Breaking News

Vi Keeland - Penelope Ward: Szívtipró ​pilóta {Értékelés + Nyereményjáték}

Vi Keeland - Penelope Ward: Szívtipró ​pilóta

A blogturnéról




A Blogturné Klub tagjait is izgalomba hozta Vi Keeland és Penelope Ward újabb közös romantikus története, a Szívtipró pilóta. A kötet tele van romantikával, humorral és mély gondolatokkal, többek között ezekről is mesélnek a Blogturné bloggerei.

Tarts velünk az állomásokon, és ha ügyes vagy, meg is nyerheted a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három ajándék könyv egyikét!

Kapcsolódó bejegyzések:





Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 328
Fordító: Felföldi Edit
ISBN: 9789634575924
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
Pénz ​vagy szerelem? Melyiket válasszuk?

Az olvasó fejben talán azonnal megválaszolja a kérdést, gondolván: ez pofonegyszerű.
Számomra viszont nem az. Említettem, hogy egy csomó pénzről van szó? Rengeteg pénzről!
El kell utaznom valahová, hogy ezt átgondoljam. Hirtelen ötlettől vezérelve útnak indultam, de amikor a repülőtér várótermében összefutottam a szexi Carterrel, a dolgok más irányt vettek. Túlfűtött beszélgetésbe elegyedtünk, aztán ő elhúzott. Azt hittem, többé nem találkozunk. A sors azonban másként rendelte.
Meglepetés! Carter veszélyes pasi, és folyton ide-oda repül. Mágnesként vonzottuk egymást, de tudtam, hogy a dolog csak átmeneti lehet. Főleg, amikor meghallottam az előéletéről szóló pletykákat. De rákattantam a pasira, és semmi más nem számított. Tartottam tőle, hogy ebből óriási pofára esés lesz, mert valahogy a lelkem mélyén mégis arra vágytam, hogy én legyek az, aki megzabolázza ezt a szívtipró pilótát.
A legkevesebb, amit elmondhatok, hogy valóban a hetedik mennyországba repített.
De egyszer minden jó dolog véget ér, nem igaz? Csakhogy a mi kalandunk olyan véget ért, amire egyáltalán nem számítottam.

Az első mondat:


"CHRIS HEMSWORTH. hm, hm."

Véleményem


Kifejezetten jól esett most nekem ez a könyv, és nem hiszem, hogy csak azért, mert egy ideje nem olvastam ilyen stílusú regényt és már hiányzott - bár minden bizonnyal ez is benne volt.

Vi Keeland és Penelope Ward előző közös kötetét is szerettem, de ezt a könyvet határozottan sokkal jobban szerettem, mint azt.

A történet főszereplője egy pilóta és egy random gazdag lány, akik váratlanul találkoznak a reptéren. És azt kell mondanom, már a nyitás is megvett kilóra, kifejezetten szerettem, hogy nem kerülgettük a forró kását, rögtön belecsaptunk a dolgok közepébe és egyből a megismerkedéssel indítottunk. Ami rendhagyó volt, de annál izgalmasabb, már akkor nagyon jókat mosolyogtam a pároson és ez később is megmaradt.

A problémákat a könyvbe a lány hozza magával, de igazából nem szeretném lelőni a poént. Mindenesetre azt kell mondjam, talán nekem ez a dolog jelentette a leggyengébb pontját a kötetnek. Érteni véltem Kendall okait persze, mégis egy ponton már mondvacsinált bonyodalomként éltem meg.



Ezzel együtt szerettem Kendallt és Cartert is, bár utóbbi sokkal közelebb állt hozzám. És nem is csak azért, mert az ilyen könyvekben az álompasikba könnyebb "belezúgni", hanem azért is, mert Kendall bizonytalankodása rányomta a bélyegét a karakterre. És azért, mert Carter viszont annyira, de annyira hűha!

Olyan álompasit sikerült vele alkotni, aki nem csak a szokásos sablonokat hozza. Olvashattunk már pilótáról, hiszen ott volt Colleen Hoover Ugly Love kötete - de itt teljesen más oldalát ismerhetjük meg a szakmának. Persze, Carter is nőcsábász. De sokkal szenvedélyesebb, és hihetetlen meglepetéseket okoz ahhoz képest, amit kapunk belőle az első oldalakon, meg amiket feltételezünk az elővett sztereotípiáink alapján. Szinte végig sziporkázott a könyvben, egyedül talán a szexuális szókimondásaiból vettem volna vissza egy kicsit, mert nekem itt-ott sok volt kicsit.

De a legjobban a háttérsztorit szerettem. Nem is olyan régen repültem, és azóta időről időre eszembe jutott, milyen lehet stewardessnek lenni - érthető módon ez engem jobban foglalkoztat, mint a sokkal távolabbi pilótai szakma. Örültem, hogy terítékre került, ráadásul nagyrészt az érdekes, kalandos részét mutatták be.

A főszereplőink egy sor helyre elutaznak és tényleg belevetik magukat a kalandokba. Nagyon élveztem, ahogy utazgatnak, és kicsit sajnálom, hogy csak ennyi helyre mentek el - bár tény, hogy azt nem annyira, hogy nem lett teljes egészében utazós regény belőle, mert az talán már sok lett volna. Mindenesetre a történet és a két főszereplő ripsz-ropsz beszippantott, ha tehettem volna, le se rakom, olyan jó volt elmerülni a kalandokban.

Vidám volt, bevállalós, végig lekötött, faltam az oldalakat.

És kifejezetten érdekes, hogy amikor mégis leálltak egy helyen a szereplők, akkor nem lett rosszabb a sztori, sőt!



Ezzel együtt sajnos a végén nagyon kiakadtam, ezt be kell vallanom. Annyira jó ez a sztori, kicsit kevésnek éreztem ezt a szokásos csavart bele, ráadásul legszívesebben mindkét szereplőt megfejeltem volna. Bocsi. De tényleg. Az volt az érzésem, hogy csak azért történik mindez, mert fent kell tartani a feszültséget, és a regények felépítése megköveteli, hogy a megoldás előtt jöjjön valami bonyodalom. És féltem is előtte, hogy jönni fog valami ilyesmi - de valami ennél indokolhatóbb dologra gondoltam.

Persze a sztori ezzel együtt is mindenképpen olvasásra érdemes, nagyon szórakoztató és szerethető regény, annak ellenére is, hogy nem tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy még újra fogom olvasni.

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8428_szivtipro_pilota-20190402_181324.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Ki ne szeretné a Beatles kultikus dalait? :) A könyvben bizony ezek is szerepet kapnak, Carter ugyanis szeret idézni a dalok szövegeiből, vagy éppen belecsempészni a címeket a beszélgetésekbe.

A mostani játékunk is Carter cuki szokásához kapcsolódik. Minden blogon találtok egy idézetet valamelyik Beatles slágerből, a feladatotok, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely dalból származik az idézet.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Ev'ry night I can't sleep, thinking of you,
and ev'ry little thing that you do,
yes, I'm telling all my friends, I, m in love.
Oh yeh, I'm sittin' on the top of the world,
I'm in love with a wonderful girl,

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


04.14. - Sorok Között 
04.16. - Deszy Könyvajánlója
04.18. - Angelika blogja
04.20. - Sorok Között extra állomás
04.23. - Dreamworld extra állomás
04.25. - Cbooks

Nincsenek megjegyzések