Breaking News

Újabb könyvadaptáció Lily Jamesszel - Itt az első előzetes!

Bevallom, én mostanra nagy rajongója lettem Lily Jamesnek, főleg, ha kosztümös filmekről vagy tévésorozatokról van szó. Ámulok és bámulok, milyen gyönyörű és tehetséges, és mivel egészen jól választ szerepeket - vagy találják meg a szerepek őt - most már tényleg odafigyelek, mikben tűnik fel. 




Most újabb előzetes érkezett - és igen, megint kosztümös filmben láthatjuk. 

A Krumplihéjpite ​Irodalmi Társaság - igen, igen, ez a furcsa cím tényleg a címe - évekkel ezelőtt már nálunk is megjelent, a Park Kiadó gondozásában. 

A fülszöveg:

1946 ​januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút. Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története.
„A szerzőpáros magával ragadó, ugyanakkor szívbe markoló könyvet írt – Jane Austen-i hangulatú, történelmi tanmesét. A leveleket nem az olvasónak címezték, mégis neki szólnak.” 
Sarah Addison Allen
„Soha nem akartam annyira egy könyvklubhoz tartozni, mint a Krumplihéjpite olvasása közben. A regény minden lapjáról sugárzik a szeretet.” 
The Christian Science Monitor
„Hihetetlen szerelmi történet, mely egyben a túlélésről és a hősiességről is szól, emléket állítva egy kis közösségnek, melyet a könyvek szeretete kovácsolt eggyé.” 
The Charlotte Observer

Lily James természetesen Juliet Ashtont alakítja, de rajta kívül például Matthew Goode-ot is láthatjuk benne, akit én nagyon szeretek, és persze ott van még Michiel Huisman, akit a Trónok harca rajongói ismerhetnek az új Daarióként.

Egyébként pedig van itt írónő, aki épp regényen dolgozik és könyvklub, naná, hogy ezt látni/olvasni kell.

A film április 20-án kerül az angol mozikba.

Az előzetes:


Nincsenek megjegyzések