Breaking News

Itt az első The Last Hours kötet, a Chain of Gold fülszövege!

Az új Chain of Gold borító mellé kaptunk egy fülszöveget is végre! 
Először hozom, aztán írok róla néhány gondolatot:

Isten hozott az Edward korabeli Londonban, az elektromos világítás és a hosszú árnyékok korában, a művészi szépség ünneplésének és az élvezetek vad hajkurászásának korszakában, tele démonokkal, akik a sötétben várnak. Évekig béke honolt az Árnyvadászok világában. James és Lucie Herondale, a híres Will és Tessa gyermekei már felnőttek és idilli körülmények között élnek barátaikkal és családjukkal, miközben a gonosz legyőzésének és a szerelem mindent elsöprő erejének történeteit hallgatják. De minden megváltozik, amikor a Blackthorn és a Carstairs család Londonba érkezik... és velük együtt a könyörtelen és elkerülhetetlen csapás.
James Herondale nagy szerelemre vágyik, és úgy gondolja, megtalálta a gyönyörű és rejtélyes Grace Blackthorn személyében. Cordelia Carstairs mindenképp hős akar lenni, megmenteni a családját a pusztulástól, és persze titokban tartani James iránt érzett szerelmét. Amikor a katasztrófa lecsap az Árnyvadászokra, James, Cordelia és a barátaik vad kalandra indulnak, ami sötét és hihetetlen erőket tár fel, és az igazi, kegyetlen árát annak, mibe kerül hőssé válni... és szerelmesnek lenni.

A The Last Hours sorozatot Cassie eredetileg hasonló módon párhuzamosan írta volna a Gonosz fortélyok sorozattal, mint ahogyan A végzet ereklyéi sorozatot és a Pokoli szerkezetek sorozatot. Így eleinte sokszor nyilatkozott róla, hogy rengeteg párhuzam és összefüggő szál lesz a két széria között, hasonló módon mint az előbb említett két korábbi sorozatnál.

Közben a megjelenési menetrend változott, így nem jöttek a könyvek párhuzamosan. Mindenesetre a fülszövegből láthatjuk, hogy hiába tudjuk, hogy bizony nagyon fontos szerepet kapnak majd ebben a sorozatban a korábban már megismert családok gyermekei, azaz a Herondale-ek, a Lightwoodok, a Fairchildok -, nagyon is fontos szerep jut majd a Blackthornoknak és a Carstairseknek.

Utóbbi szereplőkről persze részben tudtunk már, de a fülszöveg elég fontos jelentőséget tulajdonít most a két családnak, nagyon úgy tűnik, hogy valamiképp ők változtatják meg a békés status quót. 

Bár tény, azt tudtuk, hogy Cordelia a sztori elején érkezik meg frissen Londonba - de nem biztos, hogy sejtettük, hogy ennyi minden jön vele együtt is.

Illetve egyelőre őket négyüket látjuk kiemelve a sokaságból, így feltételezhetjük, hogy a rengeteg gyerek közül talán nekik jut majd a kvázi főszerep. 

A The Last Hours a Szép remények újramesélése, hasonló módon, mint ahogyan a Pokoli szerkezetek a Két város regényéhez kapcsolódik. Így nagyjából biztosak lehetünk, hogy James Pip, Grace pedig Estella a történetben, erre már a korábbi Midnight Heir novella is utalt. Kérdés, Lucie-nak és Cordeliának milyen szerep jut majd...


Hamarosan érkezem a borító elemzésével is.

Nincsenek megjegyzések