Breaking News

Whitney G.: Alapos ​kétely {Értékelés + Nyereményjáték}

Whitney G.: Alapos ​kétely

A blogturnéról




Whitney G. Alapos kétely című romantikus története nagy sikert aratott külföldön. Sztárügyvédek, balett táncosok, szenvedély és romantika. A könyv turnéjára vár a Blogturné Klub 7 bloggere értékelésekkel, nyereményjátékkal június 6. és 18. között.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 384
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634573371
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar,
aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.)
Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet.
A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés.
Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb.
Legalábbis így volt egészen Alyssáig.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.

Az év egyik legerotikusabb könyve, amiben a forró jelenetek mögött mély lélektani összefüggések bontakoznak ki a múltbéli drámák felszínre kerülésével.
Hagyd, hogy elraboljon!

Az első mondat:


"New York City nem több egy szarral teli pöcegödörnél, ahová a kudarcot vallottak kénytelenek beönteni az összetört álmaikat, hogy messze maguk mögött hagyják őket."

Véleményem


A Reasonable Doubtra még angolul találtam rá két évvel ezelőtt, amikor éppen ingyenes volt az első kötet Amazonon. (Ha esetleg valaki nem tudja: ez a sztori, ami nálunk egy kötet, valójában 3 ebook volt, részről részre lett egyre hosszabb a sztori.) Emlékszem, nagyon szerettem, és emlékszem arra is, micsoda sokkot éreztem, amikor az első kötet félelmetes függővéggel zárult. Nem tudom, hányszor fordult elő, hogy ilyen villámsebesen nyúljak is a következő könyvért, és persze, ez már nem volt ingyenes. (Ilyen a tökélets horog.) Aztán a második is függővéggel zárult... és már nyúltam is a harmadikért, és alig vártam, kiderüljön, mi jöhet még. 

És akkor itt jön be a kérdés, ami azóta folyamatosan foglalkoztatta az olvasókat, amióta megérkezett a hír, hogy a Könyvmolyképző hozza a könyvet. Az egy kötet vagy három kötet kérdése. A kiadó nyilvánvalóan meghozta a döntést, és azt mondanám, ez volt a jobb döntés, hiszen így költséghatékonyabb is a kiadás és nem kell sokat várnia az olvasóknak a kefét rágva, mégis mi lesz a szereplőkkel. Másrészről viszont bevallom, nekem emiatt a brutális függővéges érzés miatt lett egyrészt nagyon maradandó a könyv. Ha nincs az az őrült várakozás, nem tudom, ennyire zsigeri lett volna-e az élmény.

Persze nem mondom, hogy ettől függetlenül egy kötetben nem izgalmas a történet, mert nagyon is az. És emiatt is izgalmas - három rövidebb, függővéges sztori került egy kötetbe, ám ezek a függővégek garantálják azt is, hogy meglegyen a folyamatosság a sztorik között.



Romantikus-erotikus sztorihoz mérten pedig meglepően izgalmas és fordulatos ez a kötet. A főszereplők két világba vezetnek be minket: leginkább az amerikai jogi világba, de ott van mellette Aubrey oldaláról a balett is.

Ami a sztorit illeti, pont a függővégek és a fordulatok miatt nehéz róla spoilerek nélkül élni. Mindenesetre a férfi főszereplőnk egy teljesen bezárkózott és megkeményedett ügyvéd, aki megszokta, hogy mindenki körülötte ugrál. Ami pedig a szerelmi életét illeti, ugyanez érvényes arra is: az egyéjszakás kalandjait online szerzi, és tényleg könyörtelenül ejti őket egyetlen éjszaka alatt. Csakhogy van egy állandó levelezőpartnere, Alyssa. A nő szintén ügyvéd, szókimondó és nagyon szexi - csak nem akar találkozni vele.

Természetesen ennyire nem egyszerű a sztori, mint említettem, több meglepetés is vár az úton, nem fogok spoilerezni. 

Ami viszont biztos, hogy imádtam az állandó feszültséget, ami körüllengi ezt a történetet. Ráadásul ez a feszültség tökéletesen illik az ügyvédi világhoz is, amit az írónő választott. A feszültség végig ott van a szereplők között is - igen, természetesen a kémiai feszültségre gondolok egyrészt, másrészt haragos feszültségre -, emellett Andrew múltja is hoz egy jó nagy adaggal, hiszen az ő rejtélye végigkíséri a történetet. 

A rejtély és a fordulatok mellé viszont kellenek a szereplők is. Bevallom, Andrew számomra kissé nyers volt, főleg magyarul, érdekes módon angolul ezt kevésbé éreztem karcosnak, nem nagyon tudom megmondani, miért, mert ott is ugyanúgy káromkodik és ugyanígy reagál mindenre. Az viszont biztos, hogy Andrew bizonyos dolgai már az első olvasásnál is zavartak és ez így volt most is. Érdekes viszont, hogy el tudtam fogadni ilyennek. Nem tökéletes álompasi, én biztosan elhajtottam volna jó párszor, az tuti. De olyan pasiként, akinek bőven van hibája, el tudom fogadni. És mivel elég kemény múltja van, kicsit még meg is értettem a sztori végére, miért lett ilyen. 

Mellette ott van a női főszereplőnk, akivel kapcsolatban szintén volt egy kis adag ellenérzésem. Az ő esetében pedig pont abból fakadóan, hogy bármennyire tökös is bizonyos helyzetekben, alapvetően mégis azt éreztem, hogy a sztori jó nagy részére túlságosan is alárendeli magát Andrewnek, elfogadja, hogy a férfi nem kezeli egyenlő partnerként. Ezzel pedig nem feltétlenül értek egyet, de meglepő módon, ebben a duóban ez valahogy működött. Természetesen ez változik, ahogy haladunk előre a történetben. És azért meg kell jegyeznem, időnként nagyon élveztem, amikor valami váratlan dologgal szembement Andrew igényeivel, parancsaival. 

Mellékszereplők szintjén túl sok jelentős nincs. Itt-ott persze felbukkannak fontos alakok mindkét főszereplő életéből, de egyikük sem volt igazán maradandó, akire emlékszünk, arra is inkább csak a negatív szerepe miatt, nem azért, mert olyan különleges vagy érdekes lett volna.

Összességében nagyon élveztem a könyvet magyarul is, pedig most már többedszer olvastam. 

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7864_alapos_ketely-20180525_103734.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A női főszereplő balettozik, és a játék is ezzel lesz kapcsolatos. Balett mozdulatok neveit kell kitalálnotok a gif-ek alapján. A turné blogjain találtok majd egy-egy mozdulatot, és nincs más dolgotok, csak beírni a rafflecopter megfelelő helyére a helyes megoldásokat, hogy a játék végén esélyetek legyen megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 Alapos kétely példány egyikét.





A turné menetrendje


06.06. Kristina blogja
06.08. Insane Life
06.10. Angelika blogja
06.12. Könyvvilág
06.14. Betonka szerint a világ…
06.16. Sorok között
06.18. Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések