek, de egyikről sem lehetett ennyit hallani, mint erről.

A kisfilmet a TRYANGLE produkciós cég készítette. Amikor elhatározták, hogy filmet gyártanak a fiatal Voldemortról, a hatodik könyvben leírtak alapján, két problémájuk akadt: az egyik a pénzhiány volt, a másik a Warner Bros., akik a Harry Potter világának filmes jogait birtokolják.



Hogy legalább az egyik gondot kezeljék, kampányt indítottak Kickstarteren - aki esetleg nem tudná, ez egy közösségi finanszírozós oldal, aminek a lényege, hogy valaki feldob egy ötletet és készít egy megvalósítási tervet. Az ehhez szükséges pénzt viszont szó szerint "az emberektől" gyűjti össze azzal, hogy a projektet feltölti az oldalra: kitűz egy pénzügyi célt, ami lefedi a megvalósítás költségét, és különböző eszközökkel motiválja "az embereket", hogy a saját pénzüket dobják össze a projekt megvalósulása érdekében.

Még tartott az "összedobási" periódus, amikor a kettes számú probléma beütött: a Warner Bros. is felfedezte a projektet, és 2016 júliusában felfüggesztették a gyűjtést. A Tryangle stúdió elkezdett tárgyalni a Warner Brothersszel.



A tárgyalások nyilván nem mentek egyszerűen, de végül tulajdonképpen sikerrel zárultak: a Warner Bros. engedélyt adott a film elkészítésére mindaddig, amíg az non-profit marad. Mivel a készítők megígérték, hogy az elkészült alkotás ingyenesen kerül fel Youtube-ra, zöld utat kaptak. (Egyébként legyünk őszinték: ez tök jó fej dolog volt a Warnertől, hiszen lehet, hogy maga a film non-profit, ám ez nem jelenti azt, hogy nem hoz majd pénzt a konyhára. Simán készíthetnek majd mindenféle egyéb dolgot, amit árulni fognak, és ha majd a stúdió saját projektbe kezd, meglesz a kezdő ismertsége ahhoz, hogy jól induljon.)



Gianmaria Pezzato és Stefano Prestia, a film felelősei elmondták, hogy teljes mértékben az érdekelte őket, hogy ki volt Voldemort még Harry születése előtt, és hogyan volt azzá, akinek a későbbiekben megismerhettük.

A film azóta fel is került az internetre, új és régi szereplőkkel egyaránt.



A majdnem egy órás filmből pedig nem spórolták ki az anyagot, amatőr filmhez képest igen minőségire sikeredett.

A jó hír, hogy az angol nyelvű alkotásra Harry Potter rajongók egy csoportja, a Dumbledore serege készített magyar feliratot is, így az angolul nem tudók is élvezhetik a filmet. (Ne felejtsétek el bekapcsolni a magyar feliratot, mert különben nem indul el!)


Nincsenek megjegyzések