Breaking News

Holly Black: The ​Wicked King – A gonosz király {Értékelés + Nyereményjáték}

Holly Black: The ​Wicked King – A gonosz király

A blogturnéról




Második kötetéhez ért Holly Black elképesztően izgalmas és fordulatokkal teli sorozata. Kövesd végig A gonosz király blogturnéját, és ha szerencsés vagy, nyerhetsz is.

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634577362
Sorozat: A levegő népe 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/3
Függővég: van!
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,46)
Olvass bele!
Megrendelési link
Az első lecke az, hogy erősödj meg.

Miután kiderült a döbbenetes tény, hogy Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyton átrendeződő, intrikákkal teli politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.

És ha még mindez nem volna elég, egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét. Jude kénytelen az áruló után nyomozni, hogy halandóként magánál tarthassa a hatalmat a tündérvilágban.
És miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik.

A New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceg varázslattal és vérszomjjal teli folytatása.

Vesd bele magad!

Az első mondat:


"Jude felemelte a nehéz gyakorlókardot, és felvette az első állást – a készenlétit."

Véleményem


Mi volt ez a befejezés???

Oké, tudom, hogy nem a végével kéne kezdenem, de nem tudok elsülni ezen a lezáráson. Erre a könyvre abszolút igaz, hogy a végére istenesen bepörög.

A kegyetlen herceg világára amúgy sem jellemző, hogy akár egy pillanatot úgy tölthetnének a szereplők - no meg az olvasó -, hogy ne kerüljenek valami veszélyes helyzetbe, hiszen mindent átsző a veszély. A tündérvilág tele van trükkökkel, cselekkel, intrikákkal és ez természetesen még halmozottabban igaz most, hogy Jude az udvari élet közepére került - ráadásul valójában irányító pozícióba.

Az egész könyv csupa feszültség. Jude sosem nyugodhat, és ez szó szerint igaz: még aludni se tud nyugodtan. Minden szabad percét valami fontossal tölti: ha épp nem irányít vagy próbálja eltitkolni, milyen megállapodást kötött az új nagykirállyal, akkor vagy az újabb veszélyeket próbálja feltárni vagy titokban gyakorolja a vívást, esetleg épp a napi méregadagját veszi be, hogy szoktassa magát. Arról nem is beszélve, hogy milyen a kapcsolata a családjával: az "apját" átverte, az ikertestvére meg őt árulta el. Nem a legkönnyebb szituáció.

Forrás


A The Wicked King tehát még az első résznél is magasabbra teszi a lécet: sokkal nagyobbak a tétek, és most, hogy már ismerősebben mozgunk a tündérek világában és nincs szükség bevezetésre, tényleg a regény elejétől a végéig fontos dolgok történnek. Ezeknek nem feltétlenül kell akciójeleneteknek lenniük - bár ilyenből is akad jó pár -, hiszen a napi intrikák pontosan olyan jó szolgálatot tesznek, mint egy-egy izgi harcjelenet. Sőt.

Ráadásul most, hogy kicsit csavart az írónő Cardan és Jude viszonyán, itt is csak úgy röpködnek a szikrák. Hol jó, hol rossz értelemben. Talán az egyik legizgalmasabb párost alkotják, akikről mostanában YA könyvekben olvastam. Sem ők, sem mi nem tudjuk, mégis mit éreznek egymás iránt pontosan - és ami még ennél is fontosabb: mit vallanak be önmaguknak és mennyire tudják kordában tartani az érzéseiket. Ugyanis mind Cardan, mind Jude nagy játékosok, a tündérek világának játszmáin edződtek, így pedig egyikünk sem gondolhatja, hogy egy olyan bonyolult kapcsolatban, mint amilyen az övék, nem lesznek játszmák. És ez rettentően izgalmas és fordulatos!

Egyébként a tétek nem csak személyes szinten nőnek. Most, hogy Cardan a trónra került, nem ért véget csettintésre a viszálykodás. Sőt! Balekin ugyan börtönben van, de ez nem jelenti azt, hogy veszélytelen. Ráadásul fontos kérdés az is, ki támogatja Cardan uralmát, ki nem és hogy ki milyen szövetségre vágyik és mit akar cserébe.

De ami a legdurvább ebben a könyvben, az a regény kb. utolsó negyede. Te jó ég! Nagyon sok mindent történt, nagyon sok izgalmas dolog történt, és mindez nagyon gyorsan. Ráadásul minden szinten jöttek fordulatok és a nagy lezárás - úristen! IDE NEKEM A FOLYTATÁST! MOST!

KEDVENC LETT


Nyereményjáték


Holly Black, a kötet írónője itthon is egyre ismertebb, magyarul már tizennyolc regénye jelent meg!

A feladatotok a következő: az állomásokon található idézeteket alapján jöjjetek rá, mely Black könyvből idéztünk, és írjátok be a kötet címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Mindhárman kiáltozni kezdtek izgatottságukban. Tamara azért, mert boldog volt, Aaron azért, mert örült más boldogságának, Call pedig azért, mert biztos volt benne, hogy meg fognak halni.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.04. - Sorok Között
12.05. - Csak olvass!
12.07. - Deszy könyvajánlója
12.09. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
12.11. - Hagyjatok! Olvasok! értékelés
12.13. - Utószó
12.15. - Kelly & Lupi olvas blog
12.17. - Dreamworld Blog
12.19. - Readinspo

Nincsenek megjegyzések