Breaking News

Magyar előzetest, plakátot és premierdátumot kapott a Five Feet Apart

Igen, igen, igen: a magyar mozikba is érketik a Five Feet Apart, méghozzá Két lépés távolság címen.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a kötet Könyvfesztiválra várható magyarul, de a film elég bizonytalannak tűnt. De szerencsére mi, magyarok sem maradunk le róla.

És most az új, magyar nyelvű előzetesből végre az is kiderült, hogy az itthoni premier május 2-án lesz.





Az előzetes:



A film leírása:

Stella Grant (Haley Lu Richardson) minden ízében 17 éves... Összenőtt a laptopjával, és imádja a legjobb barátait. De a legtöbb tinédzserrel szemben ideje java részét egy kórházban tölti, mivel cisztás fibrózisa van. Az élete csupa sablon, szabály és önkontroll. Ezt a fegyelmet kell próbára tennie, amikor megismerkedik egy lehetetlenül helyes betegtárssal, akit Will Newmannek hívnak. (Cole Sprouse).
A fiatalok közt azonnali flörtölés alakul ki, bár a szigorú előírások azt diktálják, hogy állandóan tartaniuk kell a biztonságos három lépés távolságot. Ahogy a kapcsolatuk egyre intenzívebbé válik, úgy nő a kísértés, hogy sutba dobják a szabályokat, és átadják magukat a vonzalomnak. A helyzetet tovább bonyolítja Will veszélyes lázadása a saját orvosi kezelése ellen. Stella fokozatosan arra ösztönzi Willt, hogy élvezze ki maximálisan az életét, de vajon meg tudja menteni azt, akit szeret, amikor tilos akár csak megérinteniük is egymást?


A könyv magyar fülszövege:

Megindító történet, ami tökéletes választás John Green Csillagainkban a hiba könyve rajongóinak - két tini beleszeret egymásba, de van egy icipici probléma: nem mehetnek másfél méternél közelebb egymáshoz, mert akkor kockáztatják az életüket.
Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?
Stella Grant mindig is szerette kontroll alatt tartani a dolgokat - még ha a tüdejét, ami miatt ki-be járt a kórházból, nem is irányíthatta. Most pedig amit a legfontosabb irányítani: sosem érhet hozzá senkihez, mert elkaphat valamilyen fertőzést, ami kockára tenné a tüdőtranszplantáció lehetőségét. Két méter távolság mindenkitől. Nincs kivétel.
Az egyetlen, amit Will Newman irányítani akar, hogy kikerüljön a kórházból. Rohadtul nem érdekli a kezelése meg a flancos kísérleti gyógyszerek, amiket tesztelnének rajta. Hamarosan tizennyolc lesz, akkor pedig kihúzhatja a dugót és elindulhat, hogy mást is lásson a világból, ne csak kórházakat.
Will pont az, akitől Stellának távol kellene tartania magát. Ha csak rá is lehet a lányra, elveszítheti a helyét a transzplantációs listán. És bármelyikük meghalhat. Az egyetlen mód, hogy életben maradjanak, ha tartják a távolságot. De hirtelen az a két méter nem a biztonságnak tűnik - hanem büntetésnek. 
Mi van, ha csak egy kicsit is visszalophatnak abból, amit a beteg tüdejük elvett tőlük? Másfél méter akkor is olyan veszélyes lenne, ha cserébe a szívük nem törne össze?

Nincsenek megjegyzések