Breaking News

Ugyanaz a modell két Könyvmolyképző könyvön is?

Mostanában nem egyedi eset, hogy hasonló vagy épp ugyanazzal a képpel operáló könyvborítókba szaladjon az ember. Ebben semmi meglepő sincs, hiszen a legtöbb kiadó stock fotókból dolgozik, ezek pedig bárki számára elérhetőek. 

Tegnap a Vörös? Rubin? Arany? Zafír? Kristály? Igen, mindet imádom! csoportban Kriszta vetette fel a kérdést, hogy vajon ugyanaz a modell látható-e a Könyvmolyképző Jet és Deep könyvein.



Bár a Deep borítóján nem látni az arcot, ami alapján határozottan be lehetne azonosítani, az erősen tetovált kar jó kiindulópont lehet - és valóban nagyon hasonlóak a tetkók.

Ezen a ponton viszont még erősen vitás volt a kérdés.

Ám ekkor jött egy másik olvasó, Loretta, aki igazi stock fotó-vadász, és észrevette a srác egész fotósorozatát - és bizony, bebizonyosodni látszik, hogy a két srác egy és ugyanaz.

Nézzétek csak:




Néhányan rámutattak arra is, hogy a Jeten nem látszik a srác kezén a kereszt tetoválás, de ha az alsó stock fotós képen a felső sor negyedik képét nézitek, ami ugyanaz a fotósorozat, amiből a Jet borítója is származik, ott látszik a kereszt, de csak kicsit, mert ebben a tartásban pont takarásban van. És ha jól megnézzük a Jet borítón is látszik kicsit, csak pont kitakarja a Jet felirat. 

Mit gondoltok? Szerintetek is ugyanaz a két srác?


Ezzel a bejegyzéssel pedig elindítjuk az Ikerborítók rovatot is - amit kifejezetten olyan könyveknek szentelünk majd, amiknek a borítóján ugyanaz a kép vagy ugyanazok a modellek szerepelnek. Kifejezetten érdekes látni, mennyire más lehet ugyanaz a fotó, ha más kiadónál, más tematikára készül belőle borító.

Nincsenek megjegyzések