Breaking News

National Geographic tévésorozat lesz A számolás jogából!

Nem tudom, A számolás jogát hányan láttátok (remélem, sokan), de ha még nem láttátok (akkor nézzétek meg), annyit mondanék róla, hogy: IMÁDTAM! És kb. vagy 20x újranéztem már az első alkalom óta.




A sztori három színesbőrű nő története, akik a NASA matematikusaiként, egész pontosan "számológépjeiként" dolgoztak, de nem nyugodtak bele, hogy lefitymálják őket - sem mert nők, sem mert színesbőrűek. Mindhármuknak megvan a maga útja, mindhárman máshogy jutnak feljebb, de ami biztos: elképesztően inspiráló a történetük is, a film is. Mert hogy bizony igaz történetről beszélünk!

A film alapját pedig egyébként egy könyv adta, Margot Lee Shetterly műve, ami magyarul is megjelent. A 2016-os filmet 3 Oscarra jelölték, és világszinten 235 millió bevétele volt. 

Most pedig tévés projekt lett belőle!

Azért írom így, mert a National Geographic által elindított projekt még nagyon az elején jár, és túl sokat nem tudunk arról, pontosan mi készül, csak annyit tudunk, hogy valamiféle sorozat. És ha a csatorna Géniuszára gondolunk (amiben Geoffrey Rush alakította Einsteint, a 2. évadban pedig Antonio Banderas Picassót), akkor jogosan remélhetjük, nem lesz rossz a végeredmény.

1 megjegyzés:

  1. 235 millió bevétele votl...
    Elütötted a 2 betűt :)
    Egyébként imádtam a filmet,de nem tudtam hogyadaptáció... ciki

    VálaszTörlés