Breaking News

Jön a Rómeó és Júlia YA folytatása - Befutott a Veronai szerelmesek magyar borítója

Elátkozott szerelmesek címen egy ideje már fent volt a Könyvmolyképző Kiadó oldalán Melinda Taub Rómeó és Júlia folytatása, ám most már azt is tudjuk, hogy végül új címet kapott magyarul a kötet: Veronai szerelmesek.

Félreérthetetlenül a Rómeó és Júlia sztoriról van szó, ám ez most kicsit más: folytatást kap a sztori, azaz Rómeó és Júlia meghaltak, a két család (látszólag) békét kötött - de azért abban nagyjából biztosak lehetünk, hogy a helyzet továbbra sem túl egyszerű Veronában. 

A kötetből tévésorozat is készült, méghozzá Shonda Rhimes keze alatt, bár elég... khm... szabadon kezelték a könyves alapot, legalábbis az első rész alapján határozottan ezt mondanám. 

Megérkezett a végleges magyar borító is. Íme:




A könyv fülszövege:

Bár Rómeó és Júlia halálával „borús béke” köszönt Veronára, a Montague-k és Capuletek közötti ősi viszály ismét kiújul – alig telik el két hét, és a két ház tagjai ismét a nyílt utcán csapnak össze.
Escalus herceg az újabb „patvarkodó viszály” láttán úgy dönt, hogy a két tehetős család kibékítése csakis egy Capulet és egy Montague házassága révén lehetséges. A Montague-házból az elhunyt barátját gyászoló agglegényre, Benvolióra esik a választása, a kiszemelt ara pedig a Capulet-ház Rozalinja, Rómeó egykori szerelme. A fiatalok megboldogult unokatestvéreikkel ellentétben nem táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt, ám a közös cél – hogy oltár elé járulás nélkül véget vessenek a városban dúló viszálynak – egyesíti őket. Csakhogy Rómeóhoz és Júliához hasonlóan Rozalin, Benvolio és a herceg számára is hamar világossá válik, hogy a békéhez vezető út nehézségekkel van kikövezve, és hogy Veronában a legváratlanabb helyeken sarjadhat szerelem.
Titkos találkák, romantika, a család becsületéért vívott párbajok – e sodró lendületű történet méltó tisztelgés Shakespeare előtt.

Nincsenek megjegyzések