Breaking News

Colleen Hoover: November ​9. {Értékelés + Nyereményjáték}

Colleen Hoover: November ​9.

A blogturnéról



Újabb könyv érkezik novemberben Colleen Hoovertől a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A tehetséges írónő  ezúttal is egy különleges szerelmi történetet álmodott meg, ráadásul nem mindennapi szerkezetben. Ha felcsigáztuk az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a November 9. három példányának egyikéért. 


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633734933
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,36)
Olvass bele!
Megrendelési link
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.
A Lánnyal.
Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.
Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?
Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.
Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Az első mondat:


"Kíváncsi vagyok, milyen hangot adna, ha hozzávágnám a fejéhez ezt az üveget."

Véleményem


Bevallom, a nyitójelenet elsőre nagyon furcsának hatott a számomra, de alig néhány szó után mosolyt csalt az arcomra - ugyanis kiderült, ugyanazt a tanulmányt/cikket olvastuk Colleen Hooverrel, ugyanis én magam is olvastam már arról, hogy a nők valamiért sosem az első fülkét választják a mosdóban, miközben bizonyították, hogy az a legtisztább. (Mondanom sem kell, ez az én szokásaimon is változtatott kicsit.

Na de vissza a sztori elejére. A November 9. nagyon stílusosan novemberben talált meg, ráadásul egy olyan novemberben, ami számomra sok szempontból Colleen Hooverről szólt - legalább egy jó nagy részben.

Így pedig extra izgalommal és figyelemmel vágtam neki ennek a történetnek.

A sztori eleje rögtön sokkoló, kiderül ugyanis, hogy a főszereplő lány kapcsolata az apjával nem csak úgy rossz - ahogy az első pillanatban hinnéd. Hanem szó szerint katasztrofális. És amikor azt hiszed, már tényleg eldurvul a helyzet - hopp! Rögtön a legelső jelenetben érkezik a csavar. De még milyen. Imádtam, ezért nem is lövöm le. Viszont maradjunk annyiban, a főszereplő srácnak még a nevét sem tudtam, máris imádtam!

Azt hihetnénk, egy ilyen kezdés túlságosan is bele a lecsóba, és csodálkozhatnánk, hogy lehet, hogy a főszereplő tragédiája alig néhány oldal alatt kibontakozik. Ez azért gyanús, nem?

Innentől kezdve egy olyan sztori kezd kibontakozni, ami elsőre talán kissé ismerős lehet azoknak, akik olyan mániákusan szeretik a romantikus sztorikat, mint én - persze ezt maguk a szereplők is megjegyzik, és egy ponton érvelnek is, miért nem pont ugyanolyan ez a sztori, mint az Egy nap.



Mindenesetre adott két eléggé fiatal szereplő, akik még nem járnak az életüknek azon pontján, ahol örökre elköteleződnének - ráadásul az életük is másfelé szólítja őket. Viszont ott ez a mágikus november 9. A november 9., ami mindkettejük életében fontos időpont és csak még fontosabbá válik azután, hogy megállapodnak: minden évben találkoznak ezen a napon. De csak ezen - az év többi részében pedig egyáltalán nem tartják a kapcsolatot.

Bevallom, értem, ha ezen most valaki forgatja a szemét. Olyan tipikusan romantikus klisés, és bőven felmerül a kérdés, miért csinálják ezt magukkal. Ha nem is első alkalommal, de a második, harmadik, sokadik alkalomnál már bőven. És bizony, én magam is sokszor gondoltam azt, hogy ezek ketten nem normálisak. Sőt! Időnként rendesen kiakasztottak.

Ezzel együtt van ebben a könyvben valami elképesztően varázslatos. Nem lehet tagadni, hogy bármennyit poénkodnak is az instant szerelmen a könyvben, náluk bizony tényleg rögtön összekattant valami. És bármi történik, amikor ezek ketten együtt vannak, a világ egy kicsit naposabb és boldogabb hely. Így hát muszáj tovább olvasni.

A regény érdekessége a felépítése is. Tudjuk, hogy Ben író, Fallon pedig színésznő - de valójában sokáig szinte alig tudunk meg róluk valamit, sok szempontból olyanok, mintha tényleg csak egy-egy klisét testesítenének meg. De ez a kapcsolatukból adódik, és ahogy haladnak a dolgok, egyre többet tudunk meg róluk. És ez azért is izgalmas, mert a napjaikat egyáltalán nem követjük - mindig csak november 9-én látjuk őket. Azt, hogy miként változnak, igazán izgalmas figyelni, és csak rátesz egy lapáttal, hogy mi is csak annyit tudunk róluk, az aktuális gondolataikon kívül, amennyit ők maguk megosztanak egymással. Így valójában maga az olvasó is átéli kicsit azt az izgalmat, amit ők.

De persze nem az a dolog különbözteti meg igazán ezt a romantikus sztorit azoktól, amikhez a szereplők is hasonlítják - hanem a nagy csavar. Colleen Hoover számára nem idegen, hogy valami nagy csavart robbantson, gondoljunk csak Csúf szerelemre. Ebben a sztoriban is van egy - és te jó ég! Egyszerre nagyon szeretem és nagyon utálom ezt a csavart. Kicsit úgy érzem, talán jobb volt nekem, amíg nem jött. De közben mégis jó húzás volt. Viszont a regény talán egyetlen hibáját is ehhez kötném: nekem a vége túl gyors. És míg az instant szerelmet gond nélkül elfogadtam, az instant lezárást már nehezebben.

Ezzel együtt imádtam olvasni. Ráadásul az írónő egy jó kis meglepetést is belecsempészett azoknak, akik már olvasták a korábbi könyveit: nem lövöm le a poént, de egy korábbi páros is felbukkan ebben a sztoriban.

Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet, de ebben semmi meglepő nincs, nem is vártam kevesebbet Colleentól. És bevallom, ez sokkal közelebb áll hozzám, mint a legutolsó könyv, amit tőle olvastam, a Túl késő.

NAGYON AJÁNLOM



Nyereményjáték


A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek Colleen Hoovert és a munkásságát. Minden állomáson találni fogtok egy állítást az írónővel kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, hogy az állítás igaz vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Vigyázzatok, néhol a válaszok becsapósak lehetnek.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 

A Confess (Vallomás) könyvéből minisorozatot készítettek Katie Leclerc és Ryan Cooper szereplésével.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11.07. Flora the Sweaterist
11.08. Sorok Között
11.09. Dreamworld extra
11.10. Könyvvilág
11.11. Sorok Között extra
11.12. Fanni's Library
11.13. Deszy könyvajánlója
11.14. Sorok Között extra
11.15. Csak olvass!
11.16. Readinspo
11.17. Never Let Me Go
11.18. Kelly és Lupi olvas
11.19. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések