Breaking News

500 millióba kerül majd az új A Gyűrűk ura adaptáció

Elég nagy port kavart a hír, hogy az Amazon megszerezte A Gyűrűk ura világának jogait, és tévésorozatot terveznek készíteni belőle. 

Azt már tudjuk, hogy csak a jogok 250 millió dollárt kóstáltak, de ezt most még sikerült megfejelniük egy újabb jelentős összeggel. 



A Reuters szerint az Amazon további nagyjából 250 milliót szán a gyártási és marketingköltségekre, a két tervezett évaddal számolva. 

Így összesen 500 millió környéki költséggel számolhatnak. Csak összehasonlításképp, ez nagyobb összeg, mint amennyibe Peter Jackson teljes A Gyűrűk ura trilógiája került - legalábbis a marketingköltségeket nem számítva mindenképp.

Szintén összehasonlításképp, az HBO minden szinten vezető Trónok harca sorozata nagyjából 15 millióba kerül részenként, szintén a marketingköltségek nélkül. Ha ehhez hasonló epizódszámokkal számolunk, évadonként 10 résszel, akkor A Gyűrűk ura sorozatra 12,5 millió jut részenként, marketingköltségekkel együtt. Persze az is igaz, hogy egyelőre fogalmunk sincs, hány epizóddal terveznek.

Nincsenek megjegyzések