Breaking News

Colin Firth és "Mrs. Weasley" is szerepel majd A titkos kert új adaptációjában

Vallomás következik: annak idején még adaptációban találkoztam A titkos kerttel, de csak valahol gyerekkori emlékeim közt halványan él, hogy ismerem a történetet. Ha főbe lőnének se tudnék többet mondani ennél.

Mindenesetre azóta már nagyon sokszor hallottam a címét, hiszen igazi klasszikus lett. Most pedig újabb adaptáció érkezik belőle, nem semmi szereposztással!
A főszereplő nagybátyját nem más alakítja majd, mint Colin Firth! Maryt magát Dixie Egerickx formálja majd meg, az unokatestvére, Colin pedig Edan Hayhurst lesz. (Bevallom, az ő nevük semmit nem mond nekem.) Ennél izgalmasabb hír, hogy a házvezetőnő Mrs. Medlockot Julie Walters, azaz Mrs. Weasley alakítja majd, akit már láthattunk is Colin Firth-szel közös filmben - a Mamma Miában! 

Az elátkozott gyermekes fiaskó után számomra kevésbé jó hír, hogy a film forgatókönyvét Jack Thorne írta, az viszont biztatóbb, hogy a Harry Potteres David Heyman a producer. A rendező Marc Munden lesz.

A könyv fülszövege:

Mikor Mary Lennox megérkezik a régi kastélyba, Misselthwaite Manorba, mindenki azt gondolja róla, hogy undok, elkényeztetett kislány. Mary számára a hatalmas ház ijesztő és idegen, tele sötét folyosókkal és különös zajokkal. 
Aztán tudomást szerez egy kert létezéséről – egy titkos kertéről, amely sok-sok éve rejtőzik a kíváncsi tekintetek elől. Mary ráakad a kert bejárára, és mikor kinyitja, feltárul előtte a legvarázslatosabb hely, amit csak képzelni lehet… 
Lépj be te is Frances Hodgson Burnett népszerű, klasszikussá vált történetébe!

1 megjegyzés:

  1. Jack Thorne nekem akkora WTF volt az elátkozott gyereknél, mert ő csinálta az egyik kedvenc angol sorozatom (This is England), ami sztori, karakterek, korszakalkotás szempontjából is 10/10. Szeretem ezt a sztorit is, remélem ment nálam a renoméján vele :D

    VálaszTörlés