Breaking News

Érkezik A kviddics évszázadai illusztrált változata is!

Most már jó néhány hónapja annak, hogy magyarul is megjelent a Legendás állatok és megfigyelésük című roxforti kötet illusztrált változata.




Így meglepő volt, hogy a másik ilyen kis könyvecske, A kviddics évszázadai illusztrált kiadásáról nem nagyon volt hír. Persze, érthető módon a Legendás állatoknak volt aktualitása a filmek miatt, de mégiscsak kihagyott ziccernek tűnt volna, ha a másik kötetről teljesen megfeledkeznek.

Nem feledkeztek!

A Bloomsbury bejelentette, hogy a kötet illusztrált kiadása 2020 októberében jelenik meg. Az illusztrátor a brit Emily Gravett lesz, aki a hírek szerint kevert stílust használ majd.

A díjnyertes illusztrátor rajzaival kiegészített kötet nagy méretű lesz és színes, csakúgy, mint a Legendás állatok kiadása.

A művész így nyilatkozott a megkeresésről: "Madarat lehetne fogatni velem, hogy illusztrálhatom A kviddics évszázadait. A legvadabb álmaimban sem képzeltem, hogy felkérnek, hogy illusztráljak bármit, ami a Potter világhoz kapcsolódik, de attól a pillanattól kezdve, hogy leültem az asztalomhoz és elkezdtem felskiccelni az ötleteimet, éreztem, hogy álmaim munkáját szereztem meg. Minden egyes nap izgatottan ébredek."


Fülszöveg:

A XI. századi, Queerditch-lápi kezdetektől egészen a ma űzött kifinomult sportig, fedezd fel hogyan „egyesíti a kviddics a világmindenség összes boszorkányát és varázslóját, összehozva minket, hogy együtt éljük át a lelkesültség, a diadalérzet és (akik a Chudley Csúzliknak szurkolnak) a kétségbeesés pillanatait”, olvashatjuk Albus Dumbledore professzor előszavában.
Tudod, hogy a kviddicsmeccseken való bíráskodás miért volt egykor a legbátrabb boszorkányok és varázslók feladata, vagy hogy mi a különbség egy Erdélyi Csel és egy Woollongong-oldallengés között? Ebben az ismeretterjesztő és rendkívül népszerű roxforti könyvtári kötetben Tudor Hushpush felfedi a dicsőséges kviddics szárnyaló magaslatait és veszélyes mélységeit.

Nincsenek megjegyzések