Breaking News

Az HBO berendelte a másik Trónok harca előzménysorozatot

Tegnap bombaként robbant a meglepő hír: az HBO nem rendelte be azt a Trónok harca előzménysorozatot, amit már el is kezdtem forgatni, Naomi Watts főszereplésével.

Néhány órával később viszont érkezett egy újabb: a másik, később szóba került Trónok harca előzményszériát az HBO berendelte, méghozzá 10 részes első évaddal! 

Így könnyen lehet, hogy a kettő sorozat közül a kecsegtetőbbet választották - annak ellenére, hogy valójában a második sorozatot még nem kezdték el forgatni és még castinghíreink sincsenek. 

Az új sorozat a Targaryen családról szól majd, a címe pedig House of the Dragon, vagyis A sárkány háza lesz majd.

Bejelentették azt is, hogy az egyik showrunner az Emmy-győztes Miguel Sapochnik lesz, akit már ismerhetnek a Trónok harca rajongók, hiszen több fontos Trónok harca epizódot is ő rendezett, többek között a Fattyak csatáját és a Hosszú éjszakát - előbbi elég kecsegtető, utóbbi szerintem kevésbé...

A döntésben az is közrejátszhat, hogy a Targaryen sorozathoz tartozik egy könyv is, amiből építkezni tudnak: a Tűz & Vér. (A Trónok harca sorozatot azután érte a legtöbb kritika, hogy elfogyott a háttéranyag.)

Ennek a könyvnek a fülszövege így hangzik:

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház – a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család – Sárkánykőt tette meg székhelyéül. A Tűz & vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel történetük fonalát, és a legendás trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a dinasztiát majdnem végleg széttépő polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit.
Mi történt valójában a Sárkányok Tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet a neves rajzoló, Doug Wheatley több mint nyolcvan fekete-fehér illusztrációja gazdagít.

Szintén kecsegtető lehet, hogy a Targaryen család felemelkedését és bukását bemutató széria társforgatókönyvírója maga a szerző, George R. R. Martin - Ryan Condallal, a Kolónia forgatókönyvírójával együtt dolgoztak, dolgoznak a szérián, utóbbi egyébként a másik showrunner is egyben.

A dolog annyira komoly, hogy már egy plakátot is kaptunk:


Nincsenek megjegyzések