Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Stone ​Cold Touch – Dermesztő érintés {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer L. Armentrout: Stone ​Cold Touch – Dermesztő érintés

A blogturnéról




Az imádott Jennifer L. Armentrout Komor Elemek sorozata karácsonyra új kötettel bővült, amiben egyre inkább bonyolódik Layla (szerelmi) élete.

A könyvről a Blogturné Klub tagjai mesélnek nektek, és ha szerencsések vagytok, egy példányt meg is nyerhettek a Dermesztő érintésből.



Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 562
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789634573760
Sorozat: Komor elemek 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,34)
Megrendelési link
Minden ​érintésnek ára van.

Layla Shaw megpróbálja újjáépíteni darabokra hullott életét – ez nem könnyű feladat egy
tizenhét éves lánynak, aki szinte teljesen biztos abban, hogy ennél rosszabbra már nem fordulhatnak a dolgok. Lehetetlenül vonzó legjobb barátja, Zayne reménytelenül elérhetetlen a számára, hiszen Layla csókjának titokzatos ereje kiszívná a lelkét. Az őrzők klánja mindig is megvédte a lányt, ám egyszeriben kiderült róluk, hogy veszélyes titkokat rejtegetnek. És Layla szinte gondolni sem bír Rothra, a pokolian dögös démonhercegre, aki úgy megértette őt, ahogy senki más tudná.

Ám a mélypont néha csupán a kezdet. Layla ereje ugyanis váratlanul változásnak indul, és kínzón csábító ízelítőt kap abból, ami mindig is tiltott volt a számára. Azután, amikor a lány a legkevésbé számít rá, Roth visszatér, és olyan híreket hoz, amik örökre megváltoztathatják Layla világát. A lány végre megkaphatja azt, amire mindig is vágyott, de mivel közben szó szerint elszabadul a pokol, és egyre csak gyűlnek az áldozatok, az ár talán magasabb, mint amit Layla hajlandó megfizetni…

„Armentrout új sorozata egész végig kiváló szórakozást kínál… A cselekményt egyenlő arányban pezsdíti a romantika és a feszültség.”

– Kirkus Reviews

Az első mondat:


"Tíz másodperccel azután, hogy Cleo tanárnő bevonult a bioszterembe, elindította a vetítőt és lekapcsolta a lámpát, Bambi úgy döntött: mégsem felel meg neki az a pozíció, ahogy addig a derekam köré tekeredett."

Véleményem


Érdekes érzésem támadt, miközben a Dermesztő érintést olvastam. Azon gondolkoztam, mennyire kár, hogy Magyarországra időnként nem olyan sorrendben jutnak be a könyvek, ahogyan külföldön publikálja a szerző őket. Nyilván érdekes lehet ez fejlődési szempontból is, de most leginkább a trendekre gondolok.

A Dermesztő érintés olvasása közben ezt hihetetlenül éreztem. Végig az volt az érzésem, hogy ez a Twilight idején órisási siker lehetett volna nálunk is - most meg csak úgy... jó. Ugyanis azóta, hogy ez a sorozat megjelent odakint, a YA irodalom más irányt vett kicsit, és egészen mások trendek, gondoljunk csak a problémamegoldó könyvekre vagy a sokkal összetettebb fantasykre, mint amilyen pl. az Üvegtrón sorozat. 

A Dermesztő érintés viszont még egy sor olyan elemet használ, ami a Twilight idejében volt igazán trendi. Szóval olvasás közben eléggé retró érzésem volt. 

A második kötetben nem sokkal azután vesszük fel a sztori fonalát, ahol az első kötet véget ért. Roth a pokolban, Layla gyászolva, Zayne őt támogatva. De furcsa dolgok történnek, ráadásul Layla léleklátó képessége is hirtelen befuccsol. Innentől kezdve a sztori két dolog körül forog: elindul egy nyomozás, elő kell keríteni egy gonosz, természetfeletti lényt, aki érintéssel képes lelkeket lopni és lidércet csinálni kb. bárkiből; illetve Laylának döntenie kellene, vajon Zayne vagy Roth-e az igazi.




És igen, szerintem nem lepek meg vele túlzottan senkit, ha elárulom, Roth is visszatér, így újra feláll a szerelmi háromszögünk, méginkább kiélezve, mint az első kötetben. És ez tényleg így van: Zayne szerintem ebben a kötetben sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mint az elsőben. De azért ott van Roth is... Az pedig vitathatatlan, hogy mindkettő jó pasi, még ha teljesen mást képviselnek is - egy viszont tuti, mindketten nagyon szeretik Laylát. Ebben a furcsa háromszögben időnként kényelmetlenül éreztem magam, mert hűséges típus vagyok, és már letettem a voksom Roth mellett - de igazából nem szeretnék rosszat Zayne-nek sem. A problémát leginkább Layla oldaláról éreztem. 

Layla időnként tényleg nem veszi észre, ami kb. kiböki a szemét. Ami azért furcsa, mert E/1-ben olvassuk a regényt, és sokszor még érkezik is egy megjegyzés valamiről, ami nyilvánvalóan azért van, hogy az olvasó érezze, mi van a háttérben - Layla pedig közvetíti, de olyan, mintha ő maga nem értené meg. Ez nekem nagyon furcsa volt, leginkább Layla karakterének nem tett jót - döntésképtelen, mind a Roth, mind a Zayne iránti érzései annyira kuszák, hogy sokszor nem tudtam hinni egyikben sem igazán. Amikor az egyikkel van, azt szereti jobban, amikor a másikkal, azt... Ez tipikusan egy olyan dolog, ami fölött a Twilightos időszakban sokkal könnyebben szemet hunytam volna, mint most, egy tízessel idősebben, a mostani trendek mellett. 

Mindenesetre ettől még érdekes és izgalmas a könyv, és mindenképp érdemes folytatni az első után. Voltak benne izgalmas részek, azért Roth és Zayne mindenképp nagyon szerethetőek, izgalmas fordulatot is kaptunk, amire bevallom, én nem jöttem rá - és a sztori végkifejletére határozottan rettentő kíváncsi vagyok. Abban reménykedem, sikerül kicsit túllépnünk ezen a Roth vagy Zayne témán a harmadik kötetre, és jobban koncentrálhatunk az akcióra és a fordulatokra. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7963_stone_cold_touch-20181218_152607.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Mennyire ismeritek Jennifer L. Armentrout könyveit? Most eldől! A játékunk egyszerű: minden állomáson találtok egy részletet valamelyik Armentrout kötet fülszövegéből. A feladat egyszerű: írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely regényről is van szó.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A 19 éves Avery Morgansten életét egy öt évvel korábbi halloween-buli mindörökre megváltoztatta. Az események hatása elől csak úgy menekülhet, ha az otthonától több ezer kilométerre lévő egyetemre jelentkezik. Nem szeretne mást, mint minden feltűnést kerülve elvégezni az iskoláit – de már az első napon összeakad egy sráccal, aki képes darabokra törni a  maga számára, gondosan felépített jövőt.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


- 03.01. - Sorok Között
- 03.03. - Deszy Könyvajánlója
- 03.05. - CBooks
- 03.07. - Könyvvilág
- 03.09. - Sorok Között (extra állomás)

Nincsenek megjegyzések