Breaking News

Megérkezett a megosztó Bűbájos boszorkák reboot első előzetese

Tudom, tudom - nem könyves hír. De mivel jelentek meg Bűbájos boszorkák könyvek, és most már egészen biztos, hogy érkezik a reboot, plusz itt ez az új trailer, az első dolog, amiről igazából véleményt lehet mondani... Nos, muszáj és kész.

Szóval ahogy említettem volt, megérkezett a megosztó Bűbájos boszik reboot első előzetese.




És akkor most őszintén: bevallom, én nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy ez a sorozat jó lesz. És az első előzetes nem nyűgözött le. 

Na nézzük:



Alapvetően már azzal kapcsolatban ellenérzéseim vannak, bizonyos dolgokban mennyire szorosan követik az eredetit: pl. a ház tök ugyanaz, felbukkan az elveszett testvér.

Másrészt amiben változtattak, nos... Az új "Leo" (már ha hasonló lesz a szerepe hosszú távon) szerintem nagyon erőltetett ebben a jelenetben, és alapból az sem tetszik, hogy így tudják meg, boszorkányok. Valahogy a padláson kutakodós Phoebe nekem sokkal jobban bejött.

Aztán ott van a testvérek erejének kérdése is, amin kifejezetten jót nevettem. Indultunk onnan, hogy minden full ugyanaz - aztán eljutunk "Phoebe"-ig, aki nem jósol, hanem ha jól értem, olvas az emberek gondolataiban. Erről nekem pedig az jutott eszembe, hogy nem érezték elég "aktívnak" Phoebe erejét, ezért megváltoztatták - de csak az övét. 

Ó, és ez a meghalt az anyánk, nyomoznunk kell dolog? Annyira, de annyira klisés mostanság, és semmi szükség nem volt rá - működött ez a sztori enélkül is. 

Én azt gondolom, ha valahogy érdemes lett volna hozzányúlni ehhez az anyaghoz, akkor az vagy egy teljesen új család lehetett volna, vagy esetleg valamelyik Halliwell ős vagy leszármazott. Nagyon izgalmas világ ez, amiben vannak még lehetőségek - úgy is, hogy azért a sok évadon keresztül már elég sok mindent végigjártak, mint a Supnat is. 

De nem rebootra lett volna szükség, hanem tényleg eredeti tartalomra. Nem egy másolatra, amibe épp annyira piszkálnak bele, hogy az ne újdonság legyen, hanem idegesítő. Szerintem. 

Ti mit gondoltok?

6 megjegyzés:

  1. Egyik kedvenc sorozatom, és várom, mi lesz ebből, a trailer alapján még nem írom le :) Meglátjuk :) Nekem az tetszik, hogy hasonló a ház, viktoriánus. Tényleg jobb lett volna egy a világba tartozó spin-off, mint egy reboot, de kíváncsi leszek rá, ma már sokkal jobb effekteket meg egyebeket tudnak csinálni, mint akkor. Bár pont a Charmed volt az első sorozat, ami már modernebb eszközöket és módszereket használt, egész jó volt a látványvilága annak is, nem volt annyira fájdalmasan gagyi - mai szemmel nézve -, mint pl. a Lois és Clark vagy a régi Superman :)

    VálaszTörlés
  2. Soha nem fog felérni a régihez. Alyssa és Holly alapból nem is akarta ezt a rebootot. Az ő tulajdonuk, nem egyeztek bele, most mégis itt van és borzalmas:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fel volt ajánlva a régi szereplőknek a folytatás anno... Ők elutasították, így ezután ne ítélkezzenek arról, amihez semmi közük...

      Törlés
    2. Erről nem tudtam, de szerintem érthető a kiakadásuk. Volt egy sorozatuk, és pár színésznek csak ez az egy csúcspontja volt a karrierjének, erre még életében feldolgozzák. Azt hiszem, Shannen Doherty pl. azon akadt ki, hogy a rebootot feministának meg belevalóbbnak nevezték. Hiszen a régi is az volt a női főszereplőkkel és badass női karakterekkel. Szóval megértem, hogy ez olyan neki, hogy - igaz, csak 3 évet -, de dolgozott egy jó kis sorozatban, ami annak idején igenis feministának hatott, és aztán kb. legügyüzik, hogy azért az csak egy csajos valami volt, de eeeez, ez feminista lesz :D Pedig aztán pont ugyanolyannak tűnik.

      Törlés
    3. Holly Marie Combs nyilatkozta ezt.

      Törlés
  3. Imádtam az eredetit, a gyerek- és tinikoromat határozta meg. Ezzel úgy vagyok, hogy magamat is megleptem: van egy apró részem, ami gagyinak tartja, és aj, minek ez, de egy másik részem meg annyira vágyik egy boszis sorozatra, hogy csak na! Alig van mágikus sorozat (mármint ez a régimódis boszis, nem vámpíros, meg démonos), könyvből se sok, és bár szeretem pl. a Good Witch-et, az elég szolid azért. Szóval, reménykedem, és hátha :))

    VálaszTörlés