Breaking News

Újabb tévés fantasyadaptáción dolgozik Neil Gaiman

Neil Gaiman egyáltalán nem unatkozhat, hiszen nem csak íróként nagyon elfoglalt, de egy sor adaptációja is készült az utóbbi években. 




Ott van egyrészt az Amerikai istenek a STARZ-on, ahol a szerző executive producer is, és most érkezik a harmadik évad. Aztán showrunner az Amazon Prime Elveszett próféciák sorozatánál, ami a Terry Pratchett-tel közösen írt könyvük alapján készül. És persze azért nem szabad elfeledkezni a Luciferről sem, ami szintén Gaiman képregénye alapján készült, és az ötödik, egyben utolsó évadára készül a Netflixnél - pont mielőtt belevetné magát a Sandman adaptációjába.

De ezzel még nincs vége, Gaiman egy újabb tévés fantasyprojektbe vetette bele magát: executive producer lesz a Gormenghast tévésorozatnál!

A BBC-s Being Human sorozat kreátora és a Doctor Who széria egyik írója, Toby Whithouse szintén executive pruducer, emellett showrunner lesz. 

A fantasysorozat első részének régi fülszövege:

Gormenghast hatalmas vára, a Groan-uralkodóház ősi székhelye számtalan tornyával, rejtett szobájával és zugával, végtelen folyosórendszerével önálló, folyvást új meglepetéseket tartogató világot alkot.
A Vár élete szigorú rend szerint zajlik, réges-régi hagyományok és bonyolult rituálék köré szerveződik. Az új trónörökös, Titus megszületését ugyancsak a megszabott rend övezi, ám egyre több jel mutat arra, hogy apró repedések támadnak a tradíciók falain. A Vár uralkodóját, Lord Sepulchrave-et aggasztó hangulatváltozások kerítik hatalmukba, miközben környezetében fölbukkannak azok az erők, akik hatalmi ambícióikkal veszélybe sodorhatják Gormenghast zárt világát.

Nincsenek megjegyzések